.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Berättelsen om Patrik

Ämne: Svenska
| Mer

Patrik satt hemma och bara klottrade i ett block, då han tittade ut genom fönstret och såg en människa gå längre bort. Eftersom han bor ganska avlägset, och det bara fanns få hus där, tänkte han att det måste vara en av grannarna som var ute såhär sent. Det lät inte troligt men, vad kunde det annars vara? Han bestämde sig för att gå ut och titta, och tog på sig jackan. Han gick ut och låste efter sig, och såg sig om efter personen och fann denne snabbt. Sen började sakta gå ditåt, så att han inte skulle märkas, och följde efter personen på avstånd.Till slut svängde personen av, och började gå mot Larssons hus. Patrik hörde nycklar skramla, och sättas i dörren, sen såg han den glida upp. Medan dom hade gått hade han börjat se vissa saker som bevisade att det var en kvinna, men nu var han säker. Hon var inte småbystad heller, riktigt fräsch om han fick säga det själv. Hon gick in genom dörren, och stängde den efter sig. Han smög fram till fönstret och kikade in, men det var för mörkt för att se. Till slut tände någon en lampa, och så såg han att hon började klä av sig kläderna. Hon gick vidare in i huset medan hon slängde plagg efter plagg på golvet, och så kom han fram till sovrumsfönstret. Hon tände även den lampan, och tog av sig de sista plaggen. Han tänkte för sig själv att det var en helt underbar kropp hon hade, och att han bara måste ha den, om så för en gång. Han smög till framsidan igen, och hoppas för allt i världen att Larsson inte var hemma, så att han kunde göra det han tänkte på. Han kände på dörren, olåst, han öppnade och smög in.

Det var ett väldigt udda hus jämfört med hans egna, men det tänkte han inte på, han fortsatte bara gå mot sovrummet. Han såg att sovrumsdörren stod halvöppen, och han kikade in. Där låg hon, hon hade inte ens dragit täcket över bysten, och han stod bara och stirrade som ett fån först, tills han tog mod till sig. Han gick in, och smög fram till sängen. Överraskade henne med att dra av henne täcket, och hon hoppade till. Hon såg ut som hon skulle börja skrika, så han var tvungen att tysta henne. Han slet åt sig en kudde, och tröck mot hennes ansikte. Till slut så slutade hon sprattla och göra motstånd, och så låg hon bara där, helt stilla. Då drog han av sina egna byxor, och drog undan täcket. Han såg att hon redan var våt sen innan, så han behövde inte göra något för att ordna det. Han drog ner kalsongerna och lade sig över henne. Stötte in den så hårt han kunde, och bara fortsatte och fortsatte. Han förstod svagt att han gjort något olagligt och dumt, och var tvungen att göra sig av med de bevis som fanns.

Patrik gick ut genom bakdörren, och hämtade bilen. Han körde upp till Larssons garage, och gick för att hämta flickan. Han bar ut flickan, så tyst han kunde, och tog henne till sin bil. Patrik öppnade ena bakdörren, och la in henne i baksätet. Han stängde dörren efter sig, och gick för att stänga bakdörren till huset. Sen satte han sig i sin egen bil, och körde iväg. På vägen bort från staden såg han Larssons bil köra förbi, men Larsson verkade inte ha känt igen honom som tur var. Patrik körde mot Jönköping, och såg ett träsk på vägen dit. Han hittade ett par stora stenar som han lade ovanpå kroppen. Han dumpade kroppen i träsket, och åkte hemåt igen, då klockan var runt två på morgonen var han hemma. Helt slut i kroppen bestämde han sig för att göra en sista sak innan han gick och lade sig, han skulle rengöra sin bil. Om han använde dammsugare skulle det ha låtit för mycket, och folk hade börjat undra vad han gjorde. Så han rengjorde så gott han kunde utan den. Klockan var runt halv tre när han gick och lade sig, och när han klev upp på morgonen tog han och rengjorde bilen noggrannare. Han tog en dusch och var noga med att göra sig av med allt som kunde visa honom som misstänkt, även de kläder han hade under mordet.

Efter några dagar så läste Patrik i tidningen att en flicka var försvunnen, hon var 24 år och hette Elizabeth Karlsson. Det var även ett foto, så han såg att det var hon som han hade mördat. Han hade stått och tittat på medan hennes kropp sjönk i träsket, och var säker på att det skulle ta ett bra tag innan dom kom på var hon var. Han bestämde sig för att åka in till Jönköping och gå på en pub eller något, det var ju ändå lördag. Så han satte sig i bilen för att åka in till Jönköping och startade bilen. Då såg han en sak han måste missat när han tvättade bilen. Elizabeths armband låg kvar bredvid hans säte. Han plockade upp det, och tänkte att han skulle slänga det i samma träsk han dumpade henne i. Så körde han iväg, och kom fram till Jönköping inte lång tid efter han åkt. Han märkte att han glömt att slänga i armbandet i träsket, och bestämde sig för att behålla det som ett minne. Han åkte till den närmaste puben, och gick för att dricka några glas.

Nu var klockan ungefär åtta på kvällen, och han måste åka hem. Berusad som han var så fumlade han med nycklarna till bilen, men fick till slut upp låset och öppnade dörren. Han steg in, och började sakta köra mot sin hemstad, Skövde. På vägen ut ur Jönköping såg han en ung kvinna stå utanför en strippklubb, och han saktade in. Han körde in till kanten, och vevade ner rutan. Flickan gick mot bilen, och hennes lätta kläder såg väldigt inbjudande, hon lutade sig framåt och tittade in genom rutan. Patrik frågade vad det skulle kosta, och hon gav ett pris. Visst tänkte Patrik, men varför betala? Han bestämde sig för att hon skulle få bli nästa offer. Han öppnade passagerardörren åt henne, och hon klev in. Så körde han ut från staden, avsides från människor, för att göra sitt. När det kommit mera utåt från staden, så körde han av in mot skogen, ungefär där han dumpat Elizabeth. Han sa att det skulle bli bra här, och så klev dom ur bilen, och han tog fram det bästa han kunde hitta, en gammal tjock filt som han lade ut. Han kommenderade henne att ta av sig kläderna, och så började han göra samma sak. De lade sig ner på filten, och började ha sex.

Efter ett tag var det över, och de började klä på sig igen. Han såg att hon hade ett ungefär likadant armband som Elizabeth, och bestämde sig för att behålla även det. Nu ville hon ha pengarna, och då sa han att han bara skulle hämta plånboken i bilen. Medan kunde hon vika ihop filten. Då hämtade han ett järnrör ur bakluckan, och slog till henne medan hon vek ihop filten, vänd med ryggen mot honom. Hon ramlade framåt direkt, och slog skallen i en sten. Blod började sippra fram från hennes panna, och han böjde sig ner över henne. Han lyfte hennes livlösa arm, och drog loss armbandet. Han la armbandet i byxfickan, och lyfte upp henne. Han slängde i henne i träsket, med några stenar ovanpå henne, och efter kom den gamla filten. Han såg de båda sjunka, och när båda två var under ytan, så gick han till bilen. Han startade, och började köra hemåt igen. Han kom hem, och lade sig direkt.

Nästa morgon tog han fram dammsugaren ännu en gång, och städade bilen för andra gången. Han ville inte åka fast, han skulle hellre ta livet av sig. Ja, han hade faktiskt funderat på självmord, han fann ingen mening med att leva. Men nej, nu har han fått en hobby eller vad man nu kan kalla det, och började köra på den ett tag. Skulle han bli misstänkt, vore det över för hans del. Han visste att det var Söndag, så det var ingen post idag. Tidningen köpte han på macken, så han tog bilen dit. Såg på mätaren att det var dags att tanka, och även om han hade en sprängande huvudvärk, så klarade han att hålla sig så normal som möjligt. Han kom fram till macken, och stängde av. Klev ur bilen, och började tanka. Patrik stängde av tankningen, och gick in för att betala kontant. Han lade fram femhundralappen, och fick tillbaka växeln. Så satte han sig i bilen igen, startade och körde vidare. Kom på att han glömt köpa tidningen, och åkte tillbaka. Gick in fort och köpte tidningen, och läste den noga när han kommit ut till bilen. Det stod ingenting om något mord, bara en massaker i Irak. Han lade tidningen i baksätet, och åkte till affären för att handla.

Dagen därpå åkte han in till Folktandvården, för att ta och göra sitt jobb. Han möttes av en storbystad leende ung kvinna, som var där för en undersökning. Flickan presenterade sig som Petra Pettersson, och hennes undersökning gick som smort. Hon hade inget fel med tänderna, och han tänkte att tänderna nästan var perfekta, nästan som hos vissa kändisar. Han såg att hon bar ett halsband också, förmodligen silver, värt ganska mycket. Hon tackade för sig, och gick ut med ett snabbt leende mot Patrik. Resten av Patriks dag gick som vanligt, och det var nästan bara äldre personer med inte ens hälften av tänderna kvar. Hela dagen gick utan att han slutat tänka på Petra, och allt han ville göra med henne. Dagen förflöt snabbt, och han åkte hem vid sextiden på eftermiddagen. Ordnade mat till sig fort, och gick sedan och lade sig.

Tisdag, idag är det kortdag på jobbet och han ska ut på baren till kvällen. Några få kunder, sen var dagen slut. Han åkte hem rätt tidigt, och bestämde sig för att ta en lång dusch, och sen klä upp sig lite, och gå på puben för några glas. Han tog en extra lång dusch, längre han hade tänkt sig, och tog lite finare kläder. Han tog bilen till puben i Jönköping, för att ta sig några glas innan natten kom. Han kom in på puben ett tag senare, och beställde en bärs. Han såg plötsligt Petra sitta längre in på puben, och bestämde sig för att gå fram till henne. Han hälsade, och fick samma leende som dagen innan. Han frågade om han fick slå sig ner, och hon sa att hon väntade på en väninna, men att han kunde vänta med henne. De småpratade lite om vissa saker, till exempel om hur hon kunde hålla sina tänder så perfekta. Till slut tog han mod till sig, och frågade efter hennes nummer. Han fick det på en lapp, och just då kom väninnan in genom dörren till puben. Då fick han resa sig, och gick för att ta ännu en bärs, och sen vandra vidare. Han kom ut genom dörren, och gick mot bilen. Patrik gick mot bilen, och tappade nyckeln en gång innan han fick upp dörren. Han åkte hemåt, och var nära på att köra i diket en gång. Men han lyckades ta sig hem i alla fall. När han kommit innanför sin husdörr, gick han omedelbart och lade sig, utan att bry sig om att ta av sig kläderna. Han somnar direkt, och sover skönt.

Nästa dag så hade han en sprängande huvudvärk, så han ringde in till Folktandvården och anmälde sig sjukskriven. Han stannade hemma den största delen av dagen, men sen gick han till macken för att köpa tidningen. När han kom hem igen läste han tidningen, och såg att det saknades en flicka med namnet Camilla Forsberg, 23 år gammal från Jönköping. Han såg på fotot att det var den flicka han mördat, och så slängde han tidningen i soptunnan. Han gick och lade sig, men kunde inte sova. Så han tog sig två koppar kaffe, sen gick han ut till bilen och satte sig. Han tog en tur till träsket, och tittade på det ett tag, försäkrade sig för att ingenting flutit upp till ytan. Sen åkte han vidare in i Jönköping för en liten återställare. Han kom in på krogen, och tog sig en liten en, sen gick han ut och åkte tillbaka hem för att sova resten av dagen.

De närmaste dagarna åkte han bara till jobbet och hem, åt och sov, flera dagar i sträck, sen blev det till slut helg. Han orkade inte göra något på fredagen, då kom han bara hem från jobbet, åt lite och sen sov han, men på lördagen var han mer utvilad, och redo för att träffa Petra igen. Han ringde upp henne, och hon svarade efter ett tag. Hon sa att hon precis varit i duschen, och han frågade om de kunde träffas någon dag. De bestämde sig för att träffas dagen därpå, samma restaurang, och klockan 19.00. Han gick och lade sig skapligt tidigt, runt tio på kvällen.

När han sedan vaknade nästa dag, var han lite piggare. Han tog sig en kopp kaffe, en dusch och letade reda på något att ha på sig till kvällen. Han hittade något som skulle passa, och bestämde sig för att ta de kläderna. Han bestämde sig även för att han idag skulle ta Petras liv. Patrik tyckte timmarna gick sakta, men till slut var klockan 18.30, och han skulle åka för att hämta upp Petra. När han kom fram, gick han och ringde på dörren. Denna gång var hon redan helt påklädd, redo för att åka på stört. Så dem gick ut till bilen, och de åkte mot det håll restaurangen låg. Han tänkte att han skulle döda henne efter de ätit, för han var verkligen hungrig. De kom till restaurangen, och beställde. De åt och samtalade, och kom in på ämnet om de försvunna flickorna. Hon tyckte det lät hemskt, och han satt bara och höll med. När de ätit klart och lämnat restaurangen, frågade han om hon ville följa med hem till honom, och hon tackade glatt ja och så åkte dem mot Skövde. Men på vägen dit, frågade han sig själv om han verkligen skulle ta livet av henne, eller om han skulle fortsätta träffa henne, men kom fram till att det aldrig skulle fungera mellan dem, så han bestämde sig till slut för att döda henne.

När de kommit en bit ut på vägen, tittade hon ut genom rutan på passagerarsidan, och då började han styra med knäna, och laddade högerhanden. Hon hann precis vända sig om, och undvika slaget. Så han slog handen i rutan, och rutan krossades och han fick en rejäl glasbit i handen, så han blödde kraftigt från såret. Hon såg att han bara höll ratten med knäna, och hon ryckte i ratten så att de körde in till sidan. Där slängde hon upp dörren, och började springa så fort hon kunde tillbaka. Där kom en bil och hon sprang ut på vägen för att stoppa bilen. Bilen stannade direkt, och hon fick kliva in efter att ha snabbt berättat vad som hänt. Patrik såg bara efter bilen, och satte sig i sin egen för att åka hemåt. Han visste att hon skulle anmäla honom, och han skulle förmodligen bli dömd. Så han bestämde sig för att ta sitt liv samma kväll, så när de kom för att ta in honom, bara skulle hitta ett hängande lik. När han kom hem, slängde han av sig ytterkläderna, gick för att leta efter repet hans far hängt sig i, och hängde upp det där det gick att hänga det. Han ställde upp en stol under, och så klev han upp. Han gjorde en ögla, och trädde repet runt halsen. Han drog åt, och sparkade undan stolen.

Av Sebastian Eriksson

Berättelsen om Patrik, 1.9 out of 5 based on 4 ratings
| Mer
Betygsätt Berättelsen om Patrik


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Berättelsen om Patrik eller som på något sätt är relaterade med Berättelsen om Patrik.

Kommentera Berättelsen om Patrik

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2