.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Што е аргументот

Тврдејќи е нешто што го правите неколку пати речиси секој ден. Иако не може секогаш да се размислува за тоа доволно што две лица како што стои и да дискутираме за она што косата треба да се купат. Каде пријатели веруваат дека темно кафеава е најдобро одговара на бојата и телото на тоа лице. Додека лицето кое се сака да се во боја црна.
Јас сум сега во овој труд се објасни она што е аргумент и што да се разгледа кога да се расправаат во дебата или дискусија. Кои се различните видови на аргументација со mera.Argumentation е кога во дебата или дискусија за различните видови ги изнесат своите ставови и да биде за дискусија / дебата со еден или повеќе спротивни страни на ова прашање. Но аргументот е исто така се користи
• жалби
• Цените
• Плата преговори
• Работа
Постојат многу различни теории на аргумент за тоа како да се продолжи во своите аргументи, но тие се сложени и тешко разбирливо што се овие, јас ќе се воздржи од дискутирање.
Некои големи совети за тоа како да се подготват за аргумент
• Треба да бидете сигурни дека за да се направи добар, добро работеа Резиме така што ќе се добро подготвени за аргументи вие ќе бидете најверојатно да се добие. Еден добар преглед е структурирана на таков начин што тоа се: вовед, позадина, порака, аргумент неодобрување на другата договорна страна никакви аргументи и силен финиш.
• Исто така, може да биде добро да се имаат силни докази за / во нивните аргументи, како на пример ако имате дебата за кралското семејство да се укине, за или против тоа може да биде дека кралското семејство, на пример. 50% од шведската популација поддржува кралското семејство.

Ако треба да даде некои различни видови на аргументи, може на пример да биде политички аргументи во дебата, кога се зборува за неговата позиција во даденото прашање, како што се членството или нема членство во ЕМУ, или може да има аргумент за барање на работа кога Може да се каже дека треба да одам на работа, некој е во потрага, зошто тие се сметаат себеси за соодветни за таа работа.
Потоа, тука е аргумент од продажбата на пример во промет детергенти или слично кога се расправаат за тоа колку добро се навистина вашите производи.

Имам над запишано сè што може за аргументирање и некои Јас зедов од интернет на оваа тема. Аргументација е нешто што мислам дека е многу забавно и поучно. Јас сум активен во црквата младите и во други места каде што има многу дебати и дискусии за различни прашања. Каде што ние ги користиме кога ни на прописите и аргументи. Аргументација е нешто што секојдневно ги користиме во секојдневниот живот, ако мислите дека за тоа, имајќи предвид дека само една дискусија за тоа што да купуваат или да јадат за вечера, всушност, станува форма на аргумент. Се надевам дека успевам да се изразам себеси добра и разбирлив начин во мојот есеј.

Оцени Што е аргументот


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со она што е аргумент, или на било кој начин поврзани со она што е аргумент.

Коментар Што е аргументот

« | »