.nu

Училишна работа и есеи од средно училиште
Барај училишен

Тунис

Тунис е држава во Северна Африка. Земја
границата со Алжир, на запад и Либија, на
југоисток. И граничи со Средоземното Море
Населението во Тунис е десет милиони, Тунис мраз
рангирана на 80 место во светот население.Ултранационалистичкиот претседател на Тунис е "Зине Ел Абидине Бен Али." Н.Е.
е роден 3 септември 1936 година во Франција. Тој havebeen претседател
од 7 ноември 1987, тој havebeen претседател во 19
години.
Кога Зине бил млад, тој беше во Франција војската.
Луѓето во Тунис како него, карго гласање тој се 95% од
Гласови!

Кратки информации
Клима: Умерена во северниот дел со благи, врнежливи зими и топли, суви лета; пустината во јужниот дел.

Старосна структура: 25, 3% е помеѓу 0-14 години.
68, 1% е помеѓу 15-64 години.
6, 6 и мраз 65 години и постари.

Религија: муслимански 98%, 1% Кристијан, еврејски и други 1%.

Националниот ден: 20 март Бидејќи независност Тунис од Франција тој ден, во 1956 година.

Аеродроми: 7, раководител аеродром Тунис е "Тунис Картагина Меѓународниот аеродром"
Тунис е многу добар во многу спортови, повеќето ракомет. Земјата имаше на Светското првенство 2005 во ракомет. Тоа беше многу добар турнир и Тунис дојде на третото место!
Тие се overpriced добар во фудбал

based on 3 ratings Тунис, 2,3 од 5 врз основа на рејтингот 3
Стапка Тунис


Поврзани со училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат Тунис или на било кој начин поврзани со Тунис.

Коментира Тунис

« | »