.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Första världskriget

Ämne: Krig
| Mer

I München träffade jag en gammal man som viste allt om hur kriget börjades och slutades han sa Gavrilo Princip skött den Österriska tronföljar paret under deras statsbesök i Sarajevo. Sedan förklarar Österrike krig mot Serbien och det blev ett jätte stort krig Tyskland, Österrike-Ungern krigade mot Frankrike, Ryssland och England.

Tyskland -München den 6 augusti 1914:

Just nu befinner jag mig i München det är lite kalt och staden är nästan helt tyst.
Framför mig har jag en gammal man som heter ”Himler Goebbels” Han är från denna staden och jag frågar honom hur detta stora kriget startades då svarade han -Det är långt historia vi går hem till mig så ska ja jag bjuda på ett kopp kaffe också och sen får du veta hur det blev krig.

-Den 28 Juni 1914 kom den österriska tranföljaren Frans Ferdinand och hans hustru Sophie på statsbesök i Bosniens huvud stad Sarajevo. Märklig så var det inga poliser runt om krig och skydda dem. Fast polisen kände ändå till åtskilliga terroristen från Serbien. Plötslig kastades en bomb mot Frans Ferdinand. Och sedan bosniske gymnasisten Gavrilo Princip skjuter den österriska paret under statsbesöken i Sarajevo.

Det Österrikes regering använde nu mordet på Frans Ferdinand som förväg till att klämma på Serbien. Och i ett brev ville den Österriska tjänsteman få delta mordutredningen och den Serbiska regeringen skulle garantera att det inte skulle bli några ny attentat i framtiden. De visste att Serberna skulle inte kunna gå med på. När österrike inte fick svar på alla sina krav så startade de krig mot Serbien.
-Det var hur kriget började, därefter så hade Österrike full stöt av tyskland och då skulle Ryssland också reagera då ställde ryssarna sig på Serbiens sida.
-Men vilka länder var inblandade i kriget?
-Det var Tyskland, Österrike-Ungern och de krigade mot Frankrike Ryssland och England.

Första världskriget, 1.1 out of 5 based on 4 ratings
| Mer
Betygsätt Första världskriget


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Första världskriget eller som på något sätt är relaterade med Första världskriget.

Kommentera Första världskriget

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2