.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Шверц Возила

ВОЗИЛА

Кога зборуваме за еколошките проблеми во возилата е прв од штетни издувни гасови размислува за, но исто така и други аспекти кои се важни и сериозни. Тоа е делумно бучавата и вибрациите што е заедничко, а особено сериозни во градските центри.

ЗАГАДУВАЊЕ НА ВОЗДУХОТ

90% од загадувањето на урбаниот воздух доаѓа од автомобили. Издувните гасови на автомобилите содржи тони на гасови кои се штетни за луѓето, животните и растенијата. Тие првенствено се однесува на јаглерод моноксид, азотни оксиди, јаглеводороди, озон, водство и цврсти честички. Иако јаглерод диоксид вниманието поради неговиот ефект врз озонската обвивка која помага да се влоши ефектот на стаклена градина.
Бензин-придвижуван автомобили и да донираат на сите овие гасови, додека дизел автомобили на прво место исфрлајќи азотни оксиди и честички.
Но, како тоа да не беше доволно тоа што содржи емисиите од возилата, други загадувачи како сулфур диоксид, дибромоетан, дихлороетан, бензен, толуен, ксилен, метанол, етанол, ацеталдехид, акролеин bensapyren, bensaantracen, етилен, пропилен и формалдехид. Постојат многу чудно супстанции кои повеќето луѓе не ни знаат дека постојат, а уште помалку како тие нас не засегаат луѓето.
Кај луѓето, првиот на дишните патишта и белите дробови повредени од издувниот систем. Напад на астма полошо. Дел од издувните гасови е канцероген, а некои го оштетува нервниот систем. Тоа е прво и основно дизел издувните гасови како канцерогени. Издувните гасови, исто така, значи дека станува генерално повеќе уморни, hängigare и повеќе подложни на болести. Тие, исто така, можат да ја иритираат очите и нивниот мирис е обично тегобно.

Примарна штета на автомобилот исцрпува

Предмет Оштетување
Јаглерод моноксид Оштетени снабдување замор кислород, потешкотии во концентрирањето.
Азотни оксиди тешкотии при дишењето, деградацијата на материјали, ацидификација.
Оштетување на озонската на вегетацијата, деградацијата на материјали.
Водач покачен крвен притисок, оштетување на мозокот, намалена ефикасност.
Саѓи оштетување на респираторниот тракт, рак на белите дробови.
Јаглеводороди рак, кои доведуваат до создавање на озон.
Националниот еколошки здравство лабораторија спроведе истражување за тоа како луѓето се пречи од страна на загадувањето на воздухот и покажа дека 64% од луѓето во центарот на Стокхолм му пречи на издувните гасови, додека само 46% од предградијата беше вознемирен.
На голема количина на сообраќај и нерамна извршување прави во центрите на градовите се особено ранливи. Исто така влечат загадувачите на воздухот од околината кон центарот поради густите населби и сообраќај загрева воздухот, формирајќи се движи кон областа.
Издувните гасови на автомобилите, исто така, придонесе за fouling и корозија на објекти, скулптури и други предмети. Тоа е главно на сулфур оксид кој води до ова, но, исто така, азотен диоксид, јаглерод диоксид и јаглерод моноксид придонесува за дефект.
Пресек оди побрзо и побрзо оди на повеќе време и трошоците за зачувување само камени предмети во Стариот град на Стокхолм се проценува на околу 60-80.000.000.
Со цел да се заштитат луѓето од премногу штетни гасови имаат ограничувања премногу јаглерод диоксид и азот диоксид кој може да биде во воздух во собата. Во Гетеборг проценува дека 20.000 луѓе живеат на улиците каде граничната вредност за азотни оксиди надминати и дека 4000 луѓе живеат по должината на улиците каде што лимитот за јаглерод моноксид надмината.

БУЧАВА

Дури и вревата на автомобили е проблем. Тоа не дава никаква штета е веднаш забележлива, но на долг рок, тоа е опасно. Истражувањата покажаа дека се зголемува срцевата активност на секојдневните звуци. Таа, исто така, заклучи дека на желудникот и дебелото црево движења се погодени од бучава. Бучавата која, исто така, го прави да станат уморни и помалку способни да се концентрира. Пречки, сепак, е роднина. Различни луѓе можат да ги третираат исто различни звук вознемирувачки.

ЕНЕРГИЈА

На енергија испратени во моторот, тоа е само 1/3 кој се користи за одржување на брзината на возилото и да се зголеми тоа. 1/3 се одведени од страна на системот за ладење и третиот кои припаѓаат на издувни гасови. Онаму каде што има многу што можете да направите за да се намалат емисиите. Со насочување на мотори ќе биде можно да се користи повеќе енергија за да се задржи моментумот и помалку енергија да еруптираат од еколошки штетни гасови.

ГОРИВО

Повеќето автомобили се кандидира за безоловниот бензин, но постарите автомобили, исто така, може да blyberikad бензин. На бензин безоловен е многу позелени од онаа на олово. Наместо на олово е додадена на натриум или калиум соединенија, кои се помалку штетни. Постојат, исто така, еколошки бензин кој содржи помалку сулфур и помалку бензен. Од 1989 година сите нови автомобили во Шведска опремена со каталитички конвертори, т.н. катализатор. На катализаторот, издувните гасови од автомобил почисти од оние на издувните гасови од моторна пила или надворешни, но издувните тома се уште се многу поголеми.
Автобуси се кандидира главно на дизел, но во последно време има природен гас автобуси станува се поголем проблем. Природен гас не е толку штетно за животната средина како и бензинот и дизелот, но не знае многу за нив, ако тоа му дава никакви несакани ефекти.

Во повеќето автомобили седи таму само едно лице. Ова е неверојатна губење на пари, животна средина и енергија. Со неколку патуваат во ист автомобил или со автобус или уште подобро, трамвај / метро кога одите во внатрешноста на градот спасува страшна многу енергија. Повеќето можност, може да се земе на велосипед или пешачење, која заштедува далеку од енергија. Треба да ти биде малку подолго, може да се земе возот наместо тоа. Возот е далеку од најчистите и повеќето енергетски ефикасна опција за долги патувања, доколку не е навистина борба и се шетаат или циклус.

ЖЕЛЕЗНИЧКИ

Железницата е во многу начини на најдобриот метод на транспорт. Тоа е заштеда на енергија, едноставно, еколошки и практичен. Од друга страна се одвојува од скапи. На животната средина, најверојатно, ќе се добие колку тие ги намалила цените за воз патувања, така што дури и обичните луѓе можат да си дозволат да одат.
Најпрометните железничката мрежа во Шведска е долг 11.236 километри.

ЗАГАДУВАЊЕ

Електричната железница нема директна загадувањето на воздухот, но кога е во продукција на електрична енергија, се случиле загадувачи. Ова е во случај на електрична енергија произведена од јаглен, нафта или нуклеарни централи. На дизел локомотиви дава истиот загадувачи како уште еден дизел-мотор. Погледнете го делот за сообраќај погоре.

БУЧАВА

Возовите татнеж многу, но како што одат еден по еден и со толку голема брзина пречи тешко, под услов да не живеат три метри од патеката.

ГОРИВО

Повеќето локомотиви се денес на електрична енергија во Шведска, но, исто така, дизел варијанти на бессознание или специјални операции таму. На дизел локомотиви исфрлајќи од многу издувни гасови, за вкупно воз тежината не е лесно да се помрдне. За подгреан мотори кои работат на јаглен за парни локомотиви погон напред. Овој метод беше напуштен крајот. На електрични локомотиви се обично многу еколошки, но ако лоши методи за производство на електрична енергија се користи, тие можат да бидат вистински загадувачи.

ЕНЕРГИЈА

Возовите се многу енергетски ефикасни затоа што тие се како големи количини на патници во исто време. Тие одат по шини, исто така, значи дека ќе има многу малку триење. Превоз на стока со железница бара само во теорија, во електричен режим, 1/7 онолку енергија колку што во патниот сообраќај. Ако моторот е поткрепен бара повеќе енергија, но сепак помалку од автомобилот.

ЛЕТ

Летечкиот е сосема јасно најбрз начин да се заобиколи, ако не се смета во чек и други strötid. Сепак, тоа е најскапиот, енергетски интензивни и еколошки опасни пренос.

ЗАГАДУВАЊЕ

Воздухоплов обезбедува основа иста загадувачи како автомобил, иако во многу големи количини. На загадувачи вклучуваат, но не толку колку што се оние од автомобилот затоа што тие паѓаат многу во воздухот директно, но на долг рок вклучуваат оние од киселите дождови и влошување на озонската обвивка.

БУЧАВА

Патување со авион е бучна сама по себе многу кога станува лета минатото или кога полетување или слетување, но затоа постојат релативно малку авиони летаат во исто време тоа не е многу досадно, под услов да не живеат во близина на аеродромот, што е многу необично.

ЕНЕРГИЈА

Претходно, само пропелер авиони, но во денешно време една отиде во авион моторот на сите големи план. Предноста на тоа е дека тоа е лесно. Во недостаток што го влече неверојатно многу гориво. Да се ​​направи моторот поефикасно и да се намали потрошувачката на гориво обезбедува сопруг денес мотор со вентилатор управувано од гасната турбина и дека го зголемува протокот на воздухот и на тој начин влечење.

BOAT

Поморскиот сообраќај не е толку важно како што некогаш беше. Ако некој е над океан, вообичаено е да се лета во текот бидејќи тоа е многу побрзо. Транспорт на стоки низ океаните и морињата уште со брод, освен ако тоа е многу важно и итно. Канал чамци и бродови се доста честа појава.

ЕНЕРГИЈА

Постојат неколку различни начини на кои чамци можат да се движат натаму. Некои од нив се еколошки, некои од нив не се еколошки. Еден може, на пример, ro, кој не оди многу брзо и е многу досаден ако некој е веќе парче. Сепак, тоа е еколошки.
Пловење е исто така многу еколошки, но не е особено брзо, и многу зависи од тоа каков вид на временските услови.
Најчестите денес чамци управувана од било кој тип на нафта. Овие обезбеди големи количини на емисии, туку патува многу побрзо од оние кои одат со ногата силата на ветерот.
Steamboats сега се многу ретки, но отиде на јаглен за производство на пареа, кој вози на брод напред со помош на турбината.

ЗАГАДУВАЊЕ

А брод се зголеми или разнесено од ветер ги нема загадување во природата, а нафта-придвижуван брод на Валкани на два начина. Прво, издувните гасови, кои се исти како и за било кој друг нафта погон или бензински мотор. Покрај тоа, таа често се случува на чамци протекување на нафта во вода или нафта падне кога бродот се чисти. Ова е многу опасно за сите растителен и животински свет во водата. Животните кои пливаат во масло е многу тешко да се добие лабава и чистење на нафтата која е леплива и опасност по здравјето.

БУЧАВА

Нафтата-придвижуван чамци звучи многу, но ретко кој пречи, како тие одат надвор од водата во која никој не живее. Некои помали powerboats, сепак, емитуваат многу врева во архипелагот и канали, но тие не се толку многу и е тешко проблем. За да rowboats и едрилици не звучи како многу ми е потребно веројатно дури и не донесе до.

based on 4 ratings Шверц Возила 4.0 од 5 врз основа на рејтингот 4
Оцени сообраќај Возила


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат на сообраќајот на возила или на било кој начин поврзани со Шверц возила.
  • Нема сродни теми

Коментар Шверц Возила

" | »