.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Internetreklam

Ämne: Samhälle
| Mer

Internetreklam är en dold reklam finns på väldigt många sidor i form av små knappar- banners. Det är en bild och en text om ett företag plus en länk till företaget.
De som gör hemsidorna använder dessa för att finansiera hemsidorna. Den som gör hemsidan- webmastern får t.ex. 50 öre varje gång en person klickar på bannern. Internetreklam är den enklaste reklamen och den är gjord för att man inte ska kunna undvika den.
Reklamen sitter oftast överst på alla hemsidor.
En banner kan se ut så här:Jag har varit inne på 8 vanliga kända svenska hemsidor och kollat om de har en banner eller inte. Dessa har jag kollat:

Aftonbladet- Ja
SVT- Nej
Tv4- Ja
Expressen- Ja
NRJ- Ja
RIX- Ja
GP- Ja
Funplanet- Ja
Sveriges radio- Nej
De enda som inte hade en banner på sig var SVT och Sveriges radio. Kanske för att de är statligt ägda.

Internethandel

Internethandel är väldigt populärt just nu. Det är redan nu mer än 300000 svenskar som handlar över internet.
Det vanligaste sättet att få hem varan är postförskott. Det går snabbt och är enkelt att få hem varorna. Vem som helst kan faktiskt handla på Internet. Leveranstiden är olika men runt några dagar är inte ovanligt. Det finns många stora företag som har specialiserat sig på internethandel. När man handlar på Internet ska man tänka på att man ska ta reda på företagets policy innan man handlar.
Fördelar med internethandel är:
Det är billigt.
Det går snabbare än att handla på postorder.
Websidan är öppen dygnet runt så du behöver inte anpassa dig efter affärers öppettider.
Företagen får mycket fördelar de också, t.ex. de ökar de kundkrets. Över 80 milj personer har tillgång till internet och kan handla på internet.
Nackdelarna är bl.a.:
Det är mycket riskabelt om du inte handlar på säkra eller kända sidor.
Du kan inte få se varan/varorna när du beställer dem.

Internethandel kommer att ta över mer och mer på marknaden. När hela Sverige har fått bredband kan eventuellt all handel genomföras på Internet.
Sprit och alkoholhaltiga drycker kan då inte säljas så en del affärer måste vara kvar för att det ska fungera. För t.ex. pizzerior vore det alldeles utmärkt om försäljning genomfördes på Internet. Man kunde bara ta lite extra betalt för frakten.
En handel som har tagit ett enormt skutt framåt är skivförsäljningen. Den har kommit ut på Internet mer och mer. Några kända skivföretag som bara säljer på Internet är Boxman och Cdon. Det är det berömdaste företaget och där har de försäljning över hela norden plus i Nederländerna.
Det finns företag som har inriktat sig på att sälja stulna saker på Internet. Dessa företag vill att man ska skicka pengarna först.
Så här stod det på en sida där företaget att man skulle skicka pengar först: “Sakerna vi säljer är bra grejer men staten skulle inte tycka om sättet vi fått tag på dem”. Det är ganska klart att sakerna är stulna.

Lagar för internethandel:

Förut användes konsumentköplagen och avtalslagen vid elektronisk handel men eftersom det har blivit så populärt så tecknades det nyligen en lag för e-handel där det står att man har 2 veckors ångertid.
Om man har tänkt sig att starta ett företag med inrikting på internethandel bör man tänka sig för p.g.a. att man inte får sälja och använda andras företags märken utan att de gett en tillåtelse. Ett litet problem är att du kan handla från affärer utomlands där det inte är samma lagar som i Sverige. Jag tycker att man borde sätta upp en lag som gäller internationellt.
1999 var invånarna i Sverige de som handlade mest på nätet i förhållande till vårt invånarantal. Kanske för att vi då hade det mest utvecklade systemet för e-handel.
Näthandeln kunde ha varit mycket större om inte fraktkostnaderna varit dyra och alla svenskar varit rädda för att lämna ut sina kreditkortsnummer.

När jag började arbeta med internethandel ställde jag mig dessa frågor att reda ut?

Vilka är lagarna för internethandel?
Tjänar man på att handla på nätet?
Hur mycket svenskarna handlar på nätet?
Vilka som är fördelarna med näthandeln?
Vilka som är nackdelarna med näthandel?

Jag tycker att jag lyckas reda ut frågorna på ett bra sätt och är nöjd med mitt arbete kanske inte med internetreklamen men den var lite svår.

Internetreklam, 0.5 out of 5 based on 1 rating
| Mer
Betygsätt Internetreklam


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Internetreklam eller som på något sätt är relaterade med Internetreklam.
  • No related posts

Kommentera Internetreklam

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(.SIc7CYwgY) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 7

Warning: fopen(/var/tmp/.SIc7CYwgY) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 7