.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Sällskapsdjur

Ämne: Biologi, Djur
| Mer

Inledning

Hur mycket betyder det inte att den lilla hunden eller katten kommer fram till en när man kommer hem från skolan/jobbet, det är en av de stunder som gör livet värt att leva.

Men kan en icke djurägare förstå detta fenomen?


Somliga tror sig säkert förstå det andra förnekar det totalt, sanningen i mina ögon är att endast den som har haft ett djur en längre tid och har sett det lilla livet växa upp och bli gammal och sedan tillslut sett den ” gå ” i väg från en kan förstå hur mycket ett djur kan betyda för en.
Ok, nu skall jag ju inte säga att en liten undulat eller en liten råtta kan betyda så himla mycket, men det kan de säkert för dem som har dessa djur ( jag själv har inte dessa djur så jag kan egentligen inte yttra mig om det ).
Men ni som inte har haft ett djur ( och med riktiga sällskapsdjur så menar jag Hund eller Katt ) så råder jag er till att skaffa det om ni kan för det är en upplevelse och ett måste, ungefär som en tredje familjemedlem.
För det är precis vad det är en ny familemedlem.

För att förstå vad jag menar med att man måste uppleva djurets bortgång skall jag försöka ge en förklaring.
När jag var ca 3-4 år så hadde ” vi ” en katt som vi hadde adopterat, katten var från början både skygg och sjuk. Den sov på vår oljepanna ute i ett litet hus på tomten. Pappa hadde tydligen vetat om det ett rätt så bra tag men inte sagt något till mig. Men en dag när jag satt på en trappa intill den gamla halldörren så såg jag en katt som kom förbi, den var svart och rätt så mager och hadde vita täckningar på magen och tassarna, jag skrek till pappa att det stod en katt där och den kjelade med mig. Mamma och Pappa såg på och Pappa gick och köpte mat till den. Jag kommer inte ihåg så mycket mer men sen dess så bodde den katten hos oss.
Den var väll inte den kjeligaste katten men den hadde ingen chans mot en 5 årings armar som ville klappa den och som inte var rädd för att bli klöst. Men den katten och jag var mycket bra vänner ( i alla fall tyckte jag det ) och den stannade.
Dock lyckades kattaskrället med bedriften att ” gå bort ” på min fjortonde födelsedag.
Den katten visste mer om mig än nån annan och de hemligheter han delade med mig tog han med sig i graven.
Kännslan när man kom hem efter skolan var olidlig, tomheten , tystanden och att inte se någon som hadde ätit ur någon matskål.
Det är nog det värsta med att skaffa husdjur, att veta att en dag så kommer de inte finnas där längre. Det var det man tänkte på när vi skulle skaffa nya katter.

Djuret kan betyda oändligt mycket från männsika till männsika, för mig te.x så skulle den som skadade nån av mina katter inte leva länge, det kan låta lite drasktiskt och övermodigt, men jag hadde NOG gjort nått väldigt dumt om någon hadde exempelvis sparkat på nån av mina katter så att den dog, och det utan någon större tvekan.
Och jag har hört andra som skulle göra samma sak om någon skulle göra deras djur illa och då kan jag inte se nån som helst bluff i deras ansikten.
Det är som det sägs i artikeln ********** ” det är ju en familjemedlem “.
Och andra sidan skulle jag nog inte döda någon om de skulle misshandla min mamma eller pappa, men däremot om någon hadde dödat nån av mina katter så vet jag inte riktigt vad jag hadde gjort ( bad subject ).
Vad jag vill komma fram till är att Matte och Husse skulle antagligen göra en hel del om inte allt för att försvara sitt lilla djur.

Sällskapsdjur, 5.0 out of 5 based on 1 rating
| Mer
Betygsätt Sällskapsdjur


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Sällskapsdjur eller som på något sätt är relaterade med Sällskapsdjur.

Kommentera Sällskapsdjur

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2