.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Novell – Albin min vän

Ämne: Svenska
| Mer

Det här handlar om en dag när jag och Albin skulle på en fest hemma hos en polare till honom och då blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss.

Det började på morgonen jag och Albin gick till skolan tillsammans. På vägen till skolan mötte vi hans polare som hette Markus han var en väldigt schysst kille ända tills han fick veta att jag skulle med på festen.

– Om du ska med så får du inget att äta eller dricka och du får inte flirta med någon av mina polare heller. sa Markus.

– Men Albin säg åt honom jag är faktiskt också din polare inte bara han. sa jag till Albin.

– Nej jag tänker inte säga åt honom, sa Albin.

– Bra de Albin, sa Markus.

– Okej, men då är inte jag din vän mer, sa jag.

Då gick jag iväg ifrån dem och gick till skolan, för att vi hade börjat för fem minuter sen.

Då ropade Albin på mig.

– Men snälla Hanna lyssna på mig det var inte så jag menade, ropade Albin.

– Nehej, hur menade du då kom hit och förklara för mig då Albin, ropade jag/Hanna.

– Okej, jag kommer och förklarar, ropade Albin.

– Vad bra, ropade jag tillbaka.

Sen kom han springande fram till mig tog tag i mig och kramade mig i en minut tills när jag sa med lugnande röst.

– vad var det du skulle förklara för mig då Albin?

– Jo, det är så här att jag hade tänkt att jag skulle köpa dricka och lite snacks till oss, så då behöver inte vi ta därifrån, sa Albin.

– Okej, vad bra det kan du göra det blir bra, men hade du tänkt dig något annat eller så? Sa jag.

– Ja, jag hade tänkt mig att vi kanske kunde gå hem till mig efter festen, sa Albin.

– Okej, det kan vi väl göra, det blir bra det, sa jag.

– Bra, ska vi gå till skolan nu eller? Frågade Albin.

– Ja, det gör vi, sa Jag.

Då gick vi till skolan, vi gick i olika klasser och ingen i skolan visste om att vi var vänner. När skoldagen gick mot sitt slut bestämde jag mig för att vänta på Albin, men Albin dök aldrig upp på vägen som vi brukade ta hem till oss, vi bodde grannar med varandra så vi gick alltid tillsammans till och från skolan. Men den här dagen var det så att Albin hade håltimmar de två sista lektionerna och då gick han hem utan att söka upp mig. Men det visste inte jag så ja gick hem till honom och skulle skälla ut honom. När jag kom hem till Albin så öppnade hans far dörren.

- Albin, Hanna är här, ropade Lars/Albins far.

- Albin är inte hemma, ropade Ulrika/Albins mor.

- Men vart är han då? Frågade Lars.

- Jag vet inte, hemma hos någon Markus kan ja tro, svarade Ulrika.

- Albin är inte hemma, han är hos Markus, sa Lars till mig.

- Schyst, men vi hörs hej då, sa jag.

Då gick jag hem och gjorde i ordning mig inför festen. Sen tog jag mig ett glas vatten och gick till mitt rum och läste en bok. När det var dags att gå till festen kom Albin hem till mig, han gick in i mitt rum.

– Hej Hanna, förlåt om jag inte väntade på dig eller gav dig besked med en gång, jag är verkligen ledsen över det, sa Albin.

– Okej, men vad kul att du umgås med Markus och inte mig då, jag är trots allt din bästa vän, sa jag.

– Ja, jag vet det men det är inte alltid så lätt när du är på skolan och jag har slutat, jag orkade bara inte vänta på dig i tre timmar, sa Albin.

– Okej, men vi ska väl inte bråka nu, det är bättre om vi går till festen, du har väl fixat snacks och dricka? Frågade jag.

– Nej, jag hann inte göra det men vi kan ju gå och fixa det nu och det där med att du inte fick flirta med hans polare gör inget, du kan alltid flirta med mig, sa Albin.

– Okej, vad bra men ska vi gå nu eller? Frågade jag.

– Ja, vi ska gå nu. Svarade Albin.

– Vad bra då går vi, Hej då mamma och pappa! Sa jag.

När de kom till affären så handlade Albin snacks och dricka till Hanna, sen när de skulle betala så hade Albin glömt plånboken hemma hos sig. När han sa det till kassörskan så sa hon att

– du kan gå hem och hämta den, men kom tillbaka så fort som möjligt eftersom att det står fler i kön och inte bara du.

– Då sa Albin till kassörskan att han ska skynda sig hem till sig och sen tillbaka, eftersom att han är den snabbaste i hans klass.

När han väl kom hem till sig så skyndade han sig in på sitt rum, hämtade plånboken och sprang därifrån. När han kom till affären igen så var det bara en person bakom dem för att alla andra hade ställt sig i en annan kö. Sen betalade Albin och han och Hanna rusade därifrån.

När de kom fram till festen så hade den redan börjat, då frågade Markus vart vi hade hållit hus och då sa Albin att,

- Vi har varit på affären och handlat snacks och dricka till Hanna eftersom att hon inte får ta något härifrån.

- Jaha, men jag menade inte det jag sa då, jag hade baksmälla från kvällen innan så jag visste nästan inte vad jag sa då, Sa Markus.

- Okej, så hon får ta härifrån men då var det bara onödigt att handla åt henne, men det kan vi ha efter festen när vi ska hem till mig, Sa Albin.

- Jaha, ska ni hem till dig, är ni ihop? Frågade Markus.

- Nej, vi är inte ihop vi är bara bästa vänner för alltid. Svarade Albin.

När de hade varit på festen ett tag så hade de hunnit med att hälsa på alla som var där och festade. Senare på kvällen ungefär en kvart innan festen var slut så var Albin så packad att han gjorde vad som helst för att få hålla om Hanna, men hon stretade emot hela tiden. När de hade varit där ungefär fem minuter till så satt Albin och sov, när Hanna väl såg det så väckte hon honom och sa till Markus att de måste gå hem.

– Ok, ni kan gå hem nu, hej då vi ses nästa gång jag eller ni har fest, sa Markus.

– Bra, hej då vi ses, sa jag/Hanna.

På vägen hem till Albin så behövde jag gå och stötta han nästan hela vägen, när vi var ungefär tio meter ifrån hans gård så kvicknade han till lite så att han nästan klarade att stå på benen själv. Men när vi hade kommit in till hans rum så slumrade han till igen så att jag behövde ta av honom hans kläder och stoppa om honom under täcket. Eftersom att ingen av hans föräldrar skulle vara hemma den specifika kvällen så sov jag över hos honom.

Jag hade sagt åt mina föräldrar att de inte skulle vara oroliga för mig eftersom att jag ska sova över hos Albin. När de väl gav med sig att jag fick sova över där så hade jag sagt att Albins föräldrar skulle vara hemma. Men det var inte så sant, jag trodde att de skulle vara hemma men det visade sig att de inte skulle vara det.

Mina föräldrar ringde till Albins föräldrar för att kolla om de skulle vara hemma den dagen, då sa Albins föräldrar att de inte skulle vara hemma förens klocka två på eftermiddagen nästa dag. Jag fick ändå sova över hos Albin för mina föräldrar även om jag hade ljugit om det, eftersom att det finns larm där och det hade varit en inbrottstjuv där förut när de hade larmet, det satte igång så fort det sattes en kofot i dörren.

När vi kom hem till Albin var klockan bara 21.10, Albin somnade ju direkt när vi kom upp på hans rum så ungefär vid 23.20 så vaknade Albin och ropade på mig och då så skyndade jag mig in till honom.

Han sa att han ville att jag skulle sova med honom och inte sova i hans föräldrars rum, eftersom att jag inte hade något val så gick jag och hämtade ett glas vatten till honom, jag gick också och bäddade hans föräldrars säng igen sen gick jag in till Albin och gav honom vattnet. Sen tog jag emot glaset när han hade druckit upp och ställde det på hans skrivbord som fanns där i rummet, efter det gick jag och lade mig med Albin som låg där och såg fundersamt på mig, då frågade jag vad det var som han kollade på och då sa han att han kollade på hur vacker jag är, han sa även att jag är den vackraste i hela världen, allt det han sa den kvällen skrev jag upp och visade honom nästa dag när han var nykter.

När vi låg där i sängen så låg jag vänd bort från honom, men det var inget problem för honom, han klarade av att hålla om mig ändå. När jag väl sa åt honom att han fick hålla om mig och krama mig om han vill så sa han att han ville vara tillsammans med mig och då sa jag att vi kan vara tillsammans om du även säger det imorgon, då lovade han att han skulle säga det nästa dag med. När nästa dag kom så sa jag till honom att säga det han sa på kvällen före, men han hade helt glömt bort vad det var han hade sagt så jag fick berätta allt för honom och sen sa han att det med att vara tillsammans var inte så bra just nu eftersom att Albin nyss hade sagt till Markus att vi inte var tillsammans.

När jag hörde det så sa jag att

- Du får välja mellan att vara tillsammans med mig eller så är vi inte vänner längre?

- Okej, vi är väl tillsammans då, men då måste vi tala om det för Markus så att han inte bjuder ut dig och ni blir så bra vänner att han vill bli tillsammans med dig.

- Ja, det blir bra du får tala om det för honom idag efter att dina föräldrar har kommit hem.

- Ja, det ska jag göra men ska du gå hem nu eller ska du stanna här med mig älskling?

- Jag stannar väl med dig och äter frukost sen kan vi gå ut och gå hem till mig och berätta nyheten för mina föräldrar.

- Ja, det kan vi men först äter vi.

När vi hade ätit frukost så gick vi hem till mig och berättade om det, mina föräldrar sa att det var bra att vi var tillsammans vi hade ändå känt varandra från dagis till nu så det var bra. När vi hade talat om det för mina föräldrar så gick vi hem till Albin igen och gjorde i ordning lunch tills när Albins föräldrar skulle komma hem. Vid 14:10 kom Albins föräldrar hem då var maten precis färdig så att de kunde äta direkt när Albins föräldrar kom hem. Efter att de hade ätit så talade Albin om för sina föräldrar att vi var tillsammans och de sa lika som mina föräldrar sa.

Senare vid ungefär 17:30 så gick Albin hem till Markus och när han tryckte på ringklockan så kom Markus lillesyster och öppnade.

- Hej, är Markus hemma? Sa Albin.

- Markus, Albin är här och vill prata med dig! Ropade lillasystern.

- Okej, okej jag kommer, Sa Markus.

- Hej Markus, jo det är såhär att jag och Hanna är tillsammans, Sa Albin.

- Hej, okej men jag hörde igår att ni inte var tillsammans, Sa Markus

- Jo, men vi blev tillsammans idag och om du försöker göra så att hon blir kär i dig så får du ta och prata med mig först för att hon kommer att vara tillsammans med mig resten av sitt hela liv bara så att du vet det, Sa Albin.

- Okej, men jag kommer säkert ändå få henne att bli kär i mig genom att göra en viss sak som jag vet att hon gillar, Sa Markus.

- Okej, men vi hörs hej då, Sa Albin.

- Okej, hej då, Sa Markus.

Senare efter det där samtalet så gick Albin och tänkte på det Markus hade sagt hela vägen hem gick han och tänkte på det så när han kom hem var Hanna och hans föräldrar inne i vardagsrummet och pratade, när de hörde att ytterdörren öppnades så slutade de att prata om det de hade pratat om och började prata om något annat. När Albin kom in i vardagsrummet och sa till Hanna att komma så frågade Hanna varför han såg så fundersam ut och då sa han att han skulle prata med henne om det sen när de kom upp på hans rum och att han inte ville prata om det framför hans föräldrar. Sen när de väl hade kommit upp till hans rum så berättade han det som Markus precis hade sagt till honom och då sa Hanna att Markus inte alls visste vad som hon gillade och inte gillade eftersom att hon bara hade träffat Markus två gånger och båda gångerna hade hon vart med Albin Och träffat Markus.

Senare på kvällen så skulle Albin sova över hos Hanna och det gick mycket bra för deras föräldrar fast de skulle hålla ett extra öga på vad de gör så att de inte gör något som de inte får göra. När alla väl hade somnat så var det så tyst och skönt i huset att man kunde höra en knappnål falla ner på golvet.

Slut på denna Novell.

Novell - Albin min vän, 2.2 out of 5 based on 14 ratings
| Mer
Betygsätt Novell – Albin min vän


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Novell – Albin min vän eller som på något sätt är relaterade med Novell – Albin min vän.

Kommentera Novell – Albin min vän

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2