.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Schoolwork e Astronomisë

Diellore Sistemit

Tema: Astronomi

Paraqitje

Sistemi diellor përbëhet nga planetet, asteoriter, kometat dhe hënave të
tërheqje e diellit, të vendosura në orbita të veçanta rreth diellit. Të gjithë
aeroplan Shtetet rrotullohet rreth diellit në të njëjtin drejtim. Ajo merr kundër-clockwise kur shikon
"veri" në Tokë. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Asteroids dhe kometat

Tema: Astronomi

Asteroids

Të asteroids ose småplaneterna janë organe të rrokut që për pjesën më të madhe janë në orbita mes Marsit dhe Jupiterit. Pjesa më e madhe e brezit të asteroidëve shtrihet mes 2,2 dhe 3,3 * njësi astronomike nga dielli. Asteroid më i madh i njohur është Cere, Me një diametër prej 1000 kilometra. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Planeti Venus

Tema: Astronomi

Venus është planeti që është e dyta më të afërt të Diellit (pas Merkuri). Venus është planeti më afër TELLUS në orbitën e saj plus ajo është planeti TELLUS më i ngjashëm. Prandaj, i quajtur zakonisht planeti Venus për TELLUS planet binjak. Venus në masë (0,8150) pothuajse aq i madh sa të TELLUS (1,0). Venus rreze është 6052 km dhe është pothuajse aq i madh sa rrezja TELLUS e 6371 km. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Hëna

Tema: Astronomi

Hëna është e vetmja satelit ynë natyror. Hëna rrotullohet rreth Tokës në një distancë mesatare prej 384.000 km ose 60 jordradiers distancë. Ajo ka një rrotullim prej rreth 27,32 ditë (pra emri i muajit) dhe një shpejtësi mesatare prej 1023 km / s. Moon ka një rotacioni të lidhur. Kjo do të thotë se koha e një revolucion rreth Tokës në të njëjtën kohë si ajo rrotullohet një herë rreth boshtit të saj. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Hapësirë ​​Përgjithshëm

Tema: Astronomi

Spacecrafts e para

Sputnik 1 ishte sateliti i parë artificial në botë. Ajo u shty 4 tetor
1957 nga Bashkimi Sovjetik. Ajo ishte madhësinë e një topi plazhi me një transmetues radio brenda.
1957 3 nëntor ishte krijesë i parë atje në arratis, ai ishte një qen ne emrin
Laika, ajo u ngjit me një anijen e quajtur Sputnik 2 Trego schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Uran

Tema: Astronomi

Urani, Neptuni dhe Plutoni është planetet outermost e sistemit diellor (e njohur deri tani).
Me sy të zhveshur vetëm mund të shihni Uranus- tjetër është për dritë të ulët. Këto planete ftohtë merr një kohë të gjatë për të shkuar rreth diellit. Urani është planeti i tre më të afërt të Tokës. Ajo ka një diametër prej rreth 51 000 km, ose rreth katër herë madhësia e Tokës. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Universi

Tema: Astronomi

Ka fund universi?

Gjithësia kishte një fillim rreth 15 miliardë vjet më parë, por ajo ka një fund? A mund të thoni?
Nëse universi është i pafund apo jo varet se sa çështje është në të vërtetë atje. Astronomët kanë vërejtur se universi po zgjerohet. Shiko schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Kashta e Kumtrit

Tema: Astronomi

Stars

Kashta e Kumtrit është një sistem yll apo një galaktikë. Ka yje 100miljarder në Rrugën e Qumështit. Kjo është njëqind mijë vjet dritë nga një anë në anën tjetër. Një vit dritë është distanca që drita është 300,000 km / s në një vit. Të gjitha yjet që ne mund të shohim me sy të lirë i përkasin Milky Way. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Çfarë është një supernova

Tema: Astronomi

Një supernova është një yll eksplodimit. Ata janë negociuar në kohën vrimat e zeza dhe yjet neutronike dhe janë ndër ngjarjet më të dhunshme në univers. Ajo kërkon një numër të caktuar të masave diellore për një yll të bëhet një supernova. Yjet që janë në mes 1,4-3 masa diellore (1 masive diellor = 1,9891 • 1.030 kg) bëhet supernova kur ata vdesin. Një supernova mund të lehta deri në njëqind miliardë herë më të ndritshme se dielli yne, e cila është sa më shumë shkëlqim drite e një galaktikë. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Vrima e zezë

Tema: Astronomi

Një vrimë e zezë është një përqendrim i masës në një fushë gravitacionale është aq e fortë se shpejtësia shpëtojnë në afërsi të saj tejkalon shpejtësinë e dritës. Kjo do të thotë se asgjë, madje as drita, mund të kapërcejë gravitetit e trupit, një nga të fjalës zi. Si në fazën e pas vrimë, ajo nuk ka të bëjë me ndonjë vrimë në kuptimin e zakonshme, por më tepër një rajon të hapësirës nga e cila asgjë nuk i ikën. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

«Older schoolwork - Newer schoolwork »