.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Силување

"Човекот уапсен за силување на деца", "22-годишната жена била силувана" и "силувале 16-годишно момче во грмушките", се само неколку од стотиците наслови може да се сретнат во весниците во врска со силување. Силувањето е кривично дело за кое станува се поголем проблем во Шведска во последниве години. Жал ми е. Не можам да се брои бројот на завршување, јас прелиста преку списанието и се најде една статија со некои сиромашни девојки кои се жртви на оваа ужасна, кривично дело. Невини девојки, а понекогаш и момчиња, кои се случи да биде во погрешно место во погрешно време. За кратко време се промени целата своја life.I отсекогаш биле заинтересирани за ова со криминалот и закони, а сега конечно да добие можност да се погледне повнимателно во кривично дело и да кажам моето мислење. Сè што правиме, ние се направи од било која причина и цел на оваа работа е очигледно за мене за да дознаете нешто. Сакам да знаете што тип на луѓе кои ги силуваат и зошто. Сакам да знаете како да добиете помош откако беше изложена и кому да се обратат. Сакам да знам што вели законот и она што казната ќе биде.

Што е силување? Законот вели дека силувањето е чин во кој поединецот ќе присили друг да обљуба или друго полово односи со употреба на насилство или закани. Казната за силување е казна затвор од две до четири години. За силување, се осудени на затворска казна за помалку од четири и не повеќе од десет години. Како би направиле ако силување е груба или не? Законот вели дека треба да се земе предвид дали насилството е опасно или ако на сторителот му нанел каква било сериозна повреда или болест.
Тогаш јас се прашувам она што се брои во категоријата на "сериозни повреди"? Тоа е само една голема модринка и венерични болести наведени таму? Сите девојки кои страдаат од депресија, тогаш? Сите девојки кои патат од кошмари и проблеми со спиењето, па дури и самоубиство во некои случаи. Ако нивната штета не е доволно голем? Како безбедно направи да се чувствувате навистина, кога е свесен дека сторителот е повторно на слобода по неколку години назад? Во секој случај јас ќе живеат во постојан страв. Јас не се осмели да оди некаде сам и веројатно би го погледна зад мене барем дваесет пати да бидете сигурни дека постои некој кој ме гонат. Живеат во тоа време, или само чекаат смртта?

Кој е насилникот и зошто настапува силување? Постојат неколку видови на силувачи и затоа, исто така, неколку одговори на прашањето зошто тие се обврзуваат на овој криминал. Според тоа, има поделено силувања групи.
Моќ силување е најчестиот силување. Ова обично акција се планира и вклучува закани за насилство, без разлика дали од страна на говор или со оружје. Сторителот има силна потреба да доминираат и да има власт над друго човечко суштество. Сторителот има слаба самодоверба и силно чувство на несоодветност. Тој често е тешко да се направи разлика меѓу она што е принуда и убедување, и затоа не е чудно што тој го негира тоа се вклучени сексуално насилство од негова страна. Сторителот би сакал да верувам дека жртвата согласил со секс и дека таа ужива надвор од неа.
Друга варијанта на силување е гневот силување кој е често непланирано impulshandlig карактеризира со прекумерно насилство. Нападот може да бидат ненадејни и неочекувани, и поради тоа, жртвата е често потполно неподготвени и беспомошни. Во оваа категорија на силување е мотивација гневот на сторителот. По нападот сторителот знае некои олеснување, но не затоа што била сексуално задоволни, туку затоа што тој се најде издувен вентил за нивната лутина. Тоа не е необично што, односи не се спроведува, бидејќи човекот често има потешкотии во добивање ерекција, кои можат да бидат предизвикани од човекот станува повеќе исфрустрирани и агресивни и со тоа ги принудува жената на други полови дејствија како што орален секс или мастурбација за него.
Садистички силување е презимето на еден вид на силување. Еве сторителот задоволството на гледање на страдање, болка, страв и беспомошност неговиот жртвата. Тој сака да се понижи, навреди и понижи своите жртви. Често ритуал на злоупотреба во која жртвата е опкован со ланец и разни алатки кои се користат во текот на силување. Силувањето може да трае веќе подолго време, а понекогаш може да заврши со убиство. Документите се често внимателно планиран и не е резултат на ненадејна изливи на лутина. Обично жртвите се непознати, но немаат конкретни заеднички имот како професија, возраст или изглед. Проститутки или жените сторителот гледа како Slutty падот многу често жртви на садистички силувачите.

Имав намера да се каже каква форма на силување право мислам дека е најлошото, но за жал не можам да се направи. Сите се подеднакво страшно во моето мислење. А силување е и секогаш ќе остане силување. Со мандатна сексуален однос. Јас не може да има доволно зборови да се опише како јас се чувствувам жал за луѓето кои се жртва на овој ужасно злосторство. Некои од нив стануваат девственост и никогаш не сакаат да имаат секс. Затоа, мислам дека е важно што тие се повеќе време и дека сите шест може да биде на нивните услови.
Нешто што сите тие ќе добијат штета за живот. А рана во срцето и мозокот кои за жал никогаш не ќе заздрави. За жал, така избришани некои спомени никогаш не заменат.

Мнозинството на пријавени силувања се извршени од страна на сторителите кои се запознаени со жртвите. Во речиси една третина од случаите сторителот на делото е на жртвата сегашен или поранешен брачен другар, партнер или дечко. Тоа го покажува истражувањето како совет за превенција на криминалот (BRA) е изведена.

Исто така, постојат голем број на митови за силување и денес, според мое мислење, се чисти измислици.

"Предизвик фустан кој куси здолништа и разголено кошули зголемување
силува желба на човекот. "
"Само одреден тип на жени ќе бидат изложени."
"Таа не рече, но со цел да".
"Таа беше полна и мора да се обвинува."
"Таа само сака одмазда и се вклопуваат момче / маж таа беше лут."

Јас не мислам дека е важно колку е облечен жената или ако таа беше пијан, а не е секој пат кога некој не! Тоа не е точно дека само одреден тип на жени се изложени, за жал тоа може да влијае на никого! Тоа е, според мое мислење, погрешна перцепција дека само мажите ги силуваат жените кои се привлечени. Јас сум бил во весниците, телевизијата и интернетот го виделе и прочита дека и двете девојчиња и стари жени биле силувани. Значи дека луѓето кои се прашуваат за тоа? Дека е во право за нив? Имам време за време на мојот седумнаесет години во сите случаи не се гледа во некои стара дама со "провокативна облека". Не е некоја сиромашна девојка која заслужува да се изгуби невиноста на оваа страшна гледа.
Тоа никогаш не е во право да го присили на лице во нешто што не сака, без разлика дали тоа се однесува на сексуални односи со друг. Силување често се објасни далеку од мажите не можат да го контролираат нивната сексуалност или дека силувачите се ментално болни. Секој еден од овие митови доведува до exonerating мажите и жените вината. Тоа не треба да биде на девојките кои треба да се чувствува виновен, но момчињата и мажите кои силуваат. А силување е секогаш кривично дело, а долг е само на сторителот, без оглед на околностите.
Силувањето не е нешто што го посакуваш. Тоа е нешто што не треба да сакаат нејзиниот најлош непријател.

Откако беше силувана треба да биде што е можно поскоро да контактираат со полицијата и болниците. Не е важно кој си прва посета тие ќе ви помогнат уште повеќе во процесот. Тоа е исто така одлично да се земе со некој кому му верувате, тогаш тоа може да се чувствуваат тешко да управуваат со сите контакти со полицијата и болниците на своите по таков психолошки притисок.
Тоа е голема предност за да се побара медицинска помош што е можно поскоро по нападот, по можност во рок од 72 часа. Траги на сторителот полесно може да се обезбеди пократко од времето што помина. Во болницата, фотографирани на штета и тие се во потрага за сперма, крв, плунка и коса.
Погодените добиваат грижа и треба тоа и, исто така, испитуваат за да видат дали силување доведе до венерична болест или бременост. Ако сакате, може да се сретне со советник.
Истражувањето е на доброволна основа, но ако го правиш тоа ги зголемува шансите за идентификување на сторителот, ако тој не е познат. Вработените во болницата не се обврзани да ја известат силување врши на полнолетно на полицијата. Одлуката да се извести морате да се земе.

Силувањето е ужасно злосторство што треба да се обесхрабруваат и престана со сите можни средства. Само прашање е како. Постојат мислења дека се легализира проституцијата ќе го намали бројот на силувања. Всушност, сега дека проституцијата не постои, а тоа не го реши сите проблеми. Верувам дека наместо дека најдобар начин за силувач да бидат исцелени е да се подложат на третман. Таму тој може да се научат да ги почитуваат жените и да се спротивстават на нивните проблеми. Да се ​​казнат силувачи решава само проблем привремено Кога сторителот на прекршокот е зад решетки, но јас не го обесхрабри и други мажи, со извршување на силување во иднина. Ризикот е релативно висока таа казна му дава живот на горчина и насилство. Да се ​​казнат со затвор за силување подразбира, според мое мислење само дека општеството поништи силување, но тоа за жал не силување-слободно општество.

Мислам дека може да се види на врската помеѓу улогата на човекот е денес и силување. Силувачи и самите се жртви на улогата на нејзиниот сопруг. Еден човек има очекувања за тоа како да се биде доминантен и силен. Ако тогаш не е човек кој живее до овие барања како што е околината и се поставува себеси, мислам дека постои голем ризик дека еден човек со ниска самодоверба, ментална конфузија или трауматично детство, а потоа ќе мора да најде начин да се добие таа контрола и моќ, овој може да биде силување или напад.
Статистика силување покажуваат дека силувањето се зголеми во текот на 70-тите години, имало време кога движењето на жените беше силна. Мислам дека ова може да биде знак дека многу мажи сметаат дека нивната моќ е намален, што резултираше со повеќе силувања. Ќе машки улогите се менуваат, така што мажите повик изложеност на овие очекувања, јас исто така верувам дека бројот на силувања ќе се намали драстично. Верувам дека еднаков општество во кое жените и мажите имаат исти права и обврски ќе придонесе за бројот на мажите со мизогинија ќе се намали и на тој начин, исто така, на силувања. Важно е дека целата перцепција на машки и женски улога мора суштински промени. Родителството, учење, училиште, градинка, мајки и татковци - сите мора најпрво да бидат на давање на деца нови улоги. Улогата на човековите наместо машки и женски улоги.

based on 4 ratings Силување, 2.0 од 5 врз основа на рејтингот 4
Стапка Силувањето


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со силувањето или во било кој начин поврзани со силување.

Еден одговор на "силување"

  1. Марија на 12 октомври 2010 во 12:59 #

    Многу добро структурирани и обмислен статија. Таа има мене помогне со мојата работа за криминалот во последниве години во Шведска.

Коментар Силувањето

" | "