.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Приказната за Maribeth

Еднаш, многу одамна имаше едно девојче Наречен Maribeth. Таа живеела со нејзината баба во големата шума. Секој ден таа отиде во една ливада, подигање стапчиња на дрво за да се загрее куќата на нејзината баба и да се направи оган за готвење храна. Како мало девојче таа ужива на посети на Ливади. Таа сакаше да се погледне во сите животни и убави цвеќиња која се зголеми на ливада и Таа сакаше да се види големата река што беше полн со риби. Но, како што таа станала постара таа го промени нејзиниот ум и се чувствува вистински досадно случува таму.
Но, таа мораше да оди таму, во спротивно нема да има храна или без топлина во куќата ..
Еден ден кога Maribeth како и обично отишол на ливада и се чувствував навистина, навистина досадно таа се најде начин како да се избегне подигање на стапчиња. Таа излезе во ладна вода, утврдени и почна да вреска.
- Помош !!! Јас сум паѓа во вода !! Јас ќе се удави ако никој не ми помага, таа викна гласно како што можеше. Таа мисли дека може Кажете Нејзината баба, што таа се паѓа во реката и дека таа е сега се плашат да одат на ливада, во близина на реката. Тогаш нема да има повеќе избор стапчиња на дрво воопшто.
Нејзината стара баба слушав нејзиното викање и сниматели работи за да видите што се случува. Кога го виде нејзината внука во реката таа истрча во водата, ја повлече над земјата. Таа ја држеше раката околу девојката и извика:
- ООО .. !! Ти глуп, девојче !! Вие би можеле да се удави! Никогаш не одат во близина на реката agian!
- Тогаш нема да има Бране на стапчиња на сите, Maribeth рече среќно?.
- Се разбира ќе, одговара на баба, сеуште ќе мора да одат на овој ливада, но едноставно мора да внимаваш на реката.
Maribeth воздивна гласно, застана, се чуваат за подигање на стапчиња.
Деновите продолжи и Maribeth најде работа повеќе досадни од било кога. Потоа таа стана една идеја. Ако таа падна во водата, повторно, можеби и таа може да каже Нејзината баба дека таа е навистина се плаши од само слух звукот на громогласен вода. Таа не размислува долго на тоа, таа излегла во водата. Но, таа привлече голема грешка, го зеде соблекува пред бидејќи последниот пат таа излажани баба фустанот биле уништени.
- Heeeeelp !! Јас сум случаи Во COLDWATER повторно, викала таа.
Нејзината баба дотрчаа и застана на девојката. На прво таа извика и рече Maribeth како загрижени таа беше. Потоа таа открила дека девојката не носат било облека.
- Дали сте се постави ова само за да се избегне подигање на стапчиња, праша Maribeth.
- Не, јас не, таа одговори.
- Лажеш, рече старата, стана и си отиде дома.
Maribeth чувствува многу тажен за правење баба разочарани.
Таа се чува на одење во ливада секој ден, подигање на дрво стапчиња. Таа сега сфатив дека таа always'll ќе треба да го направите тоа. Еден топол летен ден таа стана многу жеден, кога таа се бере дрва стапчиња и помисли дека таа веќе можеле да пијат вода од реката. Таа отиде во реката, легна и се наведна водата. Тогаш таа ја подотвори устата и почнаа да пијат ладна, освежување вода. Таа стелаж и стелаж и одеднаш таа падна во водата. Таа го изгубила своето упориште и беше извлечена во водата. Таа повика на помош. Нејзината баба кој беше во куќата читање Херд Maribeth крик. Кога таа прв пат ја слушнал таа стана и почна да трча, тогаш таа remebered дека таа му е трик двапати, седна и мисла thatthis пат таа не би.
Неквалитетна Maribeth беше повлечен под површината, се бори за да добие воздух, вреска за помош. Но, никој не се грижи, како тие знаеше дека таа имаше трик баба порано. Maribeth не дојде дома таа вечер. Нејзината баба мислеше дека е лут затоа никој не се грижи. Но Maribeth никогаш не дојде дома и мажот ја најде, мртов во реката пет милји оддалеченост од ливада една недела подоцна.

Оцени Приказната за Maribeth


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Приказната за Maribeth или на било кој начин поврзани со приказната за Maribeth.

Коментар Приказната за Maribeth

« | »