.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Магичниот збор

Јас почнувам со да го стартувате компјутерот, по што започнува масовно на дигитални сигнали испратени во внатрешноста на компјутерот, и на сериски и паралелни патишта. Дигиталниот сигнал дефиниција е дека тоа може да донесе само две позиции, 0 = исклучено и 1 = натаму. На сериски патишта може да испрати само еден правец во еден момент, додека паралелно тоа е можно и да се праќаат и примаат истовремено. Кога ќе се најавам на компјутер и притиснете на тастатурата произведени парче се состои од осум бинарни цифри (бинарна цифра е или нула 0, или еден 1, овие две се единствените вредности на бинарни цифри може да се претпостави), ова малку е испратен на графичка картичка кој ми славините на skärmen.Jag сега почнуваат да го напишете зборот и моите тастатурата се толкува во бинарни броеви, кои потоа може да застане на екранот. Време да се прати збор. Кога ги притиснав испратените, па тоа започнува со дигитален сигнал, што одговара на зборот минува низ оџакот TCP / IP протокол, таа започнува со испраќање на зборот да слој 7 (примена слој), која е интерфејс за тоа да се биде во можност да комуницира со мрежата , сигналот се потоа се праќаат до парк 6 (презентација слој) на. Ако сигналот е компресирана и криптирани, ова е направено на овој слој. Порибено 5, врската помеѓу мојот компјутер и на компјутерот дека зборот треба да се. Залиха 4 како сигнал е поделена на неколку помали пакети, тоа е поради тоа што не треба да се узурпира мрежа за долго време и ќе има помалку штета ако еден мал пакет исчезне наместо цели. Во акцијата 3 па се обрати пакет, IP адреса (логичка адреса. Причината за тоа IP адреса е TCP / IP идентификува секој домаќин во мрежа со број, кој е уникатен на домаќин, овој број е IP адреса), кој пакет треба да се додадат и испратена до слојот 2 каде што се додава на MAC адреса (физичка адреса, мрежен адаптер адреса, кој е уникатен и се состои од хексадецимални броеви кои не може да биде под влијание). Слој 2 промена на пакети од 3 слој на парчиња како што е со парчиња. На парчиња се испраќаат сведува на слој 1, која на крајот ја испраќа парчиња.

На дигитални битови кои сега се подготвени да одат преку NIC и за да се на модем, кој модулира дигитални сигнали назад во аналоген. Разликата помеѓу аналоген и дигитален сигнал е дигитален сигнал може да се претпостави само две позиции, но аналогни може да донесе било која позиција, со што силата она. Тогаш сигналот се испраќа на Амо кабел со полн дуплекс. Етернет 802.3, кога тогаш пак компјутерот ми е да се прати дојде сигналот во рутер, каде рутерот проверува адреса на пакетот и го споредува со масата на адреса, не одговара на адреса како што се испраќа сигнал до стандардната порта на рутерот не се совпаѓа со адресата во таму или така ја испрати до ISP'ns DNS која има точна адреса на табелата и потоа го испраќа ова долу сигнал кон точниот рутер. Рутер споредува неговата маса кон адреса сигнал и потоа праќа сигнал до правилниот компјутер кој е поврзан. Сега сигналот пристигне во правилна компјутер и модулирани на аналогни сигнали во дигитални повторно со модем. Сега само одете на протокол стек на TCP / IP, тогаш е претставен.

based on 6 ratings Магичниот збор, 2.5 од 5 врз основа на рејтингот 6
Оцени го магичниот збор


Поврзани со училишни проекти
Подолу е училиште за работа која е во врска со магичниот збор или на било кој начин поврзани со магичниот збор.

Коментира волшебниот збор

|