.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

August Strindberg

Ämne: Biografier
| Mer

Namn: Johan August Strindberg
Född: 22 januari 1849.
Födelseort: Stockholm.
Yrke: Författare, dramatiker, konstnär och historiker.
Hobby: Måleri, fotografi och musik t.ex. gitarr och flöjt.

August Strindberg föddes i Stockholm 1849 tidigt på året. Hans far var ångbåtskommisionär och hans mamma var från en enkel miljö. Han hade sju eller sex syskon. Han lär inte haft bra kontakt med sin pappa. Däremot var han nära sin mamma.

Han studerade läkarlinjen och efter det studerade han på elevskolan på Kungliga Dramatiska Teatern. Han jobbade också på DN som journalist och på ett bibliotek som heter Kungliga biblioteket.

Strindberg skrev omkring sextio dramer, tio romaner, tio novellsamlingar och åtminstone åtta tusen brev. Det gör honom utan tvekan till en av Sveriges mest kända författare. Han är mest känd för sina böcker Röda rummet och Hemsöborna.

I hans tidigaste böcker syns att han ville att kvinnor skulle ha lika mycket rätt som männen. Efter tre äktenskap ändrades hans uppfattning. Det syns tydligt i hans böcker och romaner. På slutet av hans liv så var han känd som kvinnohatare.

Han har också försökt att göra guld med en massa kemiska ämnen t.ex. syror och salter. På grund av det så fick han hudsjukdomar på händerna.

August Strindberg, 1.3 out of 5 based on 9 ratings
| Mer
Betygsätt August Strindberg


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om August Strindberg eller som på något sätt är relaterade med August Strindberg.

Kommentera August Strindberg

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2