.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Marlyn Manson

Ämne: Biografier
| Mer

Marilyn Manson riktiga namn är Brian Warner, han föddes den 5 januari 1969 i Canton, Ohio.
Från början var han journalist, som på sin fritid brukade skriva poesi och noveller.Han gick ofta till en klubb som kallades Squeeze som anordnade poesi-kvällar där den som ville fick läsa upp sina dikter.
Där fick han alltid höra samma sak: att hans poesi var urusel, men att han hade en fantastisk röst och borde satsa på musik.
I början blev han bara sur och bad dom dra åt helvete, men han lyssnade mycket på musik, och var förbannad på all musik som gjordes var så ointilligent och saknade budskap.
Så till slut, 1989, bestämde han sig för att ge sig in i musikbranchen!

Och nu blev det så att Brian Warner inte kunde använda sitt eget namn, eftersom han som journalist tänkte ge sitt band gratis reklam genom att själv skriva om bandet i tidningarna.
Han tog sig då namnet Marilyn Manson, en sammansättning av sextiotalsmodellen och skådespelerskan Marilyn Monroe och massmördaren Charles Manson.

Genom tiderna har bandet haft många olika bandmedlemmar, men Manson har alltid varit med, från början hade dom inte heller någon trummis, eftersom dom använde sig av en trummaskin! Namnet på gruppen var då “Marilyn Manson and the spooky kids”.
Bandet hade sin första spelning i Miami, ca 20 personer kom.

Live var dom helt unika, allt kunde dyka upp.
Det var vanligt med affischer som sa saker som “kill God” och “anal-fun”.
Man brukade ha nakna, eller lättklädda tjejer som antingen var korsfästa eller satt i burar.
Kläderna som används är minst sagt fantasifulla, man kan se Manson i allt möjligt hiskligt…

När dom under 3 års tid använt sig av namnen Marilyn Manson and the spooky kids, insåg dom att dom var tvungna att byta namn.
Det var för långt och lät mer som en teknad serie än ett seriöst rockband, man förkortade då ner det till Marilyn Manson.
Det var ungefär då som dom också insåg att en trummaskin var för stelt att ha live, eftersom dom inte kunde göra några improvisioner, dom värvade då en trummis.

93 släppte dom en egen gjord kassettinspelning med tidiga låtar som tex Lunchbox.
Kassetten sålde inte i några större mängder.
Det märktes snabbt att bandet blev mer seriöst taget efter namn bytet. 1993 så bjöd Epic Records upp bandet till New-York. Där fick dom spela upp för Michael Goldstone.

Marilyn Mansons roll i gruppen är sångare och oftast även låtskrivare.
Han själv lyssnar såklart mest på rock, som t.ex thrill kill cult, Ozzy Osbourn och kiss men även beatels har sin plats.

Och alla dessa ryckten:

- Manson brukar kasta en massa hundvalpar på publiken under konserter, sedan säger han åt publiken att han inte börjar spela förrän valparna är döda…

Dock inte sant, bara samma rykten som spreds om Ozzy för ca 15 år sedan.

- Marilyn Manson kastade ut en kyckling i publiken på en konsert precis som med hundvalparna.

Marilyn Manson hade en kyckling som maskot på en konsert och den råkade hamna i publiken, men den klarade sig helskinnad därifrån.

- Manson är homosexuell.

Nej, men han har sagt att om han blir kär spelar det ingen roll ifall det är i en man eller en kvinna för han förälskar sig i personen, inte i könet, men han föredrar kvinnor.

- Manson gör “reklam” för självmord.

Nej, snarare tvärtom, han tycker det är fegt och korkat.

- Manson har låtit operera bort revben, för att kunna suga av sig själv.

Fel, alla revben sitter där dom ska.

Marlyn Manson, 2.1 out of 5 based on 4 ratings
| Mer
Betygsätt Marlyn Manson


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Marlyn Manson eller som på något sätt är relaterade med Marlyn Manson.

Kommentera Marlyn Manson

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2