. Сега

Училиште дела и есеи од средно училиште на
Барај училишен

Влакно

Тоа беше еден обичен ден, јас не апсолутно ништо. Јас бев само во моето место како и секој друг, малку преполн но во ред. Бевме во голем елката, која беше во голем шума. Тоа беше еден типичен ден како што реков, ние мислевме ...

Ние сите слушнале рекет, таа дојде поблиску и поблиску. Се шепотеше дека ќе се набран и да стане тоалетна хартија. Потоа почна да се тресат, а ние падна на земја. Ние крена и отиде преку т.н. рака на машината, сите гранки на дрвјата беа отсечени. Со многу други дрвја логови ние беа земени на камион исклучување на пулпа индустрија. Таму, бевме третирани со многу енергија и хемикалии и бевме хартија, голем список. Со друг камион што беа преземени (ролна) на фабрика за хартија, каде што помина низ машини кои вложувате на текстови и слики од нас. Ние биле исечени на помали парчиња и стана весник, Aftonbladet. Списанието бев во, и многу повеќе биле натоварени уште еднаш во нов камион, малолетник, и си отиде. Камион застана пред еден киоск, списание Pressbyrån бев во, и петнаесет други документи беа доделени на жената. Таа не стави на полица. Еден човек дојде тој имаше кафе во рака, ги подигна на списанието (која јас бев) и отиде во касата да плати. Седна на клупа и да прочитате за петнаесет минути, а потоа го фрли весникот во зелена кутија, каде што беше напишано во бели букви, рециклирање вашиот Метро тука. Друга ѓубре камион дојде и го зеде сите документи кои беа во кутија. Бевме изведени пред лицето на återvinnigs фабрика, јас бев многу пократок сега, ние беа фрлени во течност, со многу хемикалии. Сега исчезна, сите текст и слики. Ние се меша со девица пулпа, така што ние ќе ги задржи. На крајот станавме ново хартија. По овој процес била вршена 5-6 пати, ние конечно беа тоалетна хартија. По бевме последен пат ние растворени во тоалет.

based on 28 ratings Дрвја влакна, 2,9 од 5 врз основа на 28 рејтингот
Стапка на дрвото Влакна


Поврзани училишен
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат на дрвото влакна или на било кој начин поврзани со дрвото влакна.
  • Нема сродни теми

Коментар влакно

« | »