.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

PRAO

Ämne: Samhälle
| Mer

Facket:

Facket jobbar för arbetarnas rättigheter på arbets marknaden. Dom arbetar också för att informera och utbilda dom för sånt som är viktigt när dom kommer ut på arbetsmarknaden.
Några av deras viktigaste frågor är… Vad kan vi göra för att förbättra det för arbetarna? Och Var kan vi söka stöd och bidrag nånstans?

Arbetsmiljön:

Allt möjligt kan påverka miljön t.ex. AC, ljud, lukt och utseende som om det skulle vara gråt och dystert så minskar lusten för att arbeta medens om det är färgglatt eller glada färger så ökar trivseln på arbets platsen. Det kan också vara farliga maskiner på en arbets plats t.ex. en grävmaskin eller andra farliga maskiner. Det kan också förekomma stress på ett t.ex. dagis eller på en tidning, det är en ganska stor faktor i arbetsmiljön som vissa klarar bättre änn andra.

Framtidsutsikter:

Kraven för att skaffa jobb börjar bli allt mera strängare där för behövs högre utbildning men grund skolan är ett måste. I framtiden tror jag att gymnasiet kommer vara obligatorisk för att skaffa jobb.

Intervju

Jag jobbade på Malmköpings video och har därför intervjuat Habib som driver det. Han arbetar från 14.00 till 22.00 han brukar för det mesta bara gå runt och små städa och då och då så kommer det en kund då hyr han ut filmer och det har han gjort nu i 2 till 3 år och han hoppas på att ha den öppen några år till. Det viktigaste tycker han är att ha rent och snyggt i butiken och att kunden är nöjd. Han brukar sätta löner efter flitighet och effektivitet, det tycker han är viktigast.

| Mer
Betygsätt PRAO


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om PRAO eller som på något sätt är relaterade med PRAO.

Kommentera PRAO

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2