.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Ego Girl

Ämne: Recensioner
| Mer

Carolina Gynning var en ung tjej som var ganska trött på det Svensson hon levde i Malmö hos sina föräldrar. När hon vid 18-års ålder får möjligheten att prova på jobbet som modell så finns det ingen som stoppar henne, hon packar sina väskor och reser Milano. Där börjar hennes historia och man får följa henne genom den smutsiga modebranschen, våldtäkter och skumma möten med mycket olika människor. Carolina är en väldigt impulsiv människa och även ganska naiv och blåögd till en början. Hon flyttar in hos människor som hon tror att hon kan lita på, men lika fort som hon flyttade in så flyger hon ut. Hon lär sig livets misstag genom livet som modell i den hårda modebranschen.
Innan jag läste Ego Girl så hade jag endast sett Carolina Gynning när hon medverkade i dokusåpan “Big Brother” på kanal 5. Big Brother gick ut på att det var ett antal människor som var instängda i en lägenhet under 100 dagar, med full bevakning genom kameror som sände ut allting till våra tv- apparater framför tv sofforna.
Under Carolinas tid i lägenheten så visade hon brösten, bråkade och hade sex med en manlig deltagare i lägenheten. Carolina blev väldigt utlämnad denna period även i tidningar, och detta berodde nog även på att hon var blond och hade även stora bröst.
Efter Carolinas vinst av Big Brother såg man inte skymten av henne förens för cirka 3 månader sedan när hon dykte upp i TV4´s kvällsprogram Förkväll, ett program med ett saligt innehåll, allt från matlagning till intervjuer på terminalen i Stockholm. Detta var en sådan skarp skillnad på program, hur kunde Carolina gått från att vara en “bimbo” till en sofistikerad programvärdinna på bästa sändningstid?
När Carolina gav ut sin självbiografi Ego Girl så fick jag svar på alla mina frågor.
Det som gjorde störst intryck på mig var att det faktiskt fanns mer innanför pannbenet på Carolina Gynning än vad de hade visat i tv, och fått oss naiva tv-tittare att tro att det faktiskt inte fanns. Att hon även har ett bra budskap med sin bok gör den ännu bättre
“- Man kan faktiskt vara blondin med stora pattar och ändå bli tagen på allvar” Carolina Gynning/Ego GirlDen språkliga nivån på boken är väldigt vardaglig, och kanske till och med lite slapp. Det är många tillfällen som det känns som om man pratar med en tjej kompis i 18 – års åldern som bara sprudlar och vill få ur sig vad som hänt senaste veckan på endast 2 minuter. Ex. ” Självklart ska jag inte ställa till med skandal i Big Brother huset. Bara hångla, inte knulla. Det lovar jag.” – Carolina Gynning/Ego Girl

Som du nog förstått så tyckte jag mycket om boken jag har läst, man kände sig nästan lite dum när man hade läst klart den, endast för att man hade så förutfattade meningar. Jag rekommenderar denna bok starkt, speciellt till unga kvinnor, men även äldre kvinnor. För det är oftast dem som har de starkaste åsikterna. Och jag tror Carolina är den rätta människan för att ändra dem åsikterna.

En självbiografi utmärker sig så genom att man kan lätt visualisera det dem berättar för en när de berättar om sitt liv, sin verklighet och sina upplevelser under deras liv.

Ego Girl , 2.5 out of 5 based on 1 rating
| Mer
Betygsätt Ego Girl


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Ego Girl eller som på något sätt är relaterade med Ego Girl.

Kommentera Ego Girl

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2