.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Berättelsen om Sidharta Gautama

Ämne: Religion
| Mer

För 2500 år sedan i Varanasi föddes en kungason och föräldrarna förstod genast att det var något speciellt med honom så de kallade dit en spåman som sade att sonen antingen skulle bli en stor religiös ledare, eller om han slapp se ålderdom, lidande och död skulle han bli en mäktig konung.
Fadern ville ju att han skulle bli konung så han byggde tre palats till sonen och höll honom instängd för att han inte skulle få se ålderdom, lidande och död.
När han var nitton år gifte han sig med Yasudara och de fick en son vid namn Rahula.
En dag när han som vanligt bars runt genom staden i sin bärstol fick han av misstag se en gammal man, en spetälsk och ett begravnings följe.
Han börjar grubbla och bestämmer sig för att bli eremit, han fastar men inser att han inte kan uppnå något med det.
Han läser Upanishaderna de heliga hindu skrifterna men uppnår inget med det.
Då sätter han sig under ett fikon träd och börjar meditera, den onda anden Mara utsätter Sidharta för störtregn, orkaner och frestar honom med kvinnor men han fortsätter att meditera i 49 dagar då han når upplysningen och blir Buddha (Den upplyste).
I 45 år stannar han på jorden och går runt och predikar.
Han undervisar om “mittens väg” att inte bli extrem åt något håll.
Enligt myten dör han av giftig svamp 80 år gammal

Berättelsen om Sidharta Gautama, 1.6 out of 5 based on 4 ratings
| Mer
Betygsätt Berättelsen om Sidharta Gautama


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Berättelsen om Sidharta Gautama eller som på något sätt är relaterade med Berättelsen om Sidharta Gautama.

Kommentera Berättelsen om Sidharta Gautama

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2