.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Unarranged брак

Приказната на оваа книга се случуваат во Англија и во Индија и тоа е за едно семејство Пунџаби дека нивниот син сака да се моли како вистински Пунџаби момче и помалку како едно бело момче. Тие го мразат фактот дека тој оди на училиште, неговите пријатели и everythingthat тој го прави тоа. Тој го прави многу работи зад неговите родители назад, пуши, прескокнува класи, има црн пријател и последно, но не и најмалку важно, тој има девојка која е од Англија. Да Punjabis тоа е забрането да имаат девојка ако не сте во брак со неа, па дури и полошо ако таа е бело. Главната името на ликовите е Manjit но неговите пријатели го нарекуваат Мани. И неговиот татко го победи сите на време, за секој малку нешто што Мани го прави тој добива мирис или удри со стап од страна на неговиот татко. Неговиот татко е overpriced секогаш пијан, неговата најголема желба е Manjit да биде како неговите браќа кои стапиле во брак на возраст од 17. Па Manjit никогаш нема да се согласат со тоа и единствениот начин да се премисли Manjits треба да го донесе во Индија, па тој можат да научат како да се побара вистински пенџапски. Отпрвин тој е против тоа, но тој се согласува Кога неговата сестра во законот Јаз Му ветува дека нема да го остават таму. Затоа, тој ги следи и на прв тој го мрази, но по неколку недели се навикна на сè и навистина се ужива до оној ден, дека тие го оставија. Тоа беше по тоа што се таму за шест недели, кога семејството му реков дека тие се случува да се види дали тие можат да добијат пасоши назад, бидејќи тие веќе се "украдени" и Manjit биде будалата кој бил тој им верува. Значи денот Сами тој продолжи малку патување со неговиот вујко и неговиот син, на ден дека тие се врати дома дозна дека она што го направија. Тој се толку скршено срце дека тоа е тешко да се опише. Не е премногу долго тој ги исполнува неговиот чичко ми, кој беше отфрлен од општеството Бидејќи тој не беше или "добри" Panjabi Момче дека сите негови браќа беа. Тој беше поинаква исто како Manjit; тој живеел надвор од Индија, работел многу и не беше во брак со една девојка Panjabi. Тој откри она што го донирал на Мани и не everythingthat тој би можел да му помогне да излезе од таму, и така тој го направи. Кога Manjit конечно се врати во Англија, прво го добил од неговиот татко беше многу удари и така натаму. Manjit останаа затворени во своите простории за два месеца, додека тој се согласува да се омажи за таа девојка дека татко му сакаше да се омажи. Единствената причина зошто тој се согласи да го направите тоа беше само за да може да избега, па неговото семејство ќе жалам everythingthat тие го направиле за него. Тоа беше нивната казна за што го прави страдаат за такви долгогодишен. И кој му помага да ја планира сето ова? Неговиот најдобар пријател Ади разбира и стари неговата девојка Лиза и нејзините родители. На денот на неговиот 17-ти роденден, но прескапата денот на свадбата, Manjit стана и е подготвен да се ожени, и да избега. Сите тие се качиле на своите коли и почна да се вози до нивната дестинација. Кога стигнале Manjit тврдеше дека е потребно да се оди во тоалет и тоа е моментот кога тој ја презеде својата шанса премногу избега. Она што авторот направи добра работа, додека тој беше пишување на оваа книга, тој знае како да го привлечат вниманието на своите читатели, знае како да направи да се чувствуваат како да се во иста состојба како што е.

based on 8 ratings Unarranged брак, 1.6 од 5 врз основа на рејтингот 8
Стапка unarranged брак


Поврзани со училишни проекти
Следниве е училишен занимаваат unarranged брак или во било кој начин поврзани со unarranged брак.

Коментар unarranged брак

« | »