.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Fotboll

Ämne: Idrott
| Mer

Spelets Idé är att göra mål i ett av målen beroende vilken sida du är på.

Regler (Skolnivå)

* Man får inte ta med handen, då blir det hands och då får motståndar laget straff eller en frispark. Beroende på var det händer.

* Man får inte tackla hårt, gör man det då kan man få ett gult eller rött kort. Gult innebär en varning, röd innebär att man blir utvisad och måste lämna planen, två gula innebär detsamma som ett rött.

* Man får inte spela fotboll med fult spel, inte sparka högt upp i luften nära en motståndares huvud. Fair play är det som gäller.

* En hörnspark är ett sätt att återuppta spelet. Mål kan göras på hörnspark, men bara på motståndarlaget.

Hörnspark döms när:
Hela bollen, efter att sist ha vidrört en spelare i det försvarande laget, passerar över mållinjen på marken eller i luften och mål inte gjorts.

En spelare får inte använda utrustning eller bära någonting som är farligt för honom eller någon annan spelare (inklusive någon form av smycken).

Poängsättning

Det går ut på att göra mål i motståndarnas mål. Man har 90 min på sig att gör mål. Man ger poäng på det gamla vanliga sättet, 0-0, 1-1 m.m.

Planen

Spelplanens terräng är oftast gräs men kan även vara grus. Terrängen är en rektangel med bredden 45-90m och längden 90-120m och därmed kan arean för fotbollsplanen vara mellan 4050m och 10800m. Planen är delad i två halvor. I mitten av spelplanen finns en mittlinje i mitten av denna linje finns en mittcirkel.

Fotboll, 1.6 out of 5 based on 10 ratings
| Mer
Betygsätt Fotboll


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Fotboll eller som på något sätt är relaterade med Fotboll.

Kommentera Fotboll

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2