.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Samernas kultur

Ämne: Kultur, Samhälle
| Mer

Efter att ha läst dom olika insändarna så ska jag försöka sammanfatta detta som jag tycker och tänker på ett bra sätt.E.Danielsson: Skriver och uttrycker att han tycker att rennäringen ska prioriteras på bästa sätt så att den får fortleva som den gjort i alla tider. Han grundar sina påståenden med att klimatet håller på och förändras och att rennäringen behövs lika mycket som skogsnäringen och jordbrukarnäringen. Därför så vill han att lagstiftarna ska skapa en stark trygghet med stärkta lagar för renarnas vinterbetesrätt.

R.Edholm: Tycker i sin debattartikel att renskötseln inte ska uppehållas på konstgjord väg utan ska få dö ut en naturlig död. Han jämför med andra yrken som dött ut eftersom efterfrågan har sjunkit, som tex Smeder, Snickare, bagare mm på landsbygden. Han tycker att renskötselkulturen ska hamna på museum istället, många samer har ju faktiskt slutat upp med rennäringen och just flyttat ner till vår huvudstad.

K R Bergdahl: Denna man tycker att renägaren är redan för prioriterad och har redan läst att renägarna är bara på hobbynivå numera. Han tycker också att dom inte ska behandlas bättre än alla andra med att få ännu mera subventioner för att äga renar.

D. Schwart: Vill att svenskarna ska respektera Samerna och den samiska kulturen som en egen särart och ska bibehålla intresset för dom.

Samernas kultur, 5.0 out of 5 based on 1 rating
| Mer
Betygsätt Samernas kultur


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Samernas kultur eller som på något sätt är relaterade med Samernas kultur.

Kommentera Samernas kultur

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2