.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Skolarbeten om Svenska

Från runsvenska till sms

Svenskans epoker

Runsvenskan ca 800-1225

Fornsvenskan ca 1225-1526 (klassisk fornsvenska till 1375, yngre fornsvenska från 1375)

Äldre nysvenska 1526-1732 Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Novell – Albin min vän

Ämne: Svenska

Det här handlar om en dag när jag och Albin skulle på en fest hemma hos en polare till honom och då blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss.

Det började på morgonen jag och Albin gick till skolan tillsammans. På vägen till skolan mötte vi hans polare som hette Markus han var en väldigt schysst kille ända tills han fick veta att jag skulle med på festen. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

En analys

Ämne: Svenska

Abstrakt

Jag har gjort en uppsats där jag använt mig av verken “Den högsta Kasten” skriven av Carina Rydberg och “Doktor Glas” skriven av Hjalmar Söderberg. Den första utgåvan av “Doktor Glas” släpptes 1905. “Den högsta kasten” släpptes 1997, det är därför en sekel skillnad mellan originalen. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Syskonkärlek

Ämne: Svenska

Syskonkärlek

Medan jag vällde runt i min stora klädkammare hörde jag Andreas stå och tjata om hur onödigt det faktiskt var att åka över till Robin på middag en fredagskväll då vi kunde stanna hemma och mysa till en bra film, särskilt när det var kvällen innan han skulle iväg på sin konferens. Jag himlade med ögonen för mig själv och valde ut mina finaste pumps innan jag rusade ut till badrummet. Jag bättre på sminket och såg Andreas stå och studera mig i spegeln med en sarkastisk blick.
- Du var hemma hos honom igår, räcker inte det? Sa han utan att ändra på sitt ansiktsutryck. Han la även till att det inte var någon nobellmiddag vi skulle till. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Daniel Defoe

Daniel Defoe var en brittisk författare som skrev Bl.a. Robinson Crusoe.
Han föddes 1659 och dog den 24 april 1731.
Han skrev böcker under upplysningstiden, och innan det så arbetade han som spion/politisk journalist.
När han var 60 år skrev han Robinson Crusoe, min favorit bok
Ibland fick Defoe betala dyrt för att myndigheterna inte gilla hans böcker.
Robinson Crusoe handlar om en man som är skeppsbruten på en öde ö i Karibien och är där i 28 år, han hade en följeslagare som han kallade fredag eftersom han hitta honom på veckodagen fredag. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Rose blommar ut

Ämne: Svenska

-Nina, kan du skicka saltet? frågade Rose vänligt.
Nina som var en 27-årig kvinna med nyfärgat blont hår, och dessutom Alberts syster skickade saltet och log lite halvdant med sina röda perfekta läppar.
-Nej, nu ska jag gå och skriva några papper som Albert bett mig om. Hårda tag är det, om man ska få någon lön alls den här månaden! sa Alberts sekreterare Johannes och drog handen i sitt bruna raka hår. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Robinsonad – Fanstasiön

Ämne: Svenska

Klockan är runt sju på morgonen. Ute på trottoaren går eller snarare springer stressade Jönköpingbor som ska till jobbet, trötta
hundägare rastar sina hundar och morgonpigga pensionärer är ute och stavgår. När dessa Jönköpingbor går förbi lägenhetshuset
8A så kollar dem konstigt uppåt mot andra våningen, där bor 23- åriga kassabiträdet Maja Bengtsson och 27- åriga AT läkaren Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Kärlek på liv och död

Ämne: Svenska

Det var en dyster morgon när det franska skeppet lade till vid Englands hamn. Regnet hängde i luften och det var få människor ute, men de få som var ute tittade nyfiket på skeppet när det kom in i den lilla hamnen. En vacker ung kvinna med långt lockigt mahognybrunt hår klev ner på bryggan. Det var Helena, dottern till kungen av Frankrike. En kolsvart vagn dragen av lika svarta hästar kom körandes på vägen och stannande framför Helena och hennes tjänare. Hon klättrade in i vagnen och tog en sista blick på den lilla byn. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Tillgänglighet nu

Tillgänglighet är ett ord som man kan beskriva många saker med, en kille/tjej kan vara tillgänglig, ett jobb kan vara tillgängligt, man kan vara tillgänglig efter åtta o.s.v. Det finns även så mycket som kan vara tillgängligt men endast för vissa. En del människor kan inte få jobb på grund av dess härkomst och namn, de har en psykisk eller en fysisk störning eller att man inte är av det kön som arbetsgivaren vill att man ska vara. Varför ska denna värld vara så tillgänglig men ändå så mycket mer men dolt otillgänglig än vad man tror och vet, så många som varje dag kämpar med att få ett jobb men kan inte på grund av arbetsgivarnas och normens fördomar men också dess eget hat eller avsky mot andra som inte är som de. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Flickan som gud glömde

Ämne: Svenska

Är det verkligen sant att gud vakar över oss alla? Glömmer han aldrig någon, någon att hålla sin hand över och skydda mot det onda? Nu ska du få höra om flickan som gud glömde.Tessan var hennes namn och under elva år hade hon bott hos sin mamma. Hennes mamma var ständigt deprimerad och Tessan fick praktiskt taget uppfostra och ta vara på sig själv, vilket inte alltid kunde vara så lätt. Ständigt försökte hon vara alla till lags, hon försökte vara den bästa eleven på hela skolan och vara omtyckt av både lärare och elever. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

« Äldre skolarbeten -


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2