.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Mental träning

Vad är mental träning? Enligt mig är mental träning när man övar upp sitt psyke för att kunna klara av antingen fysiska eller psykiska påfrestningar. Det kan enligt mig vara allt ifrån att ta negativ kritik på et bra sett, till pressa sig själv till den yttersta gränsen i styrkesammanhang, t.ex. att tvinga sig själv till at göra den där sista armhävningen när man känner att man inte klarar mer.Jag tror även att det finns olika kategorier av mental träning, i form av medveten och omedveten sådan.

Det som följer hittade jag på Internet och har med för att visa en annan insikt av mental träning: “Mental träning är ett instrument för förändring och påverkan på den egna personen.” – Stefan Klee, Licensierad Mental Tränare.

Så vilka använder sig av mental träning? På ett enkelt sett att svara på det är det ju egentligen bara att säga att alla gör det! Alla tänker och tränar ju på så sett upp sitt psyke. Om man däremot ska göra ett urval utifrån min egen tolkning av mental träning så blir skaran en aning mindre. Den första stora gruppen man självklart måste ta upp är idrottsmän och idrottskvinnor. En boxare måste kunna tänka bort all smärta. En höjdhoppare måste kunna se i sitt huvud att han kan ta höjden En Tour de France – cyklist måste tänka på vad han kan vinna för att kunna hålla sig kvar. Mental träning kommer alltid ha med målsättning att göra. Utan målsättning når man inga större bravader och utan mental träning når man nog inte ens fjärde klass.

Andra som måste använda sig av mental träning till stor del är helt enkelt den stora och vanliga arbetarklassen. Inte bara för att kunna ta sig ur en svår utbrändhet, utan även för att klara att överhuvudtaget ta sig till jobbet den där hemska måndagsmorgonen. Enligt mig så är skillnaden på idrottarna och arbetsklassen att den förstnämnde är medveten om sin mentala träning till skillnad från den sistnämnde.

Hur går det till? Enligt mig når man den mentala träningen genom fokusering. Fokuserar man sig tillräckligt mycket så får man bättre självförtroende och kan lättare se sitt mål framför sig. Det är ganska likt med att ljuga. Ljuger man om att man hoppade tio meter upp i luften tillräckligt många gånger så tror man på det själv tillslut.

Enligt Stefan Klee så skulle ett mentalt träningsprogram t.ex. kunna följa en struktur som involverar avslappnings-, självförtroende-, målbilds- och kreativitetsträning. ¹

Mental träning, 3.2 out of 5 based on 3 ratings
| Mer
Betygsätt Mental träning


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Mental träning eller som på något sätt är relaterade med Mental träning.

Kommentera Mental träning

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2