.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Mordet berättigat under en revolution

Ämne: Etik, Samhälle
| Mer

Idag går det att få ett rättvist samhälle utan våld. Men för några år sedan gick det inte utan våld. Nu kan vi lämna in klagomål om det vi inte tycker är bra i ett samhälle.
Istället för att t ex kriga och döda varandra. Det ska aldrig vara berättigat att ta någons liv för att alla har rätt att leva. Men under Franska revolutionen hade man inget val förutom att kriga. Det var säkert massor med oskyldiga som tyckte det va jobbigt med kriget och allt dödande. Oftast blir det tyvärr krig och många vill säkert inte ha det för man ska kunna tycka och säga vad man vill utan krig. Men jag tycker FN och andra organisationer skulle hjälpa dom länder som har problem med hur länderna styrs.En kvinna som hette Charlotte mördade en man som hade mycket makt under revolutionen troligen för hon var missnöjd med hur han styrde allt. Det är ju ett tecken på att kvinnor också tycker men vågar inte alltid visa det. Idag är det många kvinnor som vågar visa och säga vad dom tycker och tänker. Jag tror att förr vågade inte kvinnorna säga vad dom tyckte. Utan dom nöjde sig med det dom hade.

Men när Napoleon hade makten vart de väldigt mycket krig och säkert mycket dödande.
Han tog över många land men när han skulle ta över Ryssland dog tusentals av Napoleons män. Han hade tagit makt över många land och tyvärr är det nog det effektivaste sättet att få makt och kunna bestämma. Han visade att om man är en stark fältherre så är det väldigt lätt att ta makten och kunna bestämma. Det finns många andra starka fältherrar som har visat att man kan ta makten med våld. T ex Alexander och Adolf Hitler men ingen av dom har kunnat hålla kvar makten utan tillslut dör ju dom också. Så det bevisar att krig och mord bara är onödigt.

Och tyvärr en idag krigar man i olika länder t ex Irak osv. och då tycker jag det borde finnas organisationer som kan hjälpa dom att komma på ett rättvist beslut för dom som tycker dom blir orättvist behandlade. Under Franska revolutionen var det den lägsta klassen som var missnöjda och startade revolutionen oftast är det så men jag tycker att det var ändå rätt onödigt att starta revolution. Dom hade kunnat gå upp till kungen och hans män och pratat om vad dom tyckte var fel och så hade dom kunnat ta ett rättvist beslut istället. Men det var inte bara negativt med revolutionen för då kom måtten till vikt och längd. Men det var ju onödigt mycket våld under revolutionen som jag tycker är fel.

Mordet berättigat under en revolution, 2.0 out of 5 based on 4 ratings
| Mer
Betygsätt Mordet berättigat under en revolution


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Mordet berättigat under en revolution eller som på något sätt är relaterade med Mordet berättigat under en revolution.

Kommentera Mordet berättigat under en revolution

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2