. Сега

Во училиштето работи и есеи од средната и средно училиште
Пребарување училиште работни места

Достапност сега

Пристапноста не е збор кој може да се опише со многу нешта, еден дечко / девојка можат да бидат достапни, работа може да биде достапна, таа може да биде достапна по осум, итн Исто така постои и многу работи што можат да бидат достапни, но само за некои. Некои луѓе не можат да добијат работни места, бидејќи на нејзиното потекло и име, тие имаат ментална или физичка болест или дека тие не се на секс кои работодавецот сака да биде. Зошто овој свет треба да биде така достапен и уште многу повеќе, но скриени недостапни отколку што мислите и знаете, толку многу луѓе секој ден се бори да добие работа, но не може бидејќи работодавците и стандардот предрасуди, но и своја омраза или презир против други, кои не се како нив. Но, зошто мразиш кога тоа сепак ќе се врати два пати тешко, не те мразам темна боја на луѓето да научат можеби вашата ќерка или син да се врати дома еден ден, со еден дечко од Нигерија и велат дека тие треба да се омажи, така што нивниот дечко / девојка за да се добие дозвола за престој тука во Шведска, или ако те мразам педери, па еден ден ќе својот син или ќерка да се врати дома и да каже татко / мајка Сакам промена на полот или ќе пример нивниот син да се врати дома еден ден и да каже, тато е Роџер и јас го сакам. Па зошто мразам? Тоа или ќе заврши до сврти против вас, или ќе биде толку горчлив и несреќен, така што таа ќе заврши ќе ви биде мизерен и остатокот од твојот живот затоа што не можеше да добие над вашата омраза, наместо да се обиде да најде мир и трпение со она што го мислев пред ќе биде невозможно за вас да се разбере. Ние сме сите луѓе па зошто да не можеме да се заедно и да живеат заедно во едно општество каде што секој е прифатена, може да е тоа навистина така што тешко да се види минатото на нивните проблеми и нивните лични интереси, така што тие сакаат да живеат во општество во кое постои е " и ние ".
Многу ретко може некој кој е хендикеп да се добие работа, бидејќи многу луѓе не знаат што се способни. Тие сметаат дека би било само товар дека ќе им даде дополнителна работа, но тоа не е точно. Многу луѓе кои се оневозможени да се изучува уште од детството да се грижи за себе, бидејќи тие знаат дека постои некој кој ќе се грижи за нив, остатокот од својот живот, толку многу луѓе со посебни потреби се многу независни од оние кои не се исклучени . А инвалид не е само едно лице со ментална и / или физичко пореметување, но таму обично е среќен човек со многу душа, работлив човек кој стави срцето во сè, еден човек толку многу се плашеше да се прават грешки дека тоа го прави сето повеќе точно од друг човек едноставно не беше исушена. Како инвалидно лице, па тоа не е секогаш за пари без да се знае дека значи нешто, дека тие имаат цел во животот. Зарем тоа не е она што сите ние сакаме да знаеме во овој живот? Ние не сме толку различни колку што можеле да помислат дека ние се прилично поеднакви, сакаме исти работи, но разликата е во тоа како ќе стигнеме таму и она и / или кои ни застанува.
А позната поговорка дека се обидувам да живеам по е "дека треба да се однесуваме кон другите како што сакате тие да постапуваат. Навистина не е нешто што не е шведски, ментално ретардираните, Skane, има право боја на косата, или едноставно не изгледаат како другите сакаат да се погледне, треба да си не е важно што, земи или остави. Не треба да се живее својот живот се обидува да ги задоволи другите, но да се живее еден морале да побараат среќата и се обиде да стане среќен со самиот себеси, а потоа се други може да се каже она што тие сакаат да се тие не треба да се направи со неа.
Зошто треба толку многу имигранти се чувствуваат обврзани да го промени своето име во типичен "име на Смит" за да дури и да има шанса да се вработите? Тоа е толку погрешно, па јас сум поразен. Расисти, треба да ги погледне во сопствениот живот и да видиме што не е во ред таму, наместо да види што е во ред со името на лицето, а потоа се расфрлаат со својата апликација за работа во ѓубре канта. Како може да ви дури и да има чиста совест откако ќе го направите такво нешто? Тоа може да е оној кој ќе одговара најдобро за работата, но наместо тоа, дури и даваат шанса да се фрли кон барањето, ако тој не прави ништо. Постојат многу имигранти во Шведска кои во моментов се обучени да се вклучат инженери, лекари, архитекти, итн, но сепак тие работат како средства за чистење. Па тоа не треба да биде и така секој ден слушаме дека постои недостаток од доктори, итн, но не, не, имигрантите, тие сакаат, но тие мора да имаат шведски. Што е толку лошо? Зошто да не се тие, дури и за тестирање на нивните способности се соодветни пред судењето да живеат до крајот на нивниот живот како чистач? Многу луѓе веруваат дека имигранти во примерот Rosengard седи дома и LeVar на социјална помош, но не и многу знам дека повеќето луѓе кои бараат работа, но не можат да добијат нешто, бидејќи на својот изглед, име и позадината. Тоа е, ние кои ги испаднат од општеството, од оној ден кога ќе дојдат тука. Повеќето Швеѓани имаат толку многу предрасуди кон имигранти поради сè што ќе прочитате во весниците за грабежи, пожари, насилството против државните службеници и кражба. Според мене тоа е ние кој создаде криминалци, бидејќи ние ги одбиваат работни места и да ги исклучат, тие не можат да имаат доволно пари да ги издржуваат своите семејства, па единствениот избор што ќе им се е да се направи криминал за поддршка на неговото семејство . Кога тие се водат од нивните раце за помош, па одбива да ги даде наше. Значи онака како што работите работни места, социјална помош прифаќање или им се достапни.
Тоа е страшно што сме руси со сини очи "Смит" Луѓето се себични, дури и кога ни е потребно повеќе работници тука во заедницата. Работниците таму, но ние да одбие да им даде шанса за нас за да ни "празен" аргументи, мислења и нашите предрасуди се во вашиот начин. Ние сме сите толку слепи.

Лина Holmgren

based on 2 ratings Достапност сега, 2,5 од 5 базира на 2 рејтингот
Сега стапката Достапност


Поврзани училишен
Следниве се училишна работа што е околу Достапност сега или во каков било начин поврзани со достапноста сега.

Коментар Достапност Сега

« | »