.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Вирџинија Вулф

Вирџинија Вулф беше писател, психопат и семејство љубовник.
Таа е англиски романсиер и горд феминистка, и еден од современите врвна писмени и теоретичари во нејзиниот живот.

Adeline Вирџинија Вулф, прескапата наречен Џини, е роден на 25 јануари во 1882 година на Хајд Парк Порта NR22 во јужен Кенсингтон, Лондон. Тоа е одличен улица исполнета со убави куќи, како и други познати автори, како Чарлс Дикенс, Роберт Баден-Пауел и Винстон Черчил definatley прескапата живееле на Вари истата улица.
Вирџинија, заедно со нејзиниот татко, 1902

Wirginia пораснав со своето семејство, кои се состојат е на нејзините родители и осум деца. Тоа бил нејзиниот татко, Сер Лесли Стивен, кој е роден во 1832 година, а починал во 1904 година и нејзината мајка Јулија Стефан, роден 1846-1895. Нејзините три вистински браќа и сестри, Ванеса 1879-1961, Адријан 1883-1948 и 1880-1906 Thoby, и нејзиниот полу-браќа и сестри, Лаура 1870-1945, кој беше ќерка на нејзиниот татко со својата прва сопруга и мајка и три деца од првиот брак, Џорџ 1833-70, Стела 1869-1897 и Џералд 1870-1937.

Од пречеше родители Вирџинија биле во брак пред да станат двојка, Wirginia, како што реков, прескапата имаше некои полу-браќа и сестри. Но, тие никогаш не биле многу блиски, а тоа е Стивен браќа и сестри, кој требаше да се држат заедно и се пресели во соседството Блумберг заедно пена во нивните животи.

Во 1895 година Кога Вирџинија имал само 13 години нејзината мајка Јулија минатото далеку, и Wirginia доживеа својот прв нервен слом. Нејзиниот татко, Лесли, зеде нејзината смрт многу тешко, како и мораше е тешко да се жали на неговата сопруга, а од тие гранка е агностик, не успеав да најдам утеха од црквата или. Лесли работел како новинар и беше уредник и одговорен уредник за Речник на Националниот Биографија. Тоа веројатно тој кој го инспирирал сите деца на преземениот ризик Сите сакав толку многу беше.

Лесли починал од рак во февруари 1904 година и тоа беше за тоа време Вирџинија имал нејзиниот втор дефект, таа беше 22 години потоа. Од татко Вирџинија и мајка починала кога Wirginia и нејзините браќа и сестри се уште е многу млад, Тие Четири одлучи да се пресели заедно во нова куќа во Блумсбери на плоштадот Гордон.

Големата Куќа во Блумсбери беше friendlyness на 46 Гордон плоштад. Тоа беше четири спрата Тоа Wirginia во прв не би можеле да се мир во, таа пропушти својата стара куќа премногу. Но, по некое време и тие сите реализира она слобода Тие имале и нејзината сестра Ванеса напиша:
"Тоа беше како јас одеднаш излезе на сонце и лево темнината зад мене"
Ванеса се случува да стане успешна уметник подоцна во животот.

Со парична казна живот Тие живееле во Кенсингтон тие би можеле да ги остават зад себе нив, и, конечно, за прв пат во нивните животи, тие би можеле да се јаде и се облекуваат точно кога и како тие го сакаа.
Вирџинија Вулф
Сите четири браќа и сестри се случува да имаат голема улога во групата Блумсбери.
Вирџинија не се имате било какви вид на образование, како и нејзините браќа и сестри, освен пристап до богата библиотека на нејзиниот татко и списанија и книги го прочитате за себе. Но, веќе од најрана возраст таа е решена да стане писател.

Нејзините браќа и сестри на otherhand имаше образование. Ванеса бил обучен да биде сликар и нејзините браќа се до крајот на подготвителни и јавните училишта, и-по што во Кембриџ. Тоа беше таму Thoby пријателите со Леонард Вулф, Клајв Бел, саксонските Сиднеј Тарнер, Литон Strachey и Мејнард Кејнз, кои сите се случува to've станат активни членови во групата Блумсбери.

На крајот на 1904 година Вирџинија оживеа свештеничка хартија наречен Гардијан а во 1905 година таа почна да пишува во книжевниот додаток пати што беше рекорд таа продолжи Пишувајќи за manyyears.

Започнува Блумсбери група беше Thoby Стефан, две години постар брат Вирџинија, кој поканети некои пријатели во текот од Кембриџ да разговара за литература, уметност и филозофија. Заедно со неговата сестра Ванеса Тие организирале две soirées секоја недела, четврток и петок вечери клуб. Групата Блумсбери беше група на луѓе на состанокот за забава, но сепак тие имале концепција, главно поради серијата на Genius ", кој требаше да влијаат и на литературата и уметноста. Тие сите месо и сето тоа се случи во Домот на браќата и сестрите Стивенс. Компанијата на седницата се промени малку од време на време, но во повеќето soirées Литон Strachey, 1880-1932, на кој присуствуваа. Тој Обнови англиски биографија жанр, со што е сатиричен книги, на пример еминентни жители на Викторија, ете, тој пишува за Victorianism и воведе серија на откривање портрет и тајните на пример Флоренс Најтингејл.

Во групата overpriced Клајв Бел, кој стана сопруг Ванеса е, уметникот Роџер Летај, Џон Мајнард Кејнс и Леонард Вулф, почитуван критичар, публицист и прескапата човек кој стана сопруг Вирџинија, на кој присуствуваа. Во 1906 година групата Блумсбери беше погоден од трагедијата.
Thoby Стефан, кој беше омилен брат Вирџинија и креаторот на групата, почина во тифус, по посетата на Грција, тој беше само 26 години. Но soirées во четврток навечер продолжи без него.

На народите во групата Блумсбери беа непристрасен, бисексуалците и отворени односи била доста честа и членовите беше меѓу првите еден во Англија да го прифати хомосексуалноста. Во 1911 година, на хомосексуалните Литон Strachey Предлог на Вирџинија, и изненадувачки за секој нејзиниот одговор беше да, но по само 24 час таа го промени нејзиниот ум.

И Сами година Вирџинија согласи да се омажи за Леонард Вулф и во Август 10, 1912 Тие се венчаа во Сент Панкрас регистар. Во тоа време тие одлучија да заработи пари со пишување и новинарството, а од Вирџинија биле пишување на нејзиниот прв роман Патувањето надвор (Melymbrosia) од 1908 година, таа конечно го заврши во 1013. Но, бидејќи на сите ментални дефекти по венчавката ИТ не е објавена До 1915 од страна на Дакворт & Co.
По нејзината прва книга е објавен, таа речиси веднаш почнав да пишувам нејзиниот втор роман, ден и ноќ, која беше објавена во 1919 година од страна на уредниците Сами.

Во 1917 година на Вулф купи мал печатење-press да ги преземат за печатење како хоби и како терапија за Wirginia. Тие беа живи во Ричмонд и Хогарт Прес беше namedafter нивната куќа. Вирџинија напиша, испечатени и објавени некои раскази како, дамката на ѕидот, и, Кју градини. Тие продолжија рака печатење До 1932 година, но тие беа повеќе издавачи од принтери. Во 1922 Хогарт Прес стана бизнис и од 1921 Доминион секогаш се објавени со новинарите, со исклучок на неколку ограничени изданија.

Вирџинија имал незаслужена гласина како тежок и сериозен писател. Но, може да се спречат најде убав, мирен, а понекогаш и ироничен хумор во неа и во неа најмногу сакаше романот Орландо, во 1928 година Романот е пикарски дека во почетокот покажува Орландо како млад, духовно младите, во времето на првата Кралицата Елизабета. Отколку подоцна во книгата Орландо се чини дека е средновековни жена, која се вози наоколу во својот спортски автомобил меѓу Лондон Сити и куќата на семејството.

Книгата е посветена на писателот Вита Sackville-Запад, Кого беше Wirginias љубовница и еден од нејзините најблиски пријатели низ целиот нејзин живот. Бела смета за havebeen моделирање за Орландо.

Поради Вирџинија медицина и сексуални проблеми секое дете никогаш не беше споменато во Вирџинија и Леонард врска.
Целиот живот Вирџинија беше хаос со дефекти и обид за самоубиство. Бидејќи на нејзиниот огромен нехумани барања за себе на пишување стана големо бреме за неа. Секоја книга беше борба помеѓу животот и смртта, и тоа ретко беше таа беше горд на својата работа и таа беше многу чувствителни на било каков вид на критика.

По смртта на нејзиниот сопруг, Леонард saidthat таа секогаш бараат чесни и искрени критики од него, но дека тој никогаш не се осмели да му ја даде Тоа и секогаш претерани, бидејќи во спротивно тој беше страв дека може да има дефект и изврши самоубиство. За време на периодот на дефекти се доближи. Таа зборуваше неповрзано и гласно, и таа прескапата претрпе од страна на главоболка, проблеми со спиењето и слушнале чудни гласови. За одреден период, таа дури и не сакаше да јаде. На клетва, понекогаш, дефект Вирџинија беше помирна, но тие секогаш се врати, а потоа секогаш полошо отколку порано.

1941 беше година на Вирџинија Вулф не можеше да издржи дефекти веќе и извршил самоубиство. На 25 јануари, на 59-тото место роденден Вирџинија таа беше физички здрави, но таа felted како таа го изгубила своето суперсили и за неа сајбер значи дека животот не е вреден да се живее повеќе.

Вирџинија Вулф беше успешна, таа беше почит од страна на сите критичари, поклони од своите читатели и сакани од страна на нејзините пријатели и најмногу од страна на нејзиниот сопруг. Но, истакнувајќи помогна. Вирџинија толку се плашеше to've стана лудо Повторно и кога таа почна да се слушне гласот повторно таа не може да го земе. Околу пладне на 28 Март 1941 Вирџинија зеде својот последен пешачење од нејзината куќа во Rodmell до реката Ouse. Таа полни нејзиниот капут со карпи и самата фрла во вода.
Три недели подоцна некои деца да ја најде од страна на мост во Југоисточна Европа.

Во својот последен писмо до нејзиниот сопруг, таа напиша:
"Се чувствувам certainement дека идам луда повторно. Се чувствувам не може да оди преку уште едно од тие страшни времиња. И јас не го враќа тоа време. Јас почнувам да се слушне гласот, и не можам да се концентрира. Па јас го правам она што се чини најдоброто нешто да се направи. Ти ми даде најголема можна среќа. Сте биле во секој поглед сите дека секој може да биде. Јас не мислам дека две лица би можеле да бидат посреќни "сусам оваа страшна болест дојде."

Вирџинија Вулф беше еден од врвна современа литература и теоретичари од времето на неа и таа имаше големо хумор. Таа е англиски романсиер и горд феминистка.

Романи:
1915 - Патувањето надвор
1919 - Дење и ноќе
1922 - Соба Јаков
1925 - Г-ѓа Даловеј
1927 - Кон светилникот
1928 - Орландо
1931 - брановите
1937 - На Години
1941 - Меѓу акти

Мисли и лични Рефлексии

Верувам Вирџинија беше проблематичен лицето веќе од самиот почеток.
Поради сите нејзини дефекти и нејзината доверба бањи таа е тешко низ целиот свој живот, и кога сите од нејзините најблиски минатото член на семејството далеку, тоа не точно помогна да се добие било подобро.

Мислам дека годините на групата Блумсбери, беше најздравите години во целиот свој живот. Верувам дека нејзиниот физички проблеми беа вид на мали во тоа време, и дека таа се посигурни во себе тогаш.

И нејзината бисексуалност, тогаш, јас всушност веруваат дека е бисексуалец. Мислам дека имал љубовна врска со полна бела, но дека не можат да стана неколку Поради сите предрасуди во светот. Се чини дека таа ги сакав Леонард многу, но таа никогаш не сакаше сексуален однос со него. И ајде да се соочиме со тоа, однос без никакви физички блискост е повеќе како сестра и брат врска. Тие беа во брак, но јас верувам дека тие никогаш војна вистинската, реална двојка.

Вирџинија спречат пишува за љубов, пријателство, среќа и успех во нејзините романи.
Но, бидејќи јас не сте ги прочитале некој од нејзината работа не можам да кажам што мислам за нив, но од она што сега за авторот, верувам дека тие би можеле да биде навистина интересно.

Мислам дека ова службеност е добро. Тоа беше премногу лесно да се разбере сите предмети и можете да направите работите како сериозни, како сакате. Мислам, ако сакате само да се помине во службеност знаете што сте премногу го направат тоа, и ако сакате да се добие подобра оценки знаете како да се добие тоа.
Ема Лундгрен

based on 5 ratings Вирџинија Вулф 2.3 од 5 врз основа на рејтингот 5
Стапка на Вирџинија Вулф


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат Вирџинија Вулф или на било кој начин поврзани со Вирџинија Вулф.

Коментар Вирџинија Вулф

« | »