.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Flickan som gud glömde

Ämne: Svenska
| Mer

Är det verkligen sant att gud vakar över oss alla? Glömmer han aldrig någon, någon att hålla sin hand över och skydda mot det onda? Nu ska du få höra om flickan som gud glömde.Tessan var hennes namn och under elva år hade hon bott hos sin mamma. Hennes mamma var ständigt deprimerad och Tessan fick praktiskt taget uppfostra och ta vara på sig själv, vilket inte alltid kunde vara så lätt. Ständigt försökte hon vara alla till lags, hon försökte vara den bästa eleven på hela skolan och vara omtyckt av både lärare och elever. Ju mer hon försökte desto mer misslyckades hon. Alla vägrade tycka om henne, varför vet ingen.

En vanlig dag efter skolan på vägen hem, tänkte Tessan på sin mamma, hon tänkte på hur hon skulle kunna göra henne gladare. Till slut beslutade hon sig för att göra goda och smariga ost- och skinkmackor åt sin mamma som hon skulle få serverade i sängen. Där hon alltid befann sig, så att säga.

Hon gick in på sin mammas rum med en bricka där det stod ett glas apelsinjuice och de goda mackorna. På nattduksbordet såg hon en tom spritflaska och en massa tabletter utspridda. I sängen låg hennes mamma livlös kring sin egen spya med fradga i munnen. Allt mörknade för Tessan och med ens började hon gråta och fick panik. Hon försökte få liv i sin mamma genom hjärt- och lungräddning men fick ingen respons. Till slut ringde hon efter en ambulans som ankom efter ca sju minuter. Men det var för sent. Tessan förstod vad som höll på att hända.

På sjukhuset fick hon beskedet om att det inte fanns något de kunde göra, det var för sent. Nu stod det klart för henne att hon var helt ensam och allt hon kunde tänka på var vad hon hade gjort för fel. Vad hade hon gjort för att förtjäna detta? Var hon verkligen en så dålig dotter? Kunde hon gjort något för att förhindra sin mammas förskräckliga handling? Varför övergav hon henne?¨

Morgonen därpå ringde det på dörren. Det var socialen som kom för att hämta henne. De förklarade för henne att från och med den dagen skulle hon bo hos sin pappa som hon knappt kände. Allt hon visste var att var en alkolist som många gånger suttit häktad för misshandel.

När hon först anlände hos sin pappa och öppnade dörren till lägenheten, blev hon bemött av en förfäligt äcklig stank som kändes som en blandning av svett, sprit, matrester och spya. Hon gick in i lägenheten och hälsade artigt på sin far som inte kunde brytt sig mindre. Det enda han gjorde var att peka mot ett litet mörkt rum där det stod en tältsäng och en ytterst liten byrå bredvid. Hon gick in i rummet och började packa upp sina saker. När hon hade gjort sig så hemstadd som möjligt, började hon känna sig trött och bestämde sig för att sova.

Mitt i natten vaknar hon av att hennes pappa tar på henne medan han smeker sig själv och flåsar högt. Hon blir rädd, tar bort hans från sin kropp och ber honom sluta. Han blir rasande och drar upp henne ur sängen, han slänger in henne i väggen så hårt så att hon slår i huvudet rätt ordentligt. Han närmar sig henne och börjar tafsa på henne medan han försöker kyssa henne. Hon gör motstånd och han slår till henne flera gånger medan han skriker åt henne, att om hon ska bo hos honom så ska hon göra det på hans villkor. Den natten blev hon av med sin oskuld på ett sådant vis som är alla tjejers största och mest hemska mardröm.

På morgonen när hon vaknade så låg hon ensam i rummet. Hon gick till badrummet och tappade upp ett bad. I badet låg hon över en timme och skrubbade sig så mycket som förmodligen ingen gjort för. Hon kände sig så smutsig och vidrig efter vad hennes pappa utsatt henne för. Hon kämpade med at känna sig ren men inget hjälpte, det kvittade hur mycket hon skrubbade sin kropp och hur mycket hon än tvättade sig.

Efter ett par timmar vaknar hennes pappa. Han gick ut i köket där Tessan stod och han så åt henne att göra frukost åt honom. Hon sa nej. Då skrek han istället åt henne att göra frukosten för annars skulle hon få ångra att hon inte gjorde det. Hon sa då åt honom att han kunde göra sin egen jävla frukost och att han inte var värdig nog till att äta den mat som hon lagar. Någon toffel till honom sa hon även att hon inte var åt honom. Det borde hon nog inte sagt för han slog då till henne ett flertal gånger i ansiktet. Efter att han hade slått henne så tog han en öl i kylen och satte sig på soffan i vardagsrummet. När hon reste sig upp kände hon en oumbärlig smärta i ansiktet och ändå började hon med att göra frukost åt sin pappa.

Tessan var sexton år nu och det hade då gått fem år sen hennes mamma dog av en överdos. I fem år hade denna misshandel och dessa våldtäkter pågått. På grund av att hon skämdes och kände sig smutsig så hade hon hoppat av skolan. Inte nog med det så var även hennes mens två veckor försenad. Hon bestämde sig för att göra ett graviditetstest. När hon fick beslutet så kände hon ett rus av kalla kårar, en av hennes värsta mardrömmar hade slått in. Hon var gravid och pappan till barnet var hennes egen far.

En månad senare fick Tessan vittna mot sin pappa i rätten på grund av all misshandel han utsatt henne för. Men det var inte hon som anmält det, det var en av grannarna som bodde i samma byggnad som hennes pappa. Hennes pappa fick fängelsestraff och på grund av detta hade Tessan ingenstans att ta vägen och hon ville verkligen inte bo på fosterhem. Så nu stod hon gravid med en oäkting på gatan utan verken mat eller pengar. Hon kunde bara komma på en lösning på problemet och det var att protestuera sig. Många gånger blev hon lurad och misshandlad av sina kunder, så ofta stod hon blåslagen och utan pengar. Men det stoppade inte henne från att försöka få en ny kund. Månaderna gick och magen började synas alltmer och det blev allt svårare att få kunder.

En dag fick Tessan något otroligt hemska magvärkar men hon vägrade åka till sjukhuset på grund av att hon var rädd för att hamna på fosterhem. Hon lade sig bakom en container som stod i närheten av var hon befann sig. I timmar krystade hon och kämpade för att få ut barnet. Hon skrek av smärta, en smärta som hon aldrig känt förut. När hon väl lyckat födda barnet insåg hon att det var dödfött. Hon lindade in barnet i en tröja och slängde det i containern.

Hon levde vidare med sitt liv som om inget hade hänt, men en dag träffar hon en person som hon minst förväntat sig att hon skulle träffa. Det var hennes pappa och han var inte glad över att träffa henne. Han hög tag i hennes arm med ett fast grepp Och drog in henne i en mörk lång gränd där det stod ett par soptunnor. Tessan frågade vad han ville och bad honom om att inte slå henne. Slå dig, varför tror du att jag skulle göra något sådant? Sa hennes pappa. Tessan såg en vrede i hans ögon som hon aldrig sett förut och hon förstod att han skulle göra något hemskt. Innan hon visste ordet av så låg hon på marken medan hennes pappa stod och stampade på henne. Hon försökte skrika efter hjälp men det var hopplöst, han hade sparkat käken ur led och kanske till och med krossat den. Hon kunde inget göra, inte röra sig, inte ens tala, hon bara låg där och kände hur blodet forsade ur kroppen, hon blev allt svagare, synen och smärtan tvinade bort mer och mer. Det sista hon någonsin kände och såg var när hennes fars loska träffa hennes kind och se honom vända ryggen till och gå lugnt därifrån. I flera månader var han efterlyst men han blev aldrig funnen.

Ja, så vad ska man tro, håller verkligen gud ett öga på oss alla eller har han och satan delat upp ansvaret? Vad tror du?

Lina Holmgren

Flickan som gud glömde, 3.0 out of 5 based on 17 ratings
| Mer
Betygsätt Flickan som gud glömde


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Flickan som gud glömde eller som på något sätt är relaterade med Flickan som gud glömde.

Kommentera Flickan som gud glömde

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2