.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Paparazzi och skvallerpress

Ämne: Samhälle
| Mer

Jag ska skriva om paparazzifotografer och skvallerpressen för jag tycker det är fel att smygfilma, fotografera eller publicera falska artiklar om människors liv utan tillstånd.

Det är inte mycket de skriver som är helt och hållet sant och det är väldigt kränkande för dem som utsätts för detta. De hittar på en massa strunt bara för att tjäna pengar. Det kan till exempel vara en person som har gjort en jättebra sak och då kan detta förvrängas så att det låter som om denna person inte har gjort något bra alls, bara för att göra artikeln mer intressant så att fler människor köper tidningen. Visst kan jag tycka att det är kul att läsa om kändisars liv och om vad som händer, men det finns olika sätt att ta reda på det som reporter och fotograf T.ex.:

· Man kan bestämma en tid och intervjua personen i fråga, då får man reda på lika mycket dessutom är allt sant. Det som kändisen då inte vill avslöja ska respekteras för det har vi inte med att göra. Tänk om det hade varit du som hade fått ditt privatliv skrivet i tidningarna och bara en liten del är sant. Det skulle du nog inte tyckt så jättemycket om. Om man ändå ska läsa om personers liv vill man ju veta sanningen och inte pressens påhittade överdrivna historia, då är det ju ingen ide.

· Om man vill ha foton på en speciell person kan komma överens om en intervju/fotografering.

Då slipper de vara rädda för att någon ska

tjuvfilma eller fotografera när de inte vill.

Om en person har utsatts för detta ett antal gånger vågar den inte visa sig som andra utan måste gå “utklädd” för att ingen ska känna igen den, men det funkar inte alltid. Här är ett ex på en person som inte får ha något privatliv för att fotograferna och skvallerpressen är där och smygfilmar hela tiden.

Det var när Kikki Danielsson var och handlade på systembolaget förklädd så att man inte skulle se att det var hon, men då var Svensk Damtidnings fotografer naturligtvis i buskarna och redan nästa vecka kunde hela svenska folket vara med och spekulera i om hon har börjat dricka igen. Tänk om alla alkoholister skulle hängas ut i Svensk Damtidning då skulle det bli en tjock tidning.

Det är ju ingen som bryr sig om dem, så varför lägga sig i Kikkis privatliv, hon har det tillräckligt jobbigt som han har det. Låt henne vara! Alla som vill, ska få ha sina problem ifred tycker jag, och det vill nog de flesta.

En sak som skulle vara bra är att alla slutade köpa skvallertidningarna för då skulle de företagen gå under och tidningarna sluta tillverkas.

Paparazzifotografernas jobb skulle vara olagligt tycker jag, annars kommer det aldrig att bli någon ändring.

Straffet ska vara tillräckligt högt, så att det är jobbigt att få. ex 10 000 kr i böter eller 1 halvår i fängelse, och då kanske de slutar att smygfilma. Det hoppas i alla fall jag.

Försvar för paparazzifotografer!

De som är för: Det finns ju tidningar som har använt paparazzifotografer för att ta bilder men de skriver en artikel till bilden som det bara står bra saker om denna person, en sådan tidning är exempelvis: Julia

I den står det en massa om kändisar men inget elakt. Bara bra saker, T ex kan det stå vilket smink man kan använda för att se ut som en viss person eller bara allmänna saker som är snälla/bra. Ska man sluta att köpa de tidningarna också?

Svar: Ja det tycker jag, så länge de inte ha en överenskommelse med personen som ska fotas. Har man det är det ok att köpa tidningarna.

Alla artiklar som publiceras borde vara godkända av personen som det handlar om.

Rebecka Axelsson

Paparazzi och skvallerpress, 3.0 out of 5 based on 4 ratings
| Mer
Betygsätt Paparazzi och skvallerpress


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Paparazzi och skvallerpress eller som på något sätt är relaterade med Paparazzi och skvallerpress.

Kommentera Paparazzi och skvallerpress

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2