.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

На Redwood дрвја

На Redwood дрвја расте оригано од југ со Централна Калифорнија. дрвјата се многу високи, највисоката trees'll пораснале до 112 метри, но тие се спречат да порасне и до 30-90 метри. Дрвјата имаат дијаметар од 7,5 метри и живеат за aproxmatly 2500 години. Најголемата дрво во Националниот парк Redwood е толку голема што може да се вози на Кар низ него Лунен. Дрвјата, кои се користат за да се намали се направиле по 40 години. На Redwood дрвја се многу тешки и погоден за изградба работи со. Најстарите Redwood дрвја, се чуваат во националните паркови и истите заштитени.

Стариот Redwood дрвја definatley гори марки и прескапата На Сосема млади дрвца definatley гори знаци, theese знаци се на почетокот донирани од страна на мајката природа, но scientist'll откриле дека дрвјата се во потреба од согорувањето, кога пламенот крева дрвјата ќе живо helpfull Сите други растенија и дрвја ќе изгори, изработка на дрвја само еден да преживее, кога луѓето се најде на Redwood дрвја Тие се чуваат на оган од дрва и наскоро тие did'nt падна и така од сега на луѓето кои работат на Националниот парк запали оган на дрва, па тие ќе се чувствуваат подобро.

Стапката на Redwood дрвја


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Redwood дрвја или на било кој начин поврзани со Redwood дрвја.

Коментира за Redwood дрвја

« | »