.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Skolarbeten om Hälsa

Parasitsjukdomar

Ämne: Biologi, Hälsa

Malaria: Den mest kända parasitsjukdomen måste vara malaria. 300-500 miljoner människor insjuknar varje år. Malaria sprids genom att en mygga av släktet Anopheles biter en människa. När myggan biter människan sprutar den samtidigt in saliv för att se till att blodet inte koagulerar och öppna upp blodkärlen. I just det ögonblicket följer den trevliga parasiten sporoziten med in i människan. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Vård vid livets slut

Ebba är i en svår situation, och därför är viktigt att hon får den hjälp hon behöver, men även att hon får uppleva saker som hon inte fått uppleva tidigare, vilket är bra för henne både fysiskt och socialt.

Ebbas situation just nu är väldigt dålig, hon har en sjukdom som hon inte själv kan hantera vilket betyder att mycket krävs för att Ebba ska må bäst till livets slutskede. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Psykologi – PTSD

PTSD (Post Traumatic Stress Syndrom)

PTSD kan drabba den som varit med om exempelvis misshandel, våldtäkt eller en olycka. Du kan ha upplevt krig, övergrepp eller andra allvarliga händelser. En behandling som visat god effekt vid posttraumatiskt stressyndrom är kognitiv beteendeterapi. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Etik och livsfrågor

Natasa Arrano

Det som inte kunde ske

Oftast så blundar människorna när dem ser en annan människa som behöver hjälp. Vi människor vill inte lägga oss i andras problem och skaffa oss bekymmer, vi tycker att det kan dem lösa själva. Nu sitter det en kvinna där och ber om hjälp. Vad gör jag då? Jag kan blunda och bara gå förbi, precis som om jag vore blind och döv. Vad blir det för konsekvenser om jag gör det? Kommer jag att känna någon skuld? Fråga mig själv varför gjorde jag så? Vad är jag för människa som klarar av att bara gå förbi? Varför var hon ledsen? Var och varför hade hon ont? Hur kunde jag bara gå förbi? I dagens samhälle är vi väldigt stressade. Hinner jag stanna till och försöka hjälpa henne. Finns det någon empati eller sympati i mig i människorna omkring mig? Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Livsfarliga potensmedel på nätet

Av Marianne Hedenbro
Publicerad: 9 januari 2009 23:30, Sydsvenskan Uppdaterad: 9 januari 2009 23:57Minst tio potensmedel som säljs på Internet har spetsats med samma ämnen som finns i receptbelagda läkemedel. Läkemedelsverket som har granskat marknaden varnar för att produkterna kan vara livsfarliga. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Kroppsuppfattning

KORT FAKTA OM BULIMI

Bulimi är en ätstörning som innebär att man hets äter stora mängder mat som man sedan försöker göra sig av med, oftast genom att kräkas eller använda laxermedel.

Bulimi är vanligast bland kvinnor, och de flesta blir sjuka i slutet av tonåren eller i tjugoårsåldern. Vad som orsakar ätstörningen är olika från person till person, och oftast är det flera saker som spelar in. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Humanbiologi

Ämne: Biologi, Hälsa

HUDEN

Huden är kroppens största organ och väger ca 5 kg på en vuxen människa.

Huden skyddar oss för yttre påverkan dessutom är den viktig när kroppen reglerar sin värme- och vätskebalans. För att vår kropp ska bilda D-vitamin, behöver huden vara i solljus. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Sjukdomar och läkemedel förr

Inledning

Jag har valt att skriva om sjukdomar förr i tiden. Då fanns det ju inte samma läkemedel och hjälp att få som idag. Så många dog av små sjukdomar som tillexempel förkylning som vi idag får antibiotika för och blir frisk på några dagar. Jag tycker det är väldigt obehagligt att se hur många som dog på så kort tid av sjukdomar som Pesten, Smittkoppor och många fler. Det fanns ingenting dom kunde göra, stora delar av befolkningen dog ut pågrund av dessa sjukdomar som alla fruktade. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Nervsystemet och våra sinnen

Demens

Demens kallas en sjukdom som påverkar vårat nervsystem på så sätt att vi får problem med att minnas saker som hänt bara några timmar tidigare. När man drabbats så får man minnesstörningar tillsammans med andra problem med tänkandet. Orsakerna till sjukdomen sägs vara hög ålder, ärftlighet, brist på vitamin B12 och brist acetylkolin som är en signalsubstans som kan träffas på i bl.a. synapserna mellan nerver och muskler. En annan orsak till demens kan vara försämrat blodflöde till hjärnans kärl. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Motionera mer

Världens befolkning har blivit så bortskämd och bekväm att motionen helt och hållethar glömts bort. Bortskämdheten har totalt förstört människors hälsa. Sedan bilen

uppfanns har människors hälsa sjunkit för varje år som gått. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

« Äldre skolarbeten -


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2