. Сега

Училиште дела и есеи од средно училиште на
Барај училишен

Вретено вода

Само пајакот кој навистина врзани за вода е Spider вода. Тоа може да биде 8-15 мм долго. Поголемиот дел од времето на маж е поголем од женски. Во Латинска, пајакот водата име кое е Argyroneta aquatica.
Можете да видите дека работи околу на површината на езерцето вода, но најчесто е под вода. Кога станува плива на целото тело е опкружен со сребрена воздух мочниот меур тоа е каде што добива својата латинско име, за Argyroneta прави silverspinnerska.

Изглед Општи

Вретено вода додека телото е темно кафеава и во стомакот е кафеаво сива и влакнести. Тој живее во свежа или солена вода. Кога водата пајакот е под вода, има сребрена воздушни балончиња на специјално влакнест стомак, ова се воздухот пајакот под вода како што не имаат жабри. На вентралното површината воздухот слој особено дебел, ова е местото каде што го има своето дишните патишта. Ова предизвикува вретено водата најчесто плива со грбот надолу. Штом вода вретено забележите дека тоа е добивање малку помалку од кислород оди нагоре и го реформира својот воздушен балон, стомакот му се дуе над површината. Во оваа позиција може да остане за подолго време пред да плива надолу повторно повторно. Со помош на воздушни балончиња, пајакот водата остане под вода за неколку часа, а понекогаш и неколку дена.
"Живеалиште"
Вода пајакот гради хоризонтална мрежи помеѓу водни растенија. Додека таа работи со мрежата оди до површината и да го изберат една воздушна мочниот меур по друг, и ги става во рамките на мрежата како што е потребно одредување на користење на своите задни нозе. Конечно, оваа мрежа може облик на воздухот исполнет камбаната. На часовникот со големина на орев троши вода вретено поголемиот дел од времето.
На исхрана
Вретено вода исхрана се состои од инсекти, мали ракови, водни инсекти или грини, таа добива одржи на или со користење на нивната мрежа која се протега надвор од гнездо, или си поигруваше со нив на океанското дно. Женките обично се жртва на гнездо, додека мажите и децата го јадат на самото место.

Пролиферацијата

Се размножува од околу април до август. Во почетокот на овој период започнува мажи
исткае посебна престој за женски и јајца. Ова е многу погуста и поголеми отколку конвенционалните престој.
Оплодување може да се направи како ова:
Машката продира во престојот на женски, а потоа навлегува во женски од гнездо, и надвор од гнездо зема насилни додворување. Кога женската е уморен на играта е тоа пливање назад во неговата гнездо, мажјакот ја следи курс за. И сега е концепција се случува. Спротивно на тоа, ако на женското не е подготвена за парење што се покажува со удари на предните нозе и не може да бидат истиснати, машки бранители ќе знаат духот од гнездото и ги фатат друг. Јајцата може да се чуваат во гнездото, но најчесто тие се во специјални "äggbo" само под површината, каде што женскиот обично присутна кога го постави своите јајца. Децата нема да ја напушти својата "гнездо" до еден месец по ведење, за тоа е само кога косата или волна на детски расте јасно. Децата се започне веднаш се обиде да ги градат своите сопствени малку "Бел".

based on 4 ratings Вретено вода, 2,8 од 5 врз основа на 4 рејтингот
Вретено стапка на вода


Поврзани училишен
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со вода вретено или на било кој начин поврзани со вода пајак.

Коментира вретено вода

« | »