.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Skolarbeten om Uppfinningar

Strykjärn

Strykjärn används för att göra textiler mjukare och slätare. Strykjärnet uppfanns för att människor ville och behövde efterbehandla linnetyger.

Konsten att släta till tyger med något varmt har funnits sedan 300-talet e. Kr. Då användes en sten som gneds mot läder tills den blev varm. Sedan drog man stenen mot tyget tills det blev slätt. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Flygplan

Det första försöken till att flyga

De första försöken som gjordes med att försöka flyga gjordes av kineser för ca 1 000 år sedan med hjälp av drakar och varmluftsballonger. I Europa skissade Leonardo da Vinci på de första konstruktionerna för ett flygplan; en mandriven konstruktion med flaxande vingar, nästan som en fågels vinge. Han gjorde även de första skisserna på ett helikopterliknande konstruktion och en fallskärm. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Solkraft

Solkraft
Solkraft är solenergi, energin kommer ifrån solens ljus. Det är tack vare solenergin som det finns liv på jorden. Utan värme från solen skulle jorden vara en kall plats och det är solenergin som driver växternas fotosyntes. Solenergin är från början från den energi som utvinns som biobränslen, vattenkraften, vindkraften och lite geotermisk energi. Solenergin är därför den största delen av el- som värmeproduktion på jorden. Solenergin utnyttjas direkt av människan via flera tekniker för att producera värme och elektricitet. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Datorn

Sammanfattning

Man tillverkade datorn för att räkna ut matematiska beräkningar som skulle gå ännu snabbare än om en människa gjort det manuellt. Datorerna är mycket mindra och effektivare än vad dom var för 20 år sedan. Världens första dator var ENIAC som var färdig 1945 användes till militären under andra världskriget för att ta fram tabeller över projektilers banor vilket skulle ta långt tid att göra för hand. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Trafikuppstats

Bilen

Inledning-Sammanfattning:
Carl Benz byggde den första bensindrivna bilen 1885, varefter han senare slog ihop sig med Gottfried Daimler för att lägga grunden för den tyska bilindustrin 1886.
Utvecklingen har gått framåt rätt så fort och gett oss de bilarna vi har idag som är betydligt säkrare än för 50år sen. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

ÅNGMASKINEN

Teknisk beskrivning

Med hjälp av ångmaskinen kan värmeenergi omvandlas till rörelseenergi. Vatten kokas i en ångpanna, så att det blir till ånga under tryck. I en cylinder påverkar ångtrycket kolven, som i sin tur förmedlar det mekaniska arbetet. De första ångmaskinerna användes för att pumpa vatten ur gruvor, där man tidigare hade använt hästdragna pumpar. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Thomas Alva Edison och glödlampan

Thomas Alva Edison föddes 11 februari, 1847 i Milan i Ohio. Han var en uppfinnare och uppfann något som skulle förändra världen, glödlampan.
Innan glödlampan uppfann han fonografen som är en enkel sorts grammofon. Det var enligt honom själv sin bästa uppfinning men uppdateringen, den riktiga grammofonen uppfann en tysk uppfinnare vid namn Berliner. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Flygplan

Flygplanets Historia

Det var Leonardo da Vinci som började tänkandet om hur en flygmaskin skulle se ut. Han kom även med första idén om hur en helikopter skulle fungera. Men det var en svensk som hette Emanuel Swedberg som gjorde första skissen med en propellerliknande anordning. Det hände 1716 Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Radio

Historia

Tidigt i vår historia var det enda sätt att förmedla information och nyheter genom att prata med varandra. Vissa andra sätt fanns t.ex indianerna som utvecklade ett sätt att kommunicera med varandra genom röksignaler. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

Glödlampan

Uppfinningen av glödlampan har en spännande historia som spänner sig över 1800-talet. I början av denna tid bestod tillgängliga ljuskällor av stearinljus, gas- och oljelampor. År 1809 startade en engelsk kemist, Humphrey Davy, resan till uppfinningen av en praktisk glödande ljuskälla. Visa skolarbete »

GD Star Rating
loading...

« Äldre skolarbeten -


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2