.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Datorer – grundläggande

Ämne: Datorkunskap
| Mer

Modul 1: Allmän IT-kunskap är saker som man ska veta om datorer t.ex. vad som skiljer
en superdator till en stordator. Det kan även vara om vad ett operativsystem gör. Eller om olika skrivare t.ex. vad en matris skrivare är och vad en laserskrivare är. Det kan även vara de alla olika saker i datorn som processor, moderkort, grafikkort osv.Modul 2: Operativsystem och filhantering (Windows XP, utforskaren, filändelser)

Operativsystemet (OS): Operativsystemet är ett eller flera program som man inte ser själv men om det inte fanns där, skulle inte datorn fungera! Operativsystemet sköter om datorn, kör program och säger till den vad den ska göra. OS sköter även filhanteringen.

Filhantering: Filhantering är när operativsystemet kör ett program t.ex. Word, men för att operativsystemet ska veta vilket program filen ska köras i måste filen ha en filändelse. Filändelser kan vara “.doc” som gör att Word startas, “.xls ” som gör att excel startas, “.exe” som startar program.

Utforskaren: Utforskaren är precis vad det låter som. Man utforskar datorn efter program, dokument eller andra saker. Man når den genom Start.menyn – Alla program – Tillbehör – Utforskaren (inom Windows XP).

Modul 3: Ordbehandling (Word)

Ordbehandlings program är program som hanterar ord (texter). Word är ett av dessa och där skriver man läxor, berättelser, ja, nästan vad som helst. Word är ett väldigt bra program för man kan lägga till bilder till texten t.ex.

Modul 6: Presentation (Power Point)

Presentationer görs i Power Point vilket sammanbinder bilder, ljud och text och lägger till effekter så att slutresultatet blir till en snygg produkt.

Modul 7: Information och kommunikation (Internet och E-post)

Internet är ett väldigt bra för du kan använda det till att söka information, boka tider, spela spel m.m. E-post är även ett bra verktyg för att skicka brev utan allt papperstrassel, men man får akta sig så att inga virus eller hackers kommer in.

Datorer - grundläggande, 1.8 out of 5 based on 11 ratings
| Mer
Betygsätt Datorer – grundläggande


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Datorer – grundläggande eller som på något sätt är relaterade med Datorer – grundläggande.

Kommentera Datorer – grundläggande

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2