.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Genmanipulation

Ämne: Biologi, Forskning
| Mer

Ett av vår tids nya etiska frågor är genmanipulation. Denna nya vetenskap har växt med stormsteg de senaste åren. Vi kartlägger varje liten gens uppgift och funktion. Denna vetenskap har öppna dörrar för par med genetiska skador eller sjukdomar. Som vill hindra att deras barn ärver dem. Denna Vetenskap har också öppnat dörrar för personer som vill beställa egenskaper hos sina barn som de själva saknar. T.ex. färg på hår eller ögon, högre intelligens. Eller egenskaper som de själva har, och inte vill att deras barn skall ha. T.ex. anlag för fetma, mörkare hy, en stor näsa.Idag är det redan möjligt att ta ett fostervattensprov att ger en liten inblick i vilka anlag barnet har ärvt. t.ex. om det blir en han eller hon, om barnet ärvt några genetisk sjukdomar eller skador som en av dess förälder har. Detta är information som kan påverka om föräldrarna gör abort eller inte.

Vad som är rätt. Och vad är det som är fel. Är det rätt att abortera ett barn, bara för att det inte har de egenskaper man önskar. Är det rätt att ändra ett barns egenskaper bara för att man ogillar dem. Är det rätt att bestämma hur sitt barn ska se ut innan man skaffar ett. Detta är de huvudsakliga frågorna som gäller genmanipulation.

Om mänskligheten helt överger genmanipulation. Vilka egenskaper kommer vi då att ha om 10-, 100-, 1000- år. Kommer mänskligheten bli svagare med mera genetiska skador och sjukdomar än idag.
Om vi helt lämnar vårt öde i genetikernas händer. Kommer vi då att få en ny ras som är renare, bättre än vi är i dag. Och kommer alla att ha tillgång till detta, eller är det bara de som har pengar. Kommer dagens människor att bli morgondagens människors slavar. Kommer vi styras av en ny elit.
Behovet av att avlägsna genetiska skador väger emot att “Rena” vår nuvarande ras. Vad skall vi tillåta? Vad skall vi inte tillåta?
Vad är gränsen, det som avgör om vi skall tillåta det eller inte. Är det upp till var och en? Eller skall varje land bestämma? Eller skall hela männskligheten bestämma gemensamt.

Genmanipulation, 2.3 out of 5 based on 9 ratings
| Mer
Betygsätt Genmanipulation


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Genmanipulation eller som på något sätt är relaterade med Genmanipulation.

Kommentera Genmanipulation

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2