.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Island

Ämne: Geografi
| Mer

Island viktigaste grej är fisket: det är där ifrån staten får mest pengar (inkomster). Det är bara 7 % som jobbar med fiske och fisk odling av islänningarna. Fiske fartygen är moderna och välutrustade. Två på listan är turismen som är näst största inkomsten de som får turister att åka dit är det vackra landets speciella natur. Många islänningar specialiserar sig på databehandling och export av program vara ökar. Den energi krävande aluminium är lönsam eftersom energin är billig.

Kristendom i Island

Övergången till kristendomen var en historisk händelse. Ett samhälle som övergav nordbornas hediska tro och antog kristendomen istället. Beslutet fattades vid den årliga sammankomsten för ett av världens äldsta parlament, alltinget, på pingvellir omkring år 1000.

Import

Den tidiga jordbrukssamhälle i Island fick nästan försörja sig själva helt och hållet. Lite import förekom när de importerade mat så importerade dem typ spannmåls grejer. På 1100-talet började man importera salt innan hade de bara havssalt. Folk har inte använt vanligt salt för än vid början av 1900-talet eftersom det var en dyrbar import. Island importerar väldigt mycket och för att hitta en balans så är fiske produkten väldigt viktig för Islands ekonomi.

| Mer
Betygsätt Island


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Island eller som på något sätt är relaterade med Island.

Kommentera Island

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2