. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Shkolla punon në Histori

Si e Suedia të bëhet një superfuqi?

Subjekti: Historia

Zgjerimi suedez ishte në mes të 1611-1718, kur Charles XII u qëllua. Gustavus Adolphus tërhoqi me Suedinë në Luftën e 30 vjet, më së shumti për të marrë më shumë pushtet. Ai donte të Suedisë do të sundojë mbi gjithë vendin rreth Detit Baltik. Ishte Mbreti Gustavus Adolphus që bëri të mundur që Suedia të bëhet një fuqi e madhe, fisnik më e rëndësishme në anën e tij ishte politikani Axel Oxenstierna, i cili për hir mbi 40 vjet jetë politikani më i rëndësishëm në Suedi. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Nga runsvenska në tekst

Tema: Historia , Suedisht

Svenskans periudha

Runsven skan përafërsisht 800-1225

Suedezi lashtë ca 1225-1526 (klasik Vjetër suedeze për 1375, më i ri Old suedez nga 1375)

Më të vjetra Moderne Suedisht 1526-1732 Trego schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Koreja e Veriut

Tema: Gjeografi , Histori

1. Historiku dhe Hyrje

Koreja e Veriut (bil.1) është një vend me bukuri dhe një shumë të historisë, historia interesante.

Arsyeja pse unë vetëm zgjodhi vendin Korea e Veriut është pikërisht për shkak se nuk është histori aq shumë, Lufta Koreane, återuppbyggningen, energjia bërthamore. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Schindler Lista

Oskar Schindler ka që në fillim nuk ka interes që të përpiqen për të shpëtuar disa hebrenj. Ai është anëtar i partisë naziste gjermane dhe e vetmja gjë që i intereson atij është që të ndjekin ligjet e Hitlerit, por edhe të bëjë biznes të mirë dhe të bëjnë shumë para. schoolwork Shiko »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Finlandisht Lufta Winter

Tema: Historia , Lufta

Mainila: Mainila është një fshat i vendosur në Rusi. Por një ditë ndodhi një konflikt të vogël

dhe pastaj u bë katër ushtarë sovjetikë u vranë. Bashkimi Sovjetik donte të dinte kush ishte pas kësaj vrasje dhe ata po hetonin por në fund ata vënë fajin në Finlandë por autoritetet finlandeze mohuar sovjetikët tha. Kjo ndodhi 26 nëntor 1939. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Përpjekjet e para për të fluturojnë

Subjekti: Historia

Përpjekjet e para për të fluturojnë

Përpjekjet e para të bëra në përpjekje për të fluturuar është bërë nga kineze për rreth 1000 vjet më parë me ndihmën e kites dhe balona të ajrit të nxehtë. Në Evropë, Leonardo da Vinci skicuar harton e parë për një aeroplan, një dizajn Mand integruar me krahë flapping, pothuajse si krahu i një zogu. Ai gjithashtu bëri skica e parë në një ndërtim helikopter-si dhe një parashutë. Për fat të keq, kjo ishte puna e Leonardos jo më shumë se skica në një letër, sepse ju nuk mund të gjeni disa lloj burim të energjisë që mund të marrë "avion" në ajër. Më vonë njerëzit filluan sketching dhe eksperimente në balonat e ajrit të nxehtë. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Historia e mjekësisë

Tema: Biologji , Histori , Kimi

PROBLEMI 1

Historia e mjekësisë
Njohuri parë nertecknade e sëmundjeve të ndryshme është shkruar rreth 400 f.Kr në Greqi. Kultura greke ka hedhur themelet e një teorinë e sëmundjeve shfaqjes dhe shkakun. Ati i Mjekësisë Hipokrati (460-377) f.Kr ide rreth etikës mjekësore dhe konfidencialitetit ende zbatohet sot. Studimet e para shkencore dhe rezultatet erdhën në 1500. Vesalius edhe belgët (1514-1564) ka shkruar më shumë libra të anatomisë pas dissected një numër të organeve. Gjatë viteve 1600 ishin artet e shërimit nën ndikimin e fesë, astrologjisë dhe magji. Deri në fund të 1800-së e përdorur drogë që erdhi nga natyra, pasi ajo është bërë ilaçe të reja nga kimistë dhe biologë. Sipas mendimit tim, feja ka pasur një ndikim të madh në praktikën e mjekësisë dhe ende kanë ndikim të madh në disa fe se tani. Hulumtimi ka zhvilluar shumë ilaçe që ndihmojnë kundër sëmundjeve të ndryshme dhe njeriut / kafshëve që është në dhimbje. Droga kanë ndihmuar shumë njerëz në tërësi dhe ende kështu ka drogës gjithashtu bëri shumë njerëz të varur nga droga. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Daniel Defoe

Daniel Defoe ishte një autor britanik, i cili ka shkruar P.sh. Robinson Crusoe.
Ai ka lindur në vitin 1659 dhe vdiq në 24 prill në 1731.
Ai ka shkruar libra gjatë Iluminizmit, dhe para se ai ka punuar si spiun / gazetar politik.
Kur ai ishte 60, ai shkroi Robinson Crusoe, librin tim të preferuar 
Ndonjëherë Defoe paguajnë shtrenjtë për të se autoritetet nuk më pëlqen librat e tij.
Robinson Crusoe ka të bëjë me një njeri që është shipwrecked në një ishull të shkretë në Karaibe dhe është atje për 28 vjet, ai kishte një shok të cilin ai bëri thirrje të premten për shkak se ai e gjeti atë në ditën e javës premten. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Finlandisht Lufta Winter

Mainila: Mainila është një fshat i vendosur në Rusi. Por një ditë ndodhi një konfliktoch pak më pas u bënë katër ushtarë sovjetikë u vranë. Bashkimi Sovjetik donte të dinte kush ishte pas kësaj vrasje dhe ata po hetonin por në fund ata vënë fajin në Finlandë por autoritetet finlandeze mohuar sovjetikët tha. Kjo ndodhi 26 nëntor 1939.

Bashkimi Sovjetik sulmoi ato më 30 nëntor dhe kjo luftë përfundoi pas katër muajsh dhe ishte në 14 mars 1940. schoolwork Shiko »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Iluminizmi

Subjekti: Historia

Iluminizmi filloi në rreth 1600 dhe përfundoi në 1800. Kjo deklaratë ishte një kulturë-operativ në Evropë. Ishte gjatë Iluminizmit se shkenca filloi të rritet dhe të njerëzimit filluan të kuptojnë se nuk ishte më shumë se jetën e tyre provincial. Njerëzit filluan të bëhen më të interesuar në lexim dhe në vend të lexuar me zë të lartë lexuar secili libër e tyre të veçantë. Deri në atë pikë, ai ishte ndoshta më e lehtë për të pasqyruar dhe analizuar atë që ata lexojnë, dhe aftësinë për të lexuar atë që është në interesin e tyre. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

«Older schoolwork -