.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Течност ладење четири-тактен искра за палење на моторот на карбураторот

Ото го претставува името на дизајнерот, Ото мотор е мотор со клипови оди нагоре и надолу или бензин или дизел. Постојат и други видови на мотори пример. Wankel ротациони клипни, Стирлинг мотор со надворешните согорување, гасната турбина мотор со внатрешно согорување.
Како моторот работи. Бензин цртаат со помош на бензинска пумпа управувано од страна на осовина до бензин на карбураторот. Бензин прво ќе плови куќа во карбураторот. Каде што на располагање плови што одредува дали ќе добиете на повеќе бензин во карбураторот.

Плови плови на горивото и прилагодување на пливачки вентил, така што ќе влезе во право количина на гориво, која им овозможува на гориво држи константно ниво. Потоа, на горивото до инјекторот наоѓа во инка воздухот. Дифузор Повтори / шири на гориво во фини честички, горивото е gasified. Конусот меша гориво и воздух. Најчестите однос на мешање е 15: 1, што значи дека се потребни 15 кг воздух за согорување на 1 кг на гориво. Во текот на Ладните палења и забрзување е претежно побогата мешањето, односно ќе имаат поголеми% од горивото во смесата. Воздухот, сакаш како студена како е можно. Затоа што тогаш тоа може да се прошири повеќе, кога смесата на гориво се запали во внатрешноста на моторот и им овозможува да се добие повисок притисок во внатрешноста на моторот. Така, на некои карбураторите одат радијатор вода минатото на gasifier и го лади воздухот во неа. Исто така може да се види дека има интеркулер на некои автомобили, што значи дека има специјален систем за ладење на воздухот на мотор.

Потоа смесата на гориво до цилиндрите продолжи. Мешавина на гориво влегува во цилиндар преку влезот вентил / вентили додека клипот оди надолу. Кога на клипот се движи надолу, негативен притисок во цилиндарот што значи дека горивото се вовлекува во апаратот. Ова се нарекува мозочен удар на доза (доза мозочен удар).

Следната линија се нарекува мозочен удар компресија. Сега ги затвори сите вентили. На клипот се движи нагоре и облоги мешавина на гориво за околу 1/10 од својата поранешна волумен. Ако мотор компресија на 10: 1 значи таа мешавина на гориво е компресирана на 1/10 од неговата оригинална јачина.

Трета стапка нарекува стапка работа или проширување. Дури и сега, сите вентили се затворени. На почетокот на оваа стапка, клипот на врвот и сега запали компресирани гориво од искра од свеќичката. Потоа се прошири / експлодира гориво и температурата се зголемува до 2000- 2500 ° C. И притисокот се зголемува на 30-40 бар. Притисокот турка клипот надолу во цилиндарот и моторот може да работи импулс кој им дава моќ на моторот. На клипот се турка надолу и прави ротира коленесто вратило. Вратило чудак води кон сила замаец кој води до пренос на енергија кои за возврат ги придвижува тркалата на возилото. На замаец мора да добие постојан проток на електрична енергија. Од коленестото вратило зголемувањата и намалувањата на ротациона брзина кога различни цилиндри "заби" мора да се има на замаец кој ја изедначува нерамна проток на власта од страна врти на сите времиња кога моторот работи. Енергија на замаец продавници. Темпото е, се разбира, па многу побрзо отколку на другите барови, што предизвикува нерамна проток на власта на коленестото вратило. Така вчера мотори потивки и неспокојот на повеќе цилиндри што имаат. Ако еден немаше замаец ќе добие променлив време на возилото. Моторите кои не се revving колку што е дизел мотори мора да имаат тешки замаец да имаат тивко време. Мотори со неколку цилиндри исто така имаат потешки замаец. Спротивно на тоа, мопед, лесен замаец, туку повеќе круга да добие мирно возење.
Четвртиот и последен бар наречен штекер или издувните мозочен удар. Сега излезот вентил / вентили за отворање / отворено. На клипот се движи нагоре и притиснете на топла издувните гасови. Кога на клипот е на врвот на оваа стапка се четири потези завршен и сега тоа е за луѓе кои имаат мозочен удар. Сите четири потези се викаат процес, а потоа се вртат на коленестото вратило две врти. На четири потези, како што трите кој им дава моќ на другите барови се консумира моќ. На моторот се уште се врти зависи од замаец како во чекор еден, два и четири откажа складирана енергија
За разлика од tvåtktsmotorn која работи како оваа.

Кога моторот облоги мешавина на гориво во двотактен мотор вовлечени додека ново гориво смесата во картерот (под клипот) каде што се случил негативен притисок, кога клипот отиде. Мешавина на гориво смее да се меша со масло да се подмачкува на моторот (лагери). Во четири-тактен мотор е мешавина на гориво до над клипот и кои се подмачкуваат наместо чисто масло, кое е секогаш во картерот. Ова масло не може да биде на друго место, а не над клипот. Иста стапка ќе ги запалам мешавина на гориво и на клипот се турка надолу од притисокот.

Како мешавина на две наметнува-гориво над клипот случува долу. Во исто време се наметнува на издувните гасови, ова го прави невозможно да се спречи некои гориво мешавина се снабдува со издувните гасови надвор. Ова резултира во повисоки оперативни трошоци и деструктивни еколошки. Имајте на ум дека две-мотор нема вентили.

Но, сега тврдат дека Јагуар тие ги дизајнирале двотактен мотор со четири вентили технологија, тие, исто така, тврдат дека овој мотор ќе биде почист од четири-тактен. Звучи неверојатно, но очигледно ќе биде вистина.

Системот за ладење

Најчестите систем за ладење сега е вода, но постојат некои автомобили со воздушно ладење. Околу 1/3 од енергијата на гориво е отстранета во врска со ладење на моторот.

А ладење систем се состои од ладење канали во внатрешноста на моторот каде што водата циркулира (ова се нарекува исто така, обвивка за млазно ладење) и кулер кој седи во предниот дел на вентилаторот за ладење, кој е или за околу рака или на електричен погон. На електричен вентилатор е вклучен кога е потребно (модерните автомобили). На течноста за ладење во системот за ладење се состои од вода се меша со гликол. Во текот на летото, подигање на точка на гликол вриење на водата и спречува систем за ладење 'рѓа. Во зима, лето, но, исто така, го спречува водата од замрзнување.

Вистинските ладилникот се состои од многу, многу мал стан цевки. Околу овие цевки е тесно распоредени перки што води топлина и се шират на поголема површина, така што процесот на ладење поефикасно.

Денес, речиси сите системи за ладење на позитивен притисок. Ова е контролирана од страна на капачето на ладилникот дека двојки како полнење и инспекција капак. Капачето на ладилникот е обично и над и под притисок вентил. Со помош на олеснување вентил, притисокот во системот за ладење да се зголеми на помеѓу 20 и 100 kPa (0,2-1,0 бари) во зависност од намената на радијатор капа. Притисок на отворањето е наведено од страна на кодот на капачето на ладилникот. На надпритисок значи дека може да се подигне на точката на вриење на течноста за ладење до 110 ° C на притисок олеснување вентил има отвор притисок од 30 kPa. Ова им овозможува на еден да има повисока температура отворањето на термостат, кој обезбедува поголема работна температура на моторот. Резултатот е: Носете ладна моторот се намалува, ладење ефект е зголемен и кабината грејач е подобрена. Затоа, промената е често термостатот на стари автомобили помеѓу зимата и летото, за моторни брзо да се загрее и да се добие добар топлина во внатрешноста во текот на зимата.

Да додадете е дека температурата на моторот непрофитна е 112 ° C. Но, во нормален автомобил е течноста за ладење на помеѓу 80-90 ° C кога се загрее моторот.

Радијатор капа обично се, исто така, се опремени со вентил притисок кој им овозможува на воздухот, кога на течноста за ладење се лади. Ова го спречува цевки да се стегаат.

Како тоа функционира. Таа работи како гребло тркало или подобро кажано, пумпа за ладење е управувано од страна на ременот вентилатор и циркулира вода само во внатрешноста на моторот кога температурата на течноста за ладење е под 80 ° C во зависност од термостатот го има. Ако тоа не е доволно ладно надвор, тоа може да биде доволна дека течност за ладење циркулира во внатрешноста на моторот. Меѓутоа, кога температурата ќе се зголеми над 80 ° C, термостатот се отвора и изданија вода која сега може да оди преку кулер и да се излади. Термостатот не се отвори до одредена температура прави моторот брзо станува жешко, со што се намалува ладна носат.
Постојат два вида на термостати. Една од нив е наречен bälgtermostat. Тој работи како охладители е делумно исполнета со етер или алкохол со ниска точка на вриење. На едниот крај на охладители е вентил прикачен. Кога е формирана на течноста во охладители тоа е загреана пареа се отвора вентилот.

Вториот тип на термостатот работи, така што тоа е восок што се проширува кога станува жешко, туркање на клипот кој пак се отвора гумена мембрана.

based on 19 ratings Течност ладење на моторот со искра на четири-тактен carbureted, 2.2 од 5 врз основа на 19 рејтингот
Стапка течност ладење четири-тактен искра моторот на карбураторот


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со течност ладење четири-тактен искра моторот на карбураторот или на било кој начин поврзани со течност ладење четири-тактен искра за палење на моторот на карбураторот.

Еден одговор на "моторот течност ладење со искра на четири-мотор со карбуратор"

  1. Wankel на 2 Јануари, 2009 во 05:28 #

    "Ото е името на дизајнерот, Ото мотор е мотор со клипови оди нагоре и надолу или бензин или дизел."

    Принципот Ото бара свеќички кои не ги користите Дизел само се нарекува дизел мотор и без искра за палење на моторот на друг начин тоа е во ред припишува.

    Со почит
    Wankel

Коментар течност ладење четири-тактен искра моторот на карбураторот

« | »