.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Gabriele Capone

Ämne: Biografier
| Mer

Gabriele Capone var en av 43,000 italienare som kom till U.S.A 1894. Han var en barberare som var både läs- och skrivkunnig. Han kom från byn Castellmare di Stabia, sexton mil söder om Neapel.
Gabriele som var tretton år gammal tog med sig hans gravida tjugosju åriga fru Teresia, hans två år gamla son Vincenzo och hans oäkta son Raffaele. Tillskillnad mot andra italienska invandrare så var inte Gabriele skyldig någon pengar för överresan till U.S.A. han hade tänkt sig att ta vilket jobb som helst och jobba tills han hade pengar att öppna en egen barberarbutik.Tillsammans med flera tusen italienska invandrare flyttade familjen Capone till Brooklyn, till en lägenhet nära hamnen. Lägenheten hade ingen inomhus toalett eller ordentlig inredning.
Området dom hade kommit till var klassat som ett slumområde.

Garriele´s förmåga att läsa och skriva gav honom ett jobb i en speceriaffär tills han kunde öppna en egen barberarbutik. Teresia som hade fullt upp med att uppfostra två växande brödrar sydde tavlor som hon sparade på.
Hennes tredje barn, Salvatore föddes 1895. Hennes fjärde son föddes den 17 januari, 1899.
Hans namn var Alphonse.

Familjen Capone var ingen våldsam familj utan en tyst och lugn familj och fadern brukade predika och ta hand om barnen lika mycket som Teresia gjorde. Barnen hade inte heller upplevt någon traumatisk upplevelse som ledde dom in på brottets bana och familjen var inte galen på något sätt.

Hemma till talades barnen med deras italienska namn men ute på gatan fick dom amerikanska namn istället, Vincenzo blev James, Raffaele blev Ralph, Salvatore blev Frank och Alphonse blev Al.

Kort efter Al var född så flyttade Gabriele sin familj till en bättre lägenhet ovanför sin barberarbutik på park Avenue i Brooklyn (inte på Manhattan). Den här flytten påverkade Als kultur för i dom här områdena bodde det irländare, tyskar, svenskar och chineser. Det är helt säkert att detta skulle hjälpa honom i hans framtida kriminella imperium.

Vid sju års ålder 1904, gick han i skolan på “Adams street” men utbildningen för italienska invandrare var bristande skolsystemet gjorde mycket lite för att uppmuntra invandrarna till att utbilda sig vidare, medan föräldrarna vill att barnen ska hoppa av skolan så fort dom är gamla nog att arbeta.
En person beskriver skolan så här i en intervju: “Skolan gjorde ingenting för att hjälpa invandrar barn med utbildningen och lärarna som oftast var kvinnor var mycket unga och uppfostrade av nunnor dom var runt sexton år gamla och eleverna var bara några år yngre än läraren. Det var även vanligt med slagsmål mellan lärare och elever.”

Al var ganska bra i skolan han hade ett stadigt B i alla ämnen men när han var fjorton är tappad han tålamodet mot en lärare som hade slagit honom och slagit tillbaka han blev då avstängd och gick aldrig mer till skolan.
Samtidigt flyttade familjen igen till “21 Garfield place” och detta skulle ha ett stort inflytande på hans framtid, här träffade han sin fru Mae och gangstern Johnny Torrio.
Ett par kvarter bort från Capone´s hus på “Garfield place” låg den mest framgångsrike gangstern på östkusten Johnny Torrio´s högkvarter. Han var en ny sorts gangster som modernisera och utveckla tekniken att tjäna pengar. Torrio lärde en ung Capone en massa saker som skulle vara overdeliga och stå som grund för det imperium han kom att styra i framtiden.
Torrio var fysiskt liten, han hade lärt sig redan som ung att på gatan kan oftast hjärnan vinna över musklerna och bilda allianser som kunde rädda en när man var i knipa. Han var en person som syntes som en gentleman och var nästan osynlig som en man som driver horhus och bordeller. Han var även en idol för många pojkar i stan. Capone som många andra i bygden tjänade fickpengar på att springa ärenden åt Torrio. Efter en tid så började Torrio lita på Capone och gav honom mer att göra och undertiden lärde sig Al genom att titta på den rika respekterade Torrio och hans män. Men 1909 flyttade Torrio till Chicago och Al föll under andra inflytanden.

Barn som växte upp i invandrar rika Brooklyn var oftast med i gäng-italienska gäng, judiska gäng och irländska gäng. Dom var inte som dagens våldsamma gäng utan dom sökte äventyr och bara hängde med varandra.
Capone var en tuff stökig kille som tillhörde “south Brooklyn rippers” och senare “the fourty Thieves Juniors” och “the Five Point Juniors”.
Få slum skolor hade gym, lekplatser eller andra aktiviteter som barnen kunde göra efter skolan. Istället formade ungdomarna en egen gatu- värld där dom var oberoende av den vuxna världen dom rökte, drack, hade kul, spelade poker och slogs med rivaliserande gäng.
Inget förutom Al´s förhållande med Torrio pekade på att han skulle välja ett liv i den undre världen. Han gjorde vad han skulle göra, gick till jobbet för att hjälpa till att stödja familjens ekonomi och ta hand om sina syskon.
Han jobbade praktiskttaget i sex år på en fabrik och senare som pappers skärare.
Nu var han en “bra” pojke som jobbade och hjälpte till hemma.
Men Al kom i kontakt med Francis Yale som både var fruktad och respekterad och till skillnad från Torrio så använde Yale våld för att bygga upp sitt imperium.
Francis öppnade en bar på “Coney Island” som gick under namnet “Harvard Inn” och på en rekommendation av Torrio anställde Yale den artonårige Al Capone som bartender, utkastare och om det behövdes som servitör. De första åren blev Capone populär både bland kunder och bland personalen även hos Francis. Men en dag när Al serverade ett ungt par så sade han till flickan att hon hade en läcker häck och då blev han knivskuren av hennes arga broder och där fick han tre stora ärr i ansiktet och sitt smeknamn “scarface”. När Francis Yale fick reda på detta så tvingade han Al att be om ursäkt och av detta lärde han sig att tygla sitt temperament.
Yale tog Al under sina “vinge” och lärde upp honom inom taktik brutalitet och inom affärs branschen.
Yale var en rik och våldsam man som sysslade mycket med beskyddar verksamhet och fungerade som lånehaj, därför behövde han ett helt harem med torpeder som inte bara knäckte armar och skallar utan som också skulle kunna döda. Yale bidrog med mycket inflytande på al´s framtid.

En annan som hade stort inflytande på framtiden var en vacker irländsk flicka vid namn Mae Coughlin, som var två år äldre än Capone. Hon kom ifrån en medelklass familj som accepterade snabbt att hon gifte sig med en italienare.

Albert Francis Capone föddes den fjärde december 1918. Hans gudfader var Johnny Torrio.
Sonny som han kom at kallas verkade frisk vid födseln visade sig ha syfilis. Flera år senare Berättade Al för läkarna att han hade haft syfilis innan han gifte sig men han trodde det var borta.
Med en fru och ett barn att försörja så satsade Al på en laglig karriär han slutade att jobba för Francis Yale och flyttade till Blatimore och började jobba som revisor på ett byggnads företag.
Det gick mycket bra för Al han var smart och hade bra hand om siffror och var väldigt pålitlig. Men Al gick in en annan fas av sitt liv när hans far dog den fjortonde november 1920 vid femtiofem års ålder. Det sågs som slutet för Al Capones lagliga karriär.
Han återupptog kontakten med Johnny Torrio som hade expanderat kraftigt och sett möjligheterna i Chicago som bordeller, illegalt spelande och sprit smuggling. Al gick med på att hjälpa Torrio med hans kunskap om affärer och hans erfarenhet med den brutale Francis Yale. Al Capones karriär hade goda utsikter när den började.

Chicago var det perfekta stället för att starta ett kriminellt imperium det var en supande och spelande stad som kunde köpas av vem som helst med tillräckligt mycket pengar. Det var även en brutal stad som slaktade miljontals kor, getter, får och hästar av men som vadade i blod i stora slakterier. När Al Capone kom till Chicago 1920 började kött branschen bli en organiserad inkomstkälla. Och överhuvudet var “Big Jim” Colosimo tillsammans med sin fru och partner, Victoria Colosimo som var en framgångsrika dam. Deras gemensamma bordeller drog in över 50,000$ i månaden. Medan “Big Jims” familjeföretag expanderade så hyrde han in den diskrete Johnny Torrio från Brooklyns gator för att driva och expandera företaget ytterligare med sin intelligens. Det var det bästa beslutet han kunde göra för företaget för Torrio gjorde det från ett familjeföretag till ett imperium utan att dra till sig någon uppmärksamhet alls. Till skillnad från “Big Jim” så drack, spelade eller svor inte Torrio.

Den 11 Maj 1920, avrättade Francis Yale “big Jim” i sin egen nattklubb…

Tillslut klurade polisen ut vem som mördade honom och arresterade honom i New York, men det enda vittnet till mordet var en kypare som inte vågade vittna mot Frankie Yale. Medan Frankie försökte undgå åtal så misslyckades hans försök att ta över Colosimo´s imperium, Torrio lyckades driva miljonföretaget vidare. Han öppnade tusentals “varuhus”, spelhålor och bordeller. Det var till detta imperium Torrio tog tjugotvå årige Al Capone.
Efter ett tag så blev Al, Torrio´s partner istället för hans anställd.
Han fick ta över “the Four Deucec” som var en bordell, spelhåla och mötes plats för brottslingar allt i ett. Senare kom även hans bror Ralph för att hjälpa honom i Torrio´s imperium.
Under denna tiden kom Al i kontakt med en man som skulle bli hans vän för livet, Jack Guzik. Jack´s familj som var judisk ortodox tjänade sitt uppehälle genom prostitution.
Jack tog hand om Al som en yngre broder.
Än en gång visar Al sin förmåga att skaffa vänner och allianser utanför det italienska samhället det kom att vara ovärdeligt för hans öde.
Al började tjäna bra med pengar nu så han köpte ett hus till sin fru, barn och mor på “7244 Prairie avenue”.

Torrio och Capone bestämde sig för att flytta verksamheten en bit utanför stan till en förort som heter Cicero där dom kunde köpa alla stads män och polisen sen kunde dom styra stan som dom ville.
En kort tid efter dom hade slagit upp den första bordellen i Cicero så flyttade Torrio med sin mamma tillbaka till Italien för att bo där en tid. Han gav ansvaret om Cicero till Capone och han ville ta full kontroll över hela stan.
Han satte sin bror Frank Capone i stadens styrelse och Ralph fick i uppgift att öppna bordeller över hela Cicero. Han tog också kontrollen över häst racing banan. Capone möte inget motstånd i hans övertagande av Cicero utom en journalist som avslöjade förmycket i sina artiklar om att Capone ställde upp i borgmästarvalet och hans åsikter.
Valdagen var ingen vacker syn, Capone´s män kidnappade andra deltagare och hotade väljare med våld. När detta nådde Chicago så samlade polischefen ihop sjutio nio poliser och gav dem hagelgevär och civila kläder sedan körde dom i konvoj med omärkta bilar till Cicero och samtidigt kom Frank Capone gående ner för gatan och mötte polis konvojen. Någon kände igen honom och på några sekunder var Frank´s kropp punkterad från topp till tå.
Al tog ut sin ilska genom att stjäla värde boxar och att mörda en politiker.
När det hela var över hade Al vunnit slaget om Cicero men till ett pris som skulle hemsöka honom hela livet.
Capone gav sin bror en storslagen begravning där endast blommorna kostade 20,000$. Han hade också fixat så att samma poliser som sköt honom var på begravningen. En tid senare startade Al ett full skaligt krig mot polisen.
Capone höll sig lugn i ungefär fem veckor men sedan så misshandlade en små skurk hans bästa vän Jack Guzik. Al Capone avrättade honom personligen i en bar.

William H. McSwiggid, som även kallades “the hanging prosecutor”, bestämde sig för att ta Capone men i rätten ändrade ögonvittnena sina vittnes mål och Capone gick fri, men uppmärksamheten han fick gjorde att han inte var så anonym som han och Torrio var innan då ingen visste vem som drog i snörena. Han fick många rivaler och lagens män efter sig och han var mycket medveten om att nästa gäng begravning kan mycket väl vara hans. Men han var mest känd som en rik man som styrde över en hel stad.
Den fred som Torrio hade byggt upp var för länge sedan förbi, gäng mord hade blivit en epidemi i stan. Capone fick oftast skulden för morden men det var igentligen andra gäng som Torrio hade hållit i schack innan en av ledarna var O´Bannion. Han var känd för att göra bissera saker som att skjuta ner en man inför en stor folkmassa. Han lurade även Torrio att köpa ett bryggeri som satte Torrio i fängelse, redan då var Dion´s öde klarlagt.

Mike Merlo som var en stor ledare i en organisation som skyddade gangsters avled i cancer. På hans begravning skötte Dion blommorna som inte var en liten affär precis.
Francis Yale, Torrio och Capone hade kommit överens om att låta Angelo Genna ta över Chicago branschen, som Dion hade förödmjukat genom att lura honom på pengar.
Två dagar efter Marlo´s död stod Dion i sin blomster affär och ordnade blommorna till begravningen då kom tre gangsters in i affären. Det ekade sex skott sedan badade Dion i sitt eget blod. Polisen fick tag i två av gangstrarna men det var oklart om den tredje var Francis Yale eller Marlo´s son, ingen av dom fick något straff.
Dion´s begravning var en seger för Torrio och Capone för nu kunde dom ta för sig av hans utmärkta beskyddarverksamhet.
Men medan polisen inte kunde lista ut vem som bar ansvaret för mordet visste ion´s bäste vän Hymie Weiss precis vem det var och jagade Torrio och Capone en ganska lång tid.
Torrio var så oroad för sitt liv så han bestämde sig för att lämna Chicago och åka till hot springs i Arkansas. Al bara vistog extra försiktighetsåtgärder, som att aldrig gå någon stanns utan minst två livvakter. De närmsta två åren försökte gamla kolleger till Dion avrätta Capone ett dussintal gånger.

I januari 1925 kom Torrio tillbaka till Chicago efter en shopping tur med sin fru. Han går bakom sin fru med paket uppför trappan när en bil kommer körande och någon öppnar eld och träffar honom i nacken och i bröstet.
Medan Torrio låg på sjuk huset så tog Capone över verksamheten.
Han ordnade även med säkerheten för Torrio, vilket även innebar att han själv sov hos honom för att vara säker på att inget hände honom.

Fyra veckor senare schokade Torrio alla genom att dyka upp i rätten där han dömdes till nio månaders fängelse för olaglig bryggeri verksamhet. Han lyckades få sheriffen att höja säkerheten på anstalten så inga fler avrättnings försök upprepades.
I fängelset beslutade Torrio att han skulle gå i pension och dra sig tillbaka från brottsligheten han kallade till sig Al Capone och överlät allt till honom.
Kort efter han tog över Torrio´s imperium märktes det att makten stigit honom åt huvudet han var en borgmästare i Chicagos undre värld.
Han passade på att flytta sitt högkvarter till ett hotell där han hyrde en lyx svit för 1,500$ om dagen. Han var nu en offentlig person som syntes lite överallt, på opera, vid sport evenemang och stora händelser.
Och nästan varje dag satt han med i stads möten och var med och tog lagliga beslut om stan.
I december 1925, tog Al sin son till New York för att operera honom för sin kroniska öroninfektion. Men han passade också på att komma överens om ett avtal med Francis Yale som innehöll att Frankie skulle förvara whiskey som var smugglad från Kanada åt Al och sedan transportera det vidare till Chicago med hjälp av en massa lastbilar.
Samtidigt blev Al inbjuden till en av Frankie´s stora julfester.
Fast dom visste om att ett rivaliserande gäng skulle försöka mörda dom så ställde dom inte in festen utan Capone ordnade en liten överraskning till Lonergan´s gäng.

Festen hade precis börjat när Lonergan och hans gäng kom in och började ställa till problem så gjorde Al ett tecken och ett helvete brakade loss.
Lonergan och dom andra han inte ens dra sina vapen förrän dom låg i en stor blodpöl på golvet. Det var Al´s sätt att visa att han är stor överallt.

Den 27 april 1926, försökte “The hanging prosecutor” binda Capone vid ett mord 1924 så han skulle åka till en spelhåla och försöka hitta bevis.
Han fick sjus av en av Al´s fiender men när dennes bil gick isönder så fick dom hänga med en annan av Al´s fiender, men istället för att åka till hålan så åkte dom på krogrunda i Cicero och slutade på en bar där Capone satt och åt. När Al fick reda på att hans värsta fiender hade roat sig i hans stad samlade han sina män utanför och sköt ner alla fyra så fort dom kom utanför baren.
Capone fick automatiskt skulden för morden, men som vanligt när Al är anklagad för något i sin egen stad så finns det inga vittnen eller bevis.

Polisen försökte binda honom vid någonting så dom gjorde stora husransakor på horhus och bryggerier så Al bestämde sig för att försvinna under tre månader på sommaren. Det gjorde han också medan trehundra detektiver letade efter honom över hela världen satt han lugnt hemma hos en barndomsvän i Michigan han höll sig gömd växte hans ego men han ville ändå dra sig tillbaka från brottsligheten så han förhandlade med polisen om sin kapitulation.

Den 28 juli, 1926, kom han tillbaka till Chicago för att bli åtalad för mord men ingen hade nog med bevis, så han blev återigen en fri man.
Al gjorde nu allt för att skapa fred mellan honom och Hymie Weiss. Han la upp ett bra förslag med weiss vägrade.

Nästa dag hittades Hymie Weiss totalt sönderskjuten…
Nu började folket i Chicago bli trötta på att läsa om mord och gäng krig varje dag i tidningen. Så för att öka sin popularitet bland folket så ordnade Al en freds konferens där gängen skulle träffas för att tona ner våldet på gatorna. Efter det skedde inget gäng relaterat mord på två månader.

Men sen hittades en av Al´s närmsta vänner mördad och Al grät i förtvivlan.
Då började han på allvar att tänka på sitt tillbakadragande men hans stora begäran för äventyr och makt stod i vägen den här gången så det blev uppskjutet ännu en gång. Han var fruktansvärt rädd för att nästa gång skulle någon sätta en kula i hans skalle.

Han hade nu skaffat sig ett riktigt palats som han kallade “Palm Island palace”.
Lite senare åkte han till Miami för att vila och sola.
Men ett problem gnagade i hans skalle hela tiden, sprit leveranserna från New York blev kapade alltför ofta och han trodde att det var hans gamla partner Francis Yale som blåste honom på pengar så han kallade till sig sina kollegor från Chicago ner till Miami för att diskutera problemet.
Den förste juli blev Francis Yale brutalt avrättad i sin bil…
Al Capone hade nu expanderat sitt högkvarter genom att hyra två hela våningar på Lexington hotell. I hans sex rummiga svit hade man installerat hemliga dörrar så att Al snabbt kan fly därifrån.

Ett problem var Bugs Moran som hade försökt mörda Al´s vän och kollega Jack McGurn så tidigt i februari satte sig Al och Jack ner för att diskutera mordet på Bugs Moran.
Planen var vattentät, Al var i Florida och McGurn hade skaffat sig ett tät alibi fast det var han som skulle hålla i allting eftersom han var i Chicago och Al var i Florida.
Han samlade ihop ett lag som hade erfarenhet och var noggranna.
Planen gick ut på att en handlare lurar in Bugs män i ett varuhus medan McGurn´s män väntar utanför i stulna polis uniformer så att det skulle se ut som en husrannsakan.
När Bugs män kom så gick planen i verket, torpederna körde fram till garaget i en stulen polisbil och gick in. Männen där inne trodde att det var en vanlig husrannsakan så dom radade regelrätt upp sig mot vägen men istället för att arrestera dom så öppnade “polismännen” eld och malde ner dom med maskingevär. Alla utom en föll död till marken och det var Frank gusenberg. Två av “poliserna” bytade om till vanliga kläder och gick framför “poliserna” så att ögonvittnen skulle tro att dom hade blivit arresterade. Dom lämnade platsen i den stulna polisbilen.
Planen gick som planerat förutom att Bugs Moran inte var bland de döda, han hade blivit försenad och sett polisbilen och stuckit därifrån.
Som vanligt visste alla att det var Capone som var ansvarig men inga bevis fanns och dessutom befann han sig i Florida när det hända.
Så ingen blev någonsin åtalad för “alla hjärtans dag massakern”

Men efter att presidenten hade sagt: “Have you got this fellow Capone yet I want him in Jail!!” så började jakten efter bevis mot Capone igen.

Capone var för tillfället ovetande om vad för krafter som hade satts i rullning mot honom. Han oroade sig inte heller över “undercover agents”.

Efter att Al Capone hade varit på bio en dag i maj 1929, blev han arresterade och dömd till fängelse för att har burit ett olicensierat vapen på allmän plats.
Medan Al satt i fängelse på “The Eastern penetrary” stod makten hos Ralph Capone, Jack Guzik och frank Nitti.
Men ett problem var att Ralph inte var i närheten av Al´s intelligens eller erfarenhet när det gäller att dölja skatte fiffel och få pengar att försvinna.
Han var ett naturligt byte för en skatte- agent vid namn Eliot Ness, som buggade telefonerna och följde alla pengar överallt.
Nu när Al satt i fängelse fick Ness i uppdrag att samla nog med bevis mot Al för att få honom dömd för bl a skatte- brott.

I mitten av mars 1930 släptes Al för gott uppförande.
Ungefär samtidigt hade polisen satt samman en lista över samhällets fiender och med på listan fanns Capone och alla hans kolleger inklusive hans bror Ralph. Och denna listan blev snabbt publicerad i tidningar, och i och med det så försvann Al Capone´s chans att bli accepterad som en vanlig medborgare när han drar sig tillbaka.

Samma månad träffades en polis kommission som kom fram till att man behövde en eller flera “insiders” i Capone´s företag.
Det klara valet för dom var en man vid namn Malone han sades vara en bra skådespelare, ha nerver av stål och kunna spela in i vilken bakgrund som helst. Och var mycket intelligent.
Dom valde även ut en partner till honom.
För att passa in tog Malone namnet Deangelo och den andra agenten, Graziano. Man lade ner otroligt mycket jobb på att göra deras bakgrunder som små gangsters i New York.

“De angelo” checkade in på Lexington hotell, han klädde sig i dyra kläder och stod och hängde vid hotellets bar, där stod han bara tyst och läste tidningen tills en av Capone´s soldater börjasde prata med honom och ställa frågor om hans bakgrund. Efter ett långt samtal sa soldaten att han var tvungen att kolla upp vissa saker först men att han skulle hålla sig kvar i ett par dagar.
Efter några dagar blev han inbjuden att träffa maffian och Al själv.
“De Angelo” blev anställd i en spel håla i Cicero.

“De Angelo” gav polisen tips som ledde till att Ralph Capone sattes i fängelse för skatte- brott.
Undertiden hade Eliot Ness blivit otroligt framgångsrik med att stänga ner Al´s bryggerier och dokumenterat viktig information som kan användas mot Al.

Eliot hade beslagtagit en massa av Capone´s lastbilar så i ett försök att knäcka Al Capone psykiskt anordnade Elliot Ness en parad med alla Al´s lastbilar. Dom körde långsamt förbi Capone´s högkvarter medan han själv tittade på. Al blev fullkomligt rasande och slog i sönder möbler och tavlor inne i lägenheten.

Ness hade gjort så att Al hade förlorat flera hundratusen dollar och han var tvungen att dra ner på mutor och annat.

Nu fanns äntligen bevisen för att ställa Capone och 68st gängmedlemmar inför rätta för runt 5.000 brott.
Capone kunde få 34år i fängelse men rättegången sköts upp till den 6 oktober.
Al Capone spenderade sin sommar i friheten i sitt gamla gömställe i Michigan.
Under sommaren så började Capone´s män att muta jurymedlemmarna med massor av pengar.
Men det dom inte visste om var att det hade åklagaren och domaren fått reda på. Så den 6 oktober 1931 i rätten kom juryn in och satte sig då sa domaren genast att den nya juryn skulle ta plats istället och då började den annars lugna Al bli riktig orolig.
Rätte gången fortsatte hela dagen och sent på kvällen den 7 oktober kom juryn ut efter nio timmars diskuterande, dom fann Alphonse Capone skyldig till vissa punkter men långt ifrån alla. Han dömdes till elva års fängelse och 50,000$ i böter.

Han fängslades först i Atalanta, där blev han snabbt en känd fånge men genom att smuggla in pengar in i fängelset så levde han som en kung inne i fängelset. Det sägs att han smugglade in flera tusen dollars.
Men i augusti 1934 var det slut på glidardagarna, han blev skickad till alcatraz där kunde han varken få information eller pengar, där var han som vilken fånge som helst vilket frustrerade honom han var van vid att vara odiskutabelt överlägsen.

Men hans hälsa försämrades mycket snabbt, hans syfilis blommade ut och hade redan kommit till det andra stadiet. 1938 var han förvirrad och helt i en annan värld. Men hans straff hade blivit nedsatt till sex år och fem månader pg a bra uppförande och bra arbete. Det sista året på domen spenderade han i sjukhus avdelningen på alcatraz.
Al släpptes i november 1939.
Hans fru Mae tog väl hand om honom på “Palm Island Palace”

Alphonce “scarface” Capone avled den 25 januari, 1947…………

Gabriele Capone, 2.0 out of 5 based on 1 rating
| Mer
Betygsätt Gabriele Capone


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Gabriele Capone eller som på något sätt är relaterade med Gabriele Capone.

Kommentera Gabriele Capone

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2