.nu

Skolarbeten och uppsatser från högstadiet och gymnasiet
Sök skolarbeten

Simulatorspel

Ämne: Samhälle
| Mer

Att flyga ett JAS 39 Gripen är det inte många som får i verkligheten. Du måste vara en viss längd, ha bra psyke o s v, så det är svårt att bli pilot. Därför finns det flygsimulatorer till datorer där du får känna på hur det är att flyga ett riktigt flygplan. Men det finns även andra simulatorer till datorer som bilspel, stridssimulatorer, robotsimulatorer och många fler. Simulatorspelen går ut på att komma så nära verkligheten som möjligt förutom i framtidssimulatorspel.
I flygsimulatorer ska du flyga ett flygplan, oftast ett stridsflygplan men även passagerarplan. Man vill komma så nära verkligheten man bara kan i dessa spel, t ex med luftgropar och väldigt svåra landningar. Nackdelen med en del flygsimulatorer är att kommandona är svåra att lära sig på grund av det stora antalet. Några bra flygsimulatorer är “Flightsimulator”-serien där du ska flyga passagerarflygplan. Inom stridsplanssimulatorer är det “Falcon 4.0″ och “F10″ som är bra exempel på stridsflygplanssimulatorer. Men som sagt det är en hel del kommando som man måste kunna innan det blir riktigt roligt att spela så man måste vara bestämd på att man ska lära sig en flygsimulator innan man sätter sig framför spelet. Det finns även flygsimulatorer som baserar sig på “Starwars”-filmerna och de är inte fy-skam heller men det bästa spelet enligt min egen åsikt är nog “X-wing Vs T-figther” därför att det är lätthanterligt och har spelkänsla.
Att köra rally är väldigt kul men det kostar mycket pengar och som alternativ kan man då köra bilspel. Vissa spel simulerar verkligheten väldigt bra och andra inte. I dem som simulerar verkligheten är det ofta svårt att köra bilen. Ett sådant är “Colin MacRae” som har en otrolig känsla och närmare riktig rally kan man nog inte komma. Ett annat bra spel i samma klass är “Sega Rally”. Vidare så finns det spel som inte är verklighetsbaserade som t ex “Motorhead” som är lättare att spela.
Jag känner flera inbitna bilspelsspelare som inte tycker att fiktiva bilspel där bilar eller fordonen svävar t ex “Starwars podracer” är intressanta. Ett annat fiktivt bilspel är “Grand Theft Auto” där du spelar en galning som själ bilar, skjuter ner folk på gatan, rastar snuten o s v. Detta är vansinnigt roligt och det beror nog på att det man gör i “Grand Theft Auto” får man inte göra i verkligheten. Till sist kan “Carmageddon” nämnas som är ett vansinnesspel där du kör ett race mitt i stan med olika konstiga bilar, mitt bland alla mänskor som inte alltid flyttar på sig. När man kör över människorna blir det bara slarvsylta av dem; fullständigt vansinne men ack så roligt.
En stridssimulator är en simulator där du spelar en soldat som ska genomföra specialuppdrag t ex för amerikanska armen. Du deltar oftast i någon form av specialstyrka t ex en amerikansk navy-sealsoldat. Dessa spel är ofta verklighetsbaserade. Där springer du i en grupp eller ensam och utför uppdrag som att t ex eliminera en terroristbas i Irak eller se till så att ett störtat amerikansk flygplan undanröjs och dylikt. Denna kategori av simulatorer är inte särskilt gammal eftersom det oftast är uppbyggt i spektakulära 3D-miljöer, vilka man inte har kunnat programmera särskilt länge. Det startade med spelet “Spec Ops” och detta spel var revolutionerande med sin häftiga grafik och sättet att spela på som gjorde detta ganska populärt. På senare år har det kommit fler och fler stridssimulatorer men själv tycker jag inte att det kommit ett spel som har varit bättre än “Spec Ops”, möjligen att ett spel som heter “Delta Force 3″ men som inte har samma känsla.
I robotsimulatorer eller mechsimulatorer som det heter i “gamersnacket”, trampar du runt i en 5 – 10 meter hög robot med en massa vapen och leder en grupp med ca fyra robotar (mechs, därav slanget mechsimulatorer) mot andra robotar. Det lag som dödar det andra lagets robotar först vinner. Man kan också utföra uppdrag som t ex förstöra en viss byggnad som vaktas av motståndarrobotar. Precis som i flygsimulatorspelen är det ganska många kommandon man måste kunna men ändå inte så många. Spelserien “Mech Warrior” 1 – 4 är ett bra exempel på en mechsimulator. Det är ett av mina favoritspel.

Simulatorspel, 2.7 out of 5 based on 3 ratings
| Mer
Betygsätt Simulatorspel


Relaterade skolarbeten
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Simulatorspel eller som på något sätt är relaterade med Simulatorspel.

Kommentera Simulatorspel

« | »


Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2

Warning: fopen(./.access_log) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/d32201/public_html/wp-content/themes/emerald-10/footer.php on line 2