.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Skolarbeten om Människa

Vård vid livets slut

Ebba är i en svår situation, och därför är viktigt att hon får den hjälp hon behöver, men även att hon får uppleva saker som hon inte fått uppleva tidigare, vilket är bra för henne både fysiskt och socialt.

Ebbas situation just nu är väldigt dålig, hon har en sjukdom som hon inte själv kan hantera vilket betyder att mycket krävs för att Ebba ska må bäst till livets slutskede. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Psykologi – PTSD

PTSD (Post Traumatic Stress Syndrom)

PTSD kan drabba den som varit med om exempelvis misshandel, våldtäkt eller en olycka. Du kan ha upplevt krig, övergrepp eller andra allvarliga händelser. En behandling som visat god effekt vid posttraumatiskt stressyndrom är kognitiv beteendeterapi. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Livsfarliga potensmedel på nätet

Av Marianne Hedenbro
Publicerad: 9 januari 2009 23:30, Sydsvenskan Uppdaterad: 9 januari 2009 23:57Minst tio potensmedel som säljs på Internet har spetsats med samma ämnen som finns i receptbelagda läkemedel. Läkemedelsverket som har granskat marknaden varnar för att produkterna kan vara livsfarliga. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Kroppsuppfattning

KORT FAKTA OM BULIMI

Bulimi är en ätstörning som innebär att man hets äter stora mängder mat som man sedan försöker göra sig av med, oftast genom att kräkas eller använda laxermedel.

Bulimi är vanligast bland kvinnor, och de flesta blir sjuka i slutet av tonåren eller i tjugoårsåldern. Vad som orsakar ätstörningen är olika från person till person, och oftast är det flera saker som spelar in. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Evolutionen och jordens utveckling

Hos djuren liksom hos algerna bildades flercelliga organismer ur encelliga. Både ryggradslösa djur och ryggradsdjur utvecklades i havet och har därifrån anpassats till landliv. Hos både ryggradsdjur och ryggradslösa djur skedde efterhand en anpassning till ett liv på land.Jorden är ca 4,6 miljarder år gammal och de tidigaste livsformerna bestod av encelliga bakterier i haven. Den första levande organismen var en blågrön alg utan cellkärna (ca 3,5 miljarder år sedan). Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Hur utförs en golfsving?

Introduktion och syfte

Golf är en sport som många anser sig vara ett tokigt tidsfördriv för män och kvinnor som är högt uppsatta i samhället och har mer pengar än de vet vad de ska göra med. Många tror att cheferna på jobbet tar sin lediga eftermiddag och går ut på golfbanan för en 18 håls runda som rekreation och sluta avtal inom affärsvärlden såväl som göra nya bekantskaper.
Men tvärt emot vad många tror så är golf en mycket fysiskt krävande sport. En 18 håls runda sliter hårt på kroppen och det är mycket lätt att skada båda rygg och handleder. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Åldrande – Vad händer med kroppen?

Det här med människors åldrande har ju verkligen blivit en öm punkt för många, särskilt kvinnor. I Hollywood låter man sig bli skönhetsopererad eller så sprutar man in nervgifter som till ex. botox i huden för att motverka rynkor. Detta tror jag är ytterst skadligt för vår kropp, för om det inte var menat att vi skulle få rynkor när vi blir äldre, så skulle vi inte fått det heller.
Det är många saker som händer med vår kropp när vi blir äldre. Vissa drabbas av ålderssynhet som är vanligt. Det som händer är att linsen med ålderna blir stelare och har svårt att ändra form. Då blir det svårt att på nära håll se skarpt. Det inträffar vanligtvis i fyrtioårsåldern och då behöver man läsglasögon. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Vad händer med kroppen när du äter en näringsrik middag

Vi kan äta hur mycket som helst och få massor med energi, men vad används denna energi till? Varför ska man äta efter en träning? Och varför blir man trött om man inte äter en ordentlig frukost? Vi alla vet att man tuggar med tänderna, sväljer och sen kommer det ut som avföring, men hur går en middag igenom hela kroppen?
All energi vi får i oss går till användning av muskler, andning, och så klart- matspjälkningen. Den går även till träning, och för att kunna bygga muskler behövs protein, det finns i mat. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Människans utveckling

Big bang, Planeten Jordens uppkomst

Det hela började för ca 4,5 miljarder år sedan. Då exploderade magma ut i flera hundratusentals delar, detta blev som små lysande solar, efter ett antal miljoner år svalnade magman och lavan ner till en någorlunda normal temperatur. Efter att lavan svalnat, kom det vatten ur bergarterna. Detta vattnet täckte större delen av Jordklotet. Detta klotet hade en dragningskraft framåt, men när den var på väg att passera solen fick den en omloppsbana förenad av dessa två olika krafterna. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Evolutionens krafter

Evolution är i det biologiska sammanhanget den process som förändrar organismer under extremt långa tidsrymder. Från generation till generation. Som exempel på evolutionens krafter tar jag bävern. Dagens bävrars farfars, farfars, farfars, farfars, farfars, farfars, farfars… osv. (tusentals bävergenerationer hur som helst) Dagens bävrar ser inte precis ut som bävrarna för hundratusen år sedan. Skillnaderna är kanske inte så stora men kanske var bävertänderna mindre eller svansen mindre. Det är svårt att veta skillnaden. Men går man ännu längre tillbaka, en miljon år kanske, så kan man troligtvis finna ännu större skiljaktigheter. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

« Äldre skolarbeten -


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2