.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Skolarbeten om Datorkunskap

Analys om oseriösa hemsidor på nätet

Artikelanalys Mirjana Krisanovic 9D Källa: Skånska Dagbladet 7 novSammanfattning:
Den 5 november var det en föreläsning på Medborgarhuset i Eslöv, som handlade om “Sanning och konsekvens på Internet”. Under denna föreläsning närvarade fyra klasser från Sallerupsskolan i Eslöv. Den senaste tiden har flera hundra elever i Eslövs Kommun fått information om säkerhet på Internet av Ulf Silling, som har lång erfarenhet inom IT området.
Vissa föreläsningar har även vänt sig till vuxna personer. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Datorer – grundläggande

Modul 1: Allmän IT-kunskap är saker som man ska veta om datorer t.ex. vad som skiljer
en superdator till en stordator. Det kan även vara om vad ett operativsystem gör. Eller om olika skrivare t.ex. vad en matris skrivare är och vad en laserskrivare är. Det kan även vara de alla olika saker i datorn som processor, moderkort, grafikkort osv. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

The Magic Word

Jag börjar med att startar datorn, då börjar massa digitala signaler skickas runt inne i datorn, både på de seriella och det parallella vägarna. En digital signals definition är att den bara kan anta två lägen, 0 = av eller 1 = på. På de seriella vägarna kan man bara skicka ett håll i taget, medans med den parallella går det både att skicka och ta emot samtidigt. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Datorkunskap

1. Nämn tre anti virus program.

MacAfee, f – secure och Norton.

2. Det finns tre steg för att skydda din dator, Vilka? Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

HTML – Snabbkurs

här kommer en snabbkurs i html.
[1] Öppna ett tomt anteckningsblock på datorn.

[2] Skriv inehåll, html är inte svårt, det är enkelt! Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Datorkommunikation

Man möter många som på ett eller annat sätt är rädda för den tekniska utvecklingen. Dessa människor får lätt en känsla av att de som kan hantera den nya tekniken kommer att förtrycka de som inte kan hantera den. Att den nya tekniken ger de styrande större möjlighet att kontrollera oss. Tänk då på följande exempel. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

MODEM

Modem är förkortning för MOdulator DEModulator.
Vad ett modem egentligen gör är att omvandla datorns digitala signaler det vill säga ettor och nollor till analoga signaler det vill säga ljud, detta så att man kan skicka datorns information från en dator via t ex telefon nätet till en annan dator med modem. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Datakommunikation

Introduktion till Datakommunikation

Datorkommunikation har n„stan alltid varit intressant f”r datorexperter, men det var inte f”rr„n p†
1980-talet som det riktigt b”rjade ta fart. D† fanns det vanligtvis inga f„rdiga
kommunikationsprogram att k”pa, utan man fick sj„lv komplettera eller„ndra i programvaran. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Klassifikation av minnen

Minnen kan delas upp i primärminnen och sekundärminnen med avseende på datas åtkomlighet och placering i ett datorsystem. Minnen kan även delas upp efter åtkomstprincip, registreringens beständighet över tiden och efter datans modifierbarhet. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Lagstiftning

DATALAGEN

Datalagen kom 1973. Den är till för att skydda den enskilda människans integritet i förhållande till sina medmänniskor och i viss mån även myndigheter. Den nu gällande datalagen kom 1992 och ytterligare några förändringar trädde ikraft 1 januari 1995. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

« Äldre skolarbeten -


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2