.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Harry Potter och de vises sten

Ämne: Recensioner
| Mer

I referatet får vi veta hur Harry Potters föräldrar dog och var Harry hamna när de dog. Harry åker också till en trollkarlsskola där han träffar massa vänner och får ofta problem med lärare på skolan som bestraffar honom när han ska göra saker. Harry är mycket känd i Trollkarlarnas och Häxornas värld därför att han överlevde ett mordförsök från Voldemort, tidens största svarttrollkarl.I analysen kommer jag att klura ut vad berättelsen har för budskap och hur den framförs, denna berättelses budskap är nog att man ska våga ha fantasi och våga tro på vad man tror på, för berättelsen handlar mycket om trollkarlar, häxor och andra fantasi monster som har alla olika krafter, det här en precis en sådan berättelse som de flesta drömt om att de varit i när de var yngre. Den framförs av trollkarlar och häxor i fina miljöer.
Berättelsen kretsar kring tre ungdomar som för första gången ska åka till hogwarts och lära sig trolldom. Det är mycket olika varandra. Harry är kort och svart hårig men modig, Ron Weasley har rött hår och är lång och fräknig och Hermione Granger är plugghästen i Harrys klass och är mycket laglydig.
Språket i denna berättelse är bra tycker jag, jag förstår nästan allt i berättelsen, jag tror språket påverkar väldigt mycket för det är ett roligt språk som gör det roligare att läsa.
Berättelsen är uppbyggd på fantasi och monster med olika krafter, jag tror J K rowling kom på denna berättelse från en dröm hon drömt och sedan börja hon skriva.

I reflektionen får ni veta vad jag tycker om berättelsen, jag tycker denna berättelse var en av de bästa berättelser jag läst, jag gillar berättelsens genre och det är precis som vad man drömt om, trollkarlar, häxor, troll och andra häftiga monster. Ibland blir jag lite till mig när jag läste boken vilket jag inte brukar bli när jag läser böcker m, m, utan jag brukar vara väldigt stel och tråkig när jag läser en berättelse eller något annat läsbart, men när jag läste den har berättelsen, Harry potter och de vises sten så var det inte alls likadant som när jag läser andra berättelser för det här är nått jag gillar och tror ni andra också gillar. Berättelsen handlar lite om hämnd och lite kärlek och vänskap på samma gång, det är avancerat men den är fruktansvärt bra.

Det här var den enda boken jag hitta som jag tyckte var läsbar, jag gillar inte och läsa så speciellt mycket men Harry Potter böckerna är favoriter nu efter att jag läst denna bok. Boken är i helhet bra om man gillar Science Fiction/fantasy och det är också en mycket bra handling i berättelsen. Jag tycker definitivt att andra ska läsa denna bok för att den är bra och lätt förstådd.

Harry Potter och de vises sten, 5.0 out of 5 based on 1 rating
| Mer
Betygsätt Harry Potter och de vises sten


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Harry Potter och de vises sten eller som på något sätt är relaterade med Harry Potter och de vises sten.

Kommentera Harry Potter och de vises sten

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2