.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Skolarbeten om Kultur

Alla hjärtans dag

Ämne: Kultur

Alla Hjärtans Dag är en underbar högtid som för med sig pirr i magen för ung som gammal. Att ha en egen ”Valentin” att uppmärksamma på denna kärlekens högtid Alla Hjärtans Dag är underbart.  Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Daniel Defoe

Daniel Defoe var en brittisk författare som skrev Bl.a. Robinson Crusoe.
Han föddes 1659 och dog den 24 april 1731.
Han skrev böcker under upplysningstiden, och innan det så arbetade han som spion/politisk journalist.
När han var 60 år skrev han Robinson Crusoe, min favorit bok
Ibland fick Defoe betala dyrt för att myndigheterna inte gilla hans böcker.
Robinson Crusoe handlar om en man som är skeppsbruten på en öde ö i Karibien och är där i 28 år, han hade en följeslagare som han kallade fredag eftersom han hitta honom på veckodagen fredag. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Likheter och skillnader inom Judendom, Kristendom och Islam.

Det finns tre stora religioner i världen som är sprungna från en och samma Gud, Skaparen, genom en och samma man, Abraham. I ett försök att lyfta fram likheter och skillnader inom dessa 3 stora monoteistiska religioner har jag valt att titta på kärnan och trosbekännelserna i dessa samt jämfört riter, fester och högtider. Texten är upplagd så att jag under varje punkt redogör riktningarna i vardera religion var för sig samt därefter belyser de skillnader och likheter jag hittar. Jag vill påpeka att detta blir en jämförelse i religionerna i stort eftersom var och en av dessa tre har ett otal inriktningar och skillnader inom de egna religionerna. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Manga

Ämne: Kultur

Vad är manga?

Manga (Uttalas mah-n-gah) betyder Japanska tecknade serier.
De är extremt kända runt om i världen.

Själva ordet betyder “slarvig/hafsig bild” och har genom århundraden gått från att betyda karikatyr till det vi i väst kallar för “serier från Japan”. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Paus i skolarbetet

Ämne: Kultur

Ibland behöver man ta en paus. Varför inte med lite komedi. Här har du chans att få “Humor från TV4″ och “Parlamentet 4″ på DVD gratis.

GD Star Rating
loading...

Inkaindianer

Någon gång på 1100-talet började inkafolkets rike att växa ut kring staden Cucso. Det var ett quechua-talande indianfolk och förcolumbisk statsbildning i västra Sydamerika. Under 1200- och 1300-talet utgjorde inka ett av många små, rivaliserande hövdingdömmen som vuxit fram ur spillrorna av Huari-imperiet. På 1430-talet inledde inkahärskaren Pachacuti ett nytt imperiebyggnad, som på mindre än hundra år skulle leda fram till det förcolumbiska Amerikas största och mest väladministrerande stat. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Islamisk konst och kultur

Spridningen av budskapen

På 600-talet e. Kr lyckades Muhammed ena hela den arabiska halvön, från nuvarande Kuwait och ner till Yemen. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Surrealismen

Precis som med impressionismen, var det en konstkritiker som namngav den nya rörelsen surrealismen. Det var Guillaume Apollinaire som myntade detta uttryck när han beskrev Parisuppsättningen av baletten Parade. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Mayanerna

Ämne: Kultur

Mayanerna intresserade sig väldigt mycket för planeter och stjärnor. Då byggde de särskilda observatorier för att kunna studera himla kropparna. Med av sina observatorier gjorde de en kalender, över stjärnornas och planeternas rörelser.
Mayanernas kalender bör ha 3113 f kr som utgångspunkt. Mayanerna utvecklade också ett siffersystem där det utgick från att människan hade 10 fingrar och 10 tår, vilket då gav ett system som byggde talet 20. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

INDIANER

Indianerna är tillsammans med Inuiterna och Aleuterna (två andra folkslag)
stommen i Amerikas (Nord- och Syd-) ursprungsbefolkning. Namnet indianer
har de fått sedan Columbus skulle bevisa att jorden var rund och seglade ut över
Atlanten. Det första land han kom i kontakt med var Kuba. Columbus trodde då
att de kommit till Indien. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

« Äldre skolarbeten -


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2