.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Зошто абортусот треба да се дозволи

Тема: Етика

Вовед:

Кои се последиците кога детето е несакано? Дали абортусот е кривично дело, кога може да спречи многу животи од тоа да биде уништена? Што се случува кога забрани абортусот
и кој навистина треба да има моќ да одлучува за животот на другите?
Аргументите и прашања се многу, од двете страни, но мислам дека абортусот треба да биде дозволено.

Дисертација:

Дека сите луѓе имаат слободна волја и треба да ги имаат истите права, ние научивме од основно училиште. Но, кога ќе се забремени, ние треба да го изгубат правото да одлучуваат за своите тела? Секој треба да одлучи за себе како нашата иднина ќе изгледа?
Дали тоа ќе се добие некој да ни каже дека ние мора да носат мулти-фунта грутка во девет месеци, а потоа, иако ние не може дури и да имаат волја или зрелост е потребно, се принудени да одат преку болно породување, се грижи за и да преземат одговорност за дете, и да бидат обврзани со овој за остатокот од нашите животи?
Да имаат деца се гигантски чекор во животот и бара внимателно разгледување и многу подготовка, и дека "судрат" на двајца млади луѓе во такво нешто е дури и нечовечки.

Ако абортусот е забрането тогаш? Замислете една жена, која поради некоја причина не сакате да / не можат да го задржи бебето. Како и многу други, таа одлучи да бараат некој кој извршува нелегални абортуси. Само тогаш ова лице може да се чувствуваат како ангел чувар, но без безбедност имате во вистинска болница изложени на мајка да се многу ризици. "Ангел", како може да биде автомеханичар како лекар, и може да предизвика трајно оштетување на жената, дури и ако таа преживува.
Покрај тоа, вие може да не успее да се добие целата фетусот, но остатоците од таа продолжува да расте, што може да има последици за кошмарните мајката.
Сега таа жена беше цврсто решен да се отстрани детето што го зеде, но ја беше подобро за сите ако ова беше дозволено да се случи безбедно во болница, од страна на професионални лекари?

Многумина веруваат дека абортусот е убиство, убиство на свет живот, ти си носи во себе. Тие тврдат дека тоа е криминал да се убие друго човечко суштество, тоа е истото дело да убие уште неродено човечко суштество.
Мое мислење е дека тоа не е човечко суштество. Јас скоро ќе се осмелам да го наречеме тоа растение. Семе, можеби. Бидејќи јас не верувам дека фетусот нема живот во рана фаза. Таа нема свест, но е само една мала грутка одгледување на клетки. Да се ​​повлече до растенијата корени надвор од земјата не е убиство.
Клучното прашање тука, тогаш, "Кога ќе живот на фетусот?"
Е тоа е веќе кога спермата достигне јајце, или по шеснаесет недели или можеби на раѓање? Главното прашање е онаа која никој не може да се одговори.

Во политички прашања, приоритет е иднината и најдобриот интерес на децата. Ако абортусот биле забранети, тоа ќе биде лага. Постојат се разбира може да звучи како оксиморон, но што е жално Skitliv било каде навистина ќе биде подобро отколку без живот воопшто? Јас не мислам.
Ако детето е непожелно, но родителите се принудени да го задржи во секој случај, не постои гаранција дека она што детето ќе бидат третирани добро. Тоа и може да биде предмет на физички и ментална злоупотреба. Тоа само по себе е најсериозен тим, но сепак е вистина.
Соодветноста на родителите, исто така, може да биде голем проблем кога станува збор т. Екс зрелост и економијата. Последната студирањето 17-годишно девојче кое се бори да се грижи за себе потребно е уште еден живот да ја преземе одговорноста за. Тоа само ќе ја расипам дете и својот живот, ако не и повеќе.
Не е важно што луѓето велат дека јас не верувам дека некој кој е толку млад ќе биде создадена за таква одлука.
И најдобрите интереси? Зарем тоа не е да постои на сите, или да страдаат занемарување, сиромаштијата и злоупотреба?
Јас знам што јас би избрал ако знаев дека нема да биде во можност да даде моите деца достоинствен живот.
Веројатно се добие многу, изјави дека "Да, сте направиле грешка, но сега ви застане за тоа." Звучи всушност сосема разумни, ако тоа беше поинаку, ладење, сега како би било да пораснат и треба да живеат со тоа да биде грешка.

Заклучок:

Ова не значи дека јас не мислам дека абортусот треба да се избегнува до крај, но опција секогаш треба да биде таму.
И само што никој не треба да бидат принудени да се грижи за детето против нејзината волја, нема ни да бидат принудени да се отстрани едно дете поради. т. како возраста. Сето тоа се сведува само да си ја има моќта да одлучуваат за своите тела и нивните сопствени животи.

based on 4 ratings Зошто абортусот треба да биде дозволено, 2.3 од 5 врз основа на рејтингот 4
Оцени зошто абортусот треба да се дозволи


Поврзани училишните
Следниве е училишен за тоа зошто треба да се дозволи абортус или на било кој начин поврзани со причината зошто абортусот треба да биде дозволено.

Еден одговор на "Зошто абортусот треба да биде дозволено"

 1. ofrivilig татко на 6 март, 2011 во 23:47 #

  ...... Право или не со абортусот? Да таму е, секако не е лесна работа ...!

  Сепак, поради кои жените се брани својата enskillda абортус законот дојде да изгледа дури и повеќе непријатни облачно во светлината на другите Законот за семејство и општеството во целина. Паралелно со расправата за правото на нероденото дете да liv..så прашањето на доброволноста во родителството, исто така, да биде осветлена од друга насока. За тоа е, исто така, од гледна точка на неродено дете на гледање, не помалку катастрофални непожелност од својата мајка од нивниот татко.

  Во случај на правата за абортус кај жените отсега да ги уживаат сите морални основи, неопходно е да се има една цела нова перспектива за репродукција како подобро се базира на friviligheten во врска со родителството дури и од страна на неговиот татко.

  Вистината е дека во наше време не е критична и / или болно породување или дури и време на бременоста на жената која во суштина е основа за донесување на одлука за абортус. Тоа е прилично доживотната и несреќна последици на присилна родителство носи со тоа што ги прави жените треба закон за абортус. Оваа потреба, а не против неа ќе мора да биде родител не е помалку за мажите отколку за жените.

  Денес, дури и не на жени кои со измама (на пример, "пилула лага") узурпира нивните деца обвинуван или казнет. !! ... Наместо тоа, тоа е совршено во ред за истата жените кога е потребно и на Бога бранат своите право на абортус додека во исто очигледно возење на линија која еден човек може да се најдат во родителството е можно, доколку тој го избра да има секс со жена.

  Во случај на законите на природата, не се применуваат во однос на родителството ... има многу други закони кои мора да се корегира и кои во голема мера поврзани со репродуктивното прашање и прашањето за родителството.

  / Присилното татко

Коментар за тоа зошто треба да се дозволи абортус

« | »