.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Затоплување програма

Тема: Спорт

Како греење програма, јас би сакал да имам толку разновидни активности како е можно да се вклучат големите мускулни групи. Мојата цел е да се загрее мускулите кои јас го користам за време на мојот тренингот во салата, на пример. Да почнам со мене скокнеш, а потоа јас скок двапати во десет минути. (2x5min.) Сум ја избрал само скок јаже поради тоа што добива вашиот пулс трки правилно, за разлика од трчање за да се добие дури и со рацете додека вежбате координација. Вие загрева разбира до нозете и мускулите на градите.

По скокнав за 5 минути, тогаш јас ќе одат за да се направи 20 парчиња т.н. "пред средината протегала". Тоа ми овозможува да се загрее на стомакот, грбот и рацете додека јас се протегала на мускулите на нозете.

По ова јас скок уште 5 минути скок јаже да се нагоре да дише повторно и да се поврзат телото во последниот дел на затоплување. Вкупното време на загревање програма е околу 15 минути и тоа е само право за мене тоа се чувствува како. Ова е греење програма која сум се користат толку далеку од мене, или барем да се обиде да ме задржи и не сум добил никаква штета сепак, бидејќи јас загрее кон секој фитнес класи.

Сега дека процесот на греење, важно е да се пие вода, бидејќи сте подготвени телото за понатамошна физичка активност. Една, исто така може да се земе банана кога е потребно да се обезбеди на телото со дополнителни јагленохидратите.

Виктор Ериксон
Спорт и здравје HT 06

Кружни Програми

А голем круг програма за вежбање е оној кој ги вклучува главните мускулни групи и се едноставни т.н. основни вежби. Некои добри основни вежби како мене имаат тенденција да работат надвор во салата, на пример, назад дигање, седат прозорци (употреба на нозете), склекови, сосови и lunges. Некои од овие вежби, јас обично се комбинираат со тегови, на пример, резултати чекори за да се добие потешко тренингот. Се разбира, ова не е потребно кога обука на вашето тело со сопствен товар.
Прво, еден почнува да се armhävningarna, само во времето се добро 8- 10 повторувања. Потоа одите на dipsen и да возат околу 8-10 повторувања тука со. Исходот од чекори што јас мислам дека може да се вози околу 20 претставници, наместо на 10, тоа е зошто јас лично ја имаат доживеано дека нозе може да се справи со малку повеќе. Конечно, стомакот и грбот што мислам дека возењето до го отфрлаш, со други зборови униформа. Сите овие вежби возите потоа 3 5 метри или комплети. Ако работите со 4 комплети дека ќе можам да препорачуваме земајќи пијалок пауза по вториот сет.

Сам во автомобилот со тежината на телото е нешто што јас обично не се обучуваат со тоа, бидејќи јас не знам што е во право во овој случај. Јас, исто така, може да биде многу други добри вежби со телото како стрес, иако јас не знам какви било имиња на нив. Некои од нив се прилично тешко да се објасни, но важно е дека ќе се обучуваат иста мускулна група, но во различни начини.

Откако сте ги направиле сите поставува така можете да се излезе и да се кандидира, можат да се движат или скокаат јаже за 10 минути. Ако сакате вие ​​природно може да се подели на време да скокне на, некои мислат дека тоа е премногу тешко поинаку.

Ако излезат и да се кандидира откако сте биле обука толку имам добра интервал на обука. Тоа е како ќе го видите подолу отчукувањата на срцето како срцето стапка на монитор е задолжителна. Во комбинација со круг тренингот, мислам дека имаш прилично солидна програма и болка треба да се очекува. Меѓу различните програми, важно е дека пиете и идеално да земе банана или слично.
Вкупното време за програмата пита обука може да биде помеѓу 20 од 30 минути, но не заборавајте да ги извршуваат сите вежби внимателно и проникливо екстра на технологијата, а не да се брза.

Еден започнува со загревање и помеѓу 60 -70% од максималната срцева фрекфенција. Потоа започнува движи од 10 х 60 секунди (85% -100%) во работата, а потоа 15 секунди одмор помеѓу секој интервал. По сите кратки интервали е 8 минути и 30 секунди, вкупно, мислам дека може да се кандидира на останатите 1 минута и 30 секунди максимум напор (85% -100%). По сите интервалите почнувајќи последните интервал кој ќе се јавам на остатокот од вежби. Тогаш ќе биде од 60 до 70% од максималната срцева фрекфенција од 15 до 20 минути. Вкупното време станува 35 40 минути. Севкупно, на две програми, па тоа е до истекот на времето од 1 час и 10 минути.

Виктор Ериксон
Спорт и здравје, HT 06

Сила Програма за обука

Јас сум, всушност, веќе има програма што работи, а досега мислам дека тоа има работено навистина добро. Почнав возење по летните одмори и се тоа за возење и оттогаш. Не сум го дизајниран себе, но сум го нашол на интернет, а јас мислев дека тоа изгледаше добро. Некои промени сум направил за сите го прибор навистина не се најде долу на атлетската салата.
Имам исто така слушнав на другите луѓе како тие мислат дека мојата програма како изгледа, вклучувајќи Bodybuilders. Дури и креатор на програмата е со боречки уметник и има 15 години искуство во спортот, боречки вештини, исхрана и вежбање.

Најдоброто нешто во врска со програмата е дека тоа е многу прецизен и тоа е лесно да се следат. Дури и хиперлинкови се големи, бидејќи можете да го видите точната движење на вежбата. Овие вежби почнав по завршувањето на летниот кога повеќето фитнес работа опозиција, па во почетокот тоа беше малку тешко. На совети кои може да (на дното на страницата 2) е огромна затоа јас почна да тренира целосно погрешно, но кога добив одржи на првиот "дводневна програма", па сфатив дека повеќе повторувања на пониските тежини се важни.

Патем, мислам дека програмата работи за мене, но ќе видиме вистински резултати кога обука најавите е завршена. Исто така е важно да спијам за време на вежбање и исхрана особено па за сега јадам протеини и креатин монохидрат.

Извор Списоци: Fyrdagarsprogrammet, програмата Истрчав пред (Дводневна програма).

Понеделник (шахти + mage)
Оски
3 × 10 Dumbell настрана
3 × 10 навалена напред, во кревање тегови
3 × 8 Dumbell Прес
Стомакот
3 × 12 Криза машина или кабел
3xMax прави и криви криза
3xMax Хип / нога Крени
Се протега по тренингот:
Оски
Стомакот

Среда (назад + бицепс)
Грбната
3 × 8 deadlift (техника финти)
3 × 12 брадите
3 × 12 опаѓачкото зад вратот
3 × 10 Седи веслање
Бицепс
3 × 10 bicep кадрици со прачка
3 × 10 Hammercurl
Се протега по тренингот:
Назад / задник / назад на нозе
Внатре нога
Лат
Рамениците
Бицепс

Петок (градите + трицепс)
Градите
3 × 8 Клупата Прес
3 × 8 Коси гира Прес
3 × 12 Flyes
Трицепс
3 × 8 Опаѓања
3 × 10 Tricepspress од котел
3 × 12 Tricepspress со кабел
Се протега по тренингот:
Градите
Трицепс

Недела (коска + временски)
Нога
3 × 8 сквотови длабоко (ја стартувате нив строго!)
3 × 8 Нога Прес
3 × 10 Нога Продолжување
3 × 10 Нога Curl
Вејдер
4 × 12 Постојаниот Теле Кренете
4 × 12 седи Теле Кренете
Се протега по тренингот:
Назад / задник / назад на нозе
Внатре нога
Предните нозе
Вејдер

Работи што треба да се земат предвид:
1) Мислам на технологијата и на мускулите да се работи.
2) Обидете се колку што е можно да се работи без ремени, така да добие голема лактите "во куќата".
3) Стартувај задоволство толку тешки што некој "помага" до последната проба.
4) Намалување на тежини мирна и под контрола, им помогнам на тегови строга но агресивно.
5) одмор правилно помеѓу комплети. За 2 мин за малите мускули и околу 4 мин за големи мускули.
6) Земете vilovecka, или многу тивок недела, секој втор месец.
7) Вари вашиот тренингот. Двете постапката и бројот на повторувања.
Виктор Ериксон
Спорт и здравје, HT 06
Интервал на обука

Еден добар интервал програма за обука за да го извршите како јас што беше претходно наведено, која е базирана на пулсот.

Еден започнува со загревање и помеѓу 60 -70% од максималната срцева фрекфенција. Потоа започнува движи од 10 х 60 секунди (85% -100%) во работата, а потоа 15 секунди одмор помеѓу секој интервал. По сите кратки интервали е 8 минути и 30 секунди, вкупно, мислам дека може да се кандидира на останатите 1 минута и 30 секунди максимум напор (85% -100%). По сите интервалите почнувајќи последните интервал кој ќе се јавам на остатокот од вежби. Тогаш ќе биде од 60 до 70% од максималната срцева фрекфенција од 15 до 20 минути. Вкупното време станува 35 40 минути.

Виктор Ериксон
Спорт и здравје, HT 06

Планирање на обуки

Ќе видам дали можам да го задржи распоредот дека имам напишано тука. Тоа може да се добие малку премногу тешко, но ако не се обложувам дека не може да победи. Мислам дека тоа може да работи само за да спијат и јадат право.
Недела 1

Понеделник: назад и бицепс

Вторник: рамената и стомакот

Среда: Џудо (ако се вклопува)

Четврток: Гради и трицепс

Петок: Нозе и Телињата

Сабота: одмор!

Недела: Вклучување (60 минути)

Недела 2

Понеделник: назад и бицепс

Вторник: рамената и стомакот

Среда: Џудо (ако се вклопува)

Четврток: Гради и трицепс

Петок: Нозе и Телињата

Сабота: одмор!

Недела: Вклучување (опсег програма)
Недела 3

Понеделник: назад и бицепс

Вторник: рамената и стомакот

Среда: Џудо (ако се вклопува)

Четврток: Гради и трицепс

Петок: Нозе и Телињата

Сабота: одмор!

Недела: Вклучување (60 минути)

Недела 4

Понеделник: назад и бицепс

Вторник: рамената и стомакот

Среда: Џудо (ако се вклопува)

Четврток: Гради и трицепс

Петок: Нозе и Телињата

Сабота: одмор!

Недела: Вклучување (опсег програма)

based on 9 ratings Затоплување програма 1.7 од 5 врз основа на рејтингот 9
Затоплување Оцени Апликации


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат затоплување Програма или на било кој начин поврзани со затоплување програма.

Коментар затоплување програма

« | »