.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Om skolarbete.nu

Skolarbete.nu är en samling av skolarbeten och uppsatser skrivna av elever i svenska skolor. Innehållet är indelat i ämnen så att det blir enklare dig att hitta.

Fuska inte!

Syftet med skolarbete.nu är inte att du ska kunna kopiera och lämna in ett arbete som ditt eget. Sådant kallas plagiat och klassas som fusk. Se istället denna sida som en källa till inspiration eller hjälp att välja ämne. I många skolarbeten finns källor listade, dessa kan också visa sig vara till väldigt stor hjälp.

Tänk på att även dina lärare tittar på Internet och de avslöjar dig snabbt om du skulle kopiera.


Om skolarbete.nu, 3.9 out of 5 based on 33 ratings

12 Comments »

12 Responses to “Om skolarbete.nu”

 1. saranda on 10 Okt 2007 at 8:30 e m #

  jag vill lära mig matte!

 2. ChaotiX66 on 18 Feb 2008 at 1:09 f m #

  Skolarbeten är guldgruvor. Därför vet jag inte riktigt ifall jag vill lämna ifrån mig mina arbeten för andra att ta del av. Vilka rättigheter till materialet har man ifall man lämnar in det på skolarbete.nu? Gamla uppsattser kan säljas för dyra pengar och det saknas inte folk som vill betala…

 3. admin on 18 Feb 2008 at 1:33 f m #

  Jag håller inte med dig om att gamla skolarbeten på grundskole- och gymnasienivå kan säljas dyrt. Vem ska betala för dessa arbeten? Det är skillnad på vad som är möjligt och vad som är troligt.

  Den industri som faktiskt finns handlar om uppsatser på universitetsnivå, oftast s.k C- och D-uppsatser. Efter att ha skrivit en examensuppsats som avslutning på en 5,5 åriga studier (D-uppsats) så kan jag garantera att det handlar om vitt skilda nivåer gällande kvalité och krav. Fast där handlar det om uppsatser som är skrivna på beställning och som bara kommer lämnas in en enda gång och då av den som beställt den.

  Så fort ett skolarbete kommit ut på nätet så kan lärare spåra, vilket de också gör. Vi blir kontaktade av lärare som vill veta detaljerna kring specifika arbeten och oftast är det uppenbart om någon kopierat från skolarbete.nu och lämnat in som sitt eget. Att sälja ett arbete som redan lämnats in en gång förut är ett stort risktagande, även OM man struntar i det faktum att det är omoraliskt och olagligt.

  De arbeten som skickas in till oss blir publicerade på skolarbete.nu så att alla intresserade kan läsa. Det har och kommer aldrig komma på frågan att sälja dem. Vi kommer heller inte bruka skolarbeten på olämpliga sätt.

  Skolarbete.nu handlar endast om att dela med sig och hjälpa varandra.

 4. Magda on 22 Apr 2008 at 6:39 e m #

  Men om man vill använda sig av informationen i ett arbete här på skolarbete.nu, kan man lita på att källorna är korrekta? Kontrolleras sådant? Annars kan ju vilket blaj som helst skickas in..

 5. admin on 23 Apr 2008 at 7:46 e m #

  Tanken är inte att du ska se vad andra skrivit om ett ämne som intresserar dig. Det är sant att informationen som finns här kan vara felaktig och därför ska man ska man söka i andra källor.

  Vi exkluderar källor just för att arbetena inte ska vara så pass fullständiga att det skulle kunna lämnas in som färdigt arbete.

 6. anonym on 19 Apr 2009 at 10:01 f m #

  Jag håller med att detta ska vara ett hjälpmedel och jag skulle inte våga ta härifrån för vi har lärare som kollar upp källor och han har visat fusk etc. Och om han tänker så: “Hon eller han har inte skrivit det” då ger han IG direkt utan att äns kolla källa ibland

 7. Richard on 27 Jan 2010 at 12:22 e m #

  Jag tycker att den här sidan är grymt bra, så länge den inte missbrukas.
  Jag sitter just nu och skriver en avhandlig om riddarsagan Tristan och Isolde i ämnet Kultur och Idéhistoria och använer skolarbete.nu som en stor inspirationskälla, observera att min avsikt aldrig varit att fuska.
  Tack för en bra hemsida, fortsätt så!

 8. Michael B on 02 Mar 2010 at 10:58 f m #

  Ett litet faktafel i texten: Boliden slutade att tillverka och sälja arsenikprodukter 1990.

 9. Ella on 20 Dec 2010 at 4:25 e m #

  Första gången jag är inne på skolarbete.nu. Får som första träff en text kopierad från Wikipedia, inklistrad utan att den ens redigerats om, vilket gör den oläsbar. Texten utger sig för att vara en recension här i skolarbete.nu. Den gör websidan oduglig! Man blir bara arg. Här kommer exemplet;

  Handling: Bombi Bitt bor hos sin fostermor Franskan. [...]
  [Svar]
  Vi kontrollerar inte om någon har kopierat delar av sitt skolarbete från något annat ställe. Sen ska man inte glömma att kopiering kan ske åt båda hållen. Innehållet på Wikipedia kan vara kopierat från Skolarbete.nu. Wikipedia använder skolarbete.nu som källa i 100tals av sina artiklar den gång för flera år som vi tittade på detta.

  Dessutom verkar den text som du gav som exempel vara en brett använd beskrivning av en film, en beskrivning som verkar komma från distributören av filmen. Det verkar för mig därför som att den som använt texten i sitt arbete inte gjort något särskilt annorlunda än det Wikipedia har gjort.

 10. gottan on 06 Apr 2011 at 3:52 e m #

  jag älskar skolarbete.nu

 11. sol on 24 Apr 2011 at 5:24 e m #

  jag vill bara säga att ni har hjälpt mig så mycket och att den här sidan är den bästa någonsin!!!!!! tack vare er så har alla mina senaste prov gått kanon!!! (men självklart har jag inte kopierat någonting!! det skulle aldrig falla mig in.)

  kram: Sol :) :) :) < 3< 3

 12. Tomas Gustafsson on 13 Dec 2011 at 9:23 f m #

  Mitt intryck är att det här inte är en bra idé. Eftersom detta underbygger lättja. Det är alltför enkelt att hitta ett färdigt svar här. Visst kan sidornas administratör skriva vackert om avsikten (“källa till inspiration” etc) men, men… (jag kunde säga att jag känner igen bullshit när jag ser det). Sakerna blir inte annorlunda bara för att man ger dem annat namn.

  Mer specifikt: Vid “sund” informationssökning är det fråga om att hitta *ny* fakta – sådant man inte visste om tidigare. Då en elev läser arbetena här, kan det nog t.o.m. hända att han/hon surfar ytterligare – men bara för att verifiera.

  Det är en relevant skillnad. Kort sagt tar de här sidorna död på tankeverksamheten och framför allt kreativiteten.

  Den naturliga reaktionen är nu att säga emot. Så jag säger hold it – stanna upp och tänk. Ta tid på dej.

  Sorry bara. Notera att jag är pappa till två tonåringar, och har jobbat med softvara och nätet sedan start och gör det varje dag, fulltid. Är alltså en “old dog” och jag vet hur grejorna funkar.

  Hälsningar / Tomas

  [Svar]
  Allt kan missbrukas. Elever som vill fuska kommer alltid att hitta ett sätt. Du kan idag surfa in på ne.se och för en liten slant få tillgång till massiva mängder av information i digital format. Ta bort några stycken, omformulera och vips så har du ett “skolarbete” färdigt. Betyder det att NE uppmanar till fusk? Som sagt, allt KAN missbrukas. Avslutningsvis kan jag citera en kommentar “Jag vill bara tacka dig för att du la upp denna, eftersom att jag ska ha prov snart och jag finner det inte lätt att plugga med den boken jag har, språket är mycket krångligare jämfört med detta och jag förstod mera när jag hade läst klart. Du sammanfattade bättre och svarade verkligen på de saker som gjorde att det blev si och så.”


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2