.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Religion

Ämne: Religion
| Mer

Religion; är det något nödvändigt? Jag har länge funderat på detta och aldrig riktigt kommit fram till något konkret svar. Varför ska man tro på något som man inte kan bevisa? Jag själv är döpt till katolik men jag utövar inte min tro, jag vill egentligen inte tro, jag vill veta. Men är livet så enkelt? Hur ska man t.ex kunna bevisa alla människors lika värde, eller hur man ska leva livet?
Det går inte, så enkelt är det. Dock finns det många teorier att komma med och om man frågar människor i Sverige så blir oftast svaret att vi lever för att föröka oss. Frågar man däremot människor i fattiga delar av världen så svarar 99 % att det är Guds gåva, att Gud skapade oss och att vi lever för att Gud “testar” oss.
Varför finns denna skillnad? Varför har vi helt slutat tro på något övernaturligt? I fattiga delar av världen är tro ett ljus, ett hopp i livet om att det kommer att bli bättre. Är vi för bortskämda i Sverige? Eller är det bra att vi inte tror? Finns det något rätt eller fel egentligen?
Religion kan som sagt vara bra på många olika sätt. Det ger hopp och tro på något bättre men har det några nackdelar? Det beror på hur man ser på livet och vilken religion man pratar om men tyvärr så tolkas mycket av det som nackdelar. Vi tar islam som ett exempel då många i västvärlden ser ner på bl.a slöjor. Men är slöjor verkligen en del av islam? Många påstår att det egentligen bara är en kultur, en kultur som så starkt har blivit förknippad med islam att den av många människor tolkas som en religiös faktor. Vi säger dock att det är en del av religionen, för att förenkla det hela. Är slöja i sådana fall fel? Vi vet som sagt inte varför vi lever och hur vi ska leva våra liv men en sak har jag alltid tyckt; att alla människor har samma värde. Varför ska inte en muslimsk kvinna få ha roligt och ha pojkvän/pojkvänner? Jag vill inte påstå att man ska vara lösaktig och inte veta hur många man har hållit på med men jag tror ändå på att Gud hade förlåtit om man hade haft 2-3 pojkvänner för mycket. Gud hade heller inte skapat en skapelse med så starka drifter till det motsatta könet om Gud inte hade gillat det. Men å andra sidan kan man säga att det fungerar som ett skydd mot samhället. Man blir inte upphetsad på att se en kvinna med sjal och risken för t.ex våldtäkt blir klart mindre.
Överväger dock detta de andra negativa bitarna?
I katolicismen, min religion, finns det också principer jag motsätter mig mot. Om vi nu ska gå på samma ämne så är det att man inte får ha sex innan giftermål. Jag tycker exakt samma sak, Gud kommer att förlåta, varför inte göra det bästa utav livet?
Dock kanske detta reducerar otroheten, fastän det gör de flesta till syndare då inte alla håller sig tills då de gifter sig.
Jag tycker att det största problemet i katolicismen är den diskriminering som finns mot kvinnor då de ej får bli präster. Präster får heller inte ha fru och barn, vilket jag också tycker är väldigt dumt.
Men nog med vad jag tycker, vem är jag som ska bedöma något sådant? Fortfarande så finns det inga bevis och därmed kan egentligen ingen säga vad som är rätt eller fel.
Ska man följa sina drifter och strunta i allt som har med moral/etik att göra? Ska man strunta i religion och istället leva sitt eget liv?
Jag vet ärligt talat inte men en sak är jag fast vid och det är att oavsett tro eller vetande skall man alltid respektera andra människor och dess tro och religion.

| Mer
Betygsätt Religion


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Religion eller som på något sätt är relaterade med Religion.

Kommentera Religion

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2