.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Jules Verne: Den ångdrivna elefanten

Ämne: Recensioner
| Mer

Anledningen till att jag valde just den här boken var för att jag trodde att den skulle vara i samma klass som Jules Vernes andra böcker t.ex. “Till jordens medelpunkt, “En världsomsegling under havet”,
” Från jorden till månen”, m.fl.Det visade sig tyvärr att så inte var fallet.
Nu är det så att boken består av två delar och jag har tyvärr bara läst den första delen. Det kan hända att jag ändrar uppfattning då jag får läsa hela verket, man skulle nog få en mycket klarare bild på då.

Boken handlar egentligen om två olika saker.
Jakten på en upprorsmakare och expeditionen med den ångdrivna elefanten.
Då man slår upp de första bladen i boken så kommer man direkt in i handlingen där en man vid namn Dandu-Pants jagas av de brittiska
myndigheterna p.g.a. ett tidigare blodigt uppror som han har stått ledare för.
Mannen infångas inte men han tros dö då han faller från murkrönet rakt ner i den heliga floden Ganges. Man får emellertid reda på att han lyckas klara sig och än en gång tar upp sin kamp emot Britterna, denna kamp får man fortsätta att läsa om i den bok som är fortsättningen på hela historien.

Den man som jagar honom intensivast är en person vid namn överste Munro. Men då han får reda på att Dandu-Pants är död så ägnar han sig istället åt en elefantexpedition.
Munro använder inte en vanlig elefant för sin expedition. Hans elefant är gjord av metall och den drivs med hjälp av ångkraft.

Man brukar märka att Jules Verne gillar att berätta om underliga expeditionen. Likheterna i nästan alla dessa berättelser är att deltagarna lever i en underbar komfort även om deras resa skulle bära ända till månen. Detta märker man även i denna bok.
Den ångdrivna elefanten är invändigt precis byggd som ett hus. Dessutom så ligger golvet på enorma stålfjädrar som tar emot alla slags stötar och studsar som uppkommer då elefanten går emot de många ojämnheter som finns i djungelns snår.
Boken är väldigt trist att läsa. Jag nästan tvingade mig igenom hela boken. Men jag lärde mig ett och annat om indisk historia ifrån
1800-talet.
Jules Verne brukar visserligen gå in lite mer på det naturtekniska än vad han går in på historia men i det här fallet så var det tvärtom.
Jag hoppas kunna få läsa fortsättningen, om den nu är värd det……

Jules Verne: Den ångdrivna elefanten, 0.8 out of 5 based on 2 ratings
| Mer
Betygsätt Jules Verne: Den ångdrivna elefanten


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Jules Verne: Den ångdrivna elefanten eller som på något sätt är relaterade med Jules Verne: Den ångdrivna elefanten.

Kommentera Jules Verne: Den ångdrivna elefanten

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2