.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Schoolwork e Etikës

Etika dhe çështjet e jetës

Tema: Etika

Kjo nuk mund të ndodhë

Më shpesh njerëzit bëjnë një sy qorr kur ata shohin një person tjetër që ka nevojë për ndihmë. Ne njerëzit nuk duan të ndërhyjnë në problemet e njerëzve të tjerë, dhe për të fituar problemet, ne mendojmë se mund të zgjidhin ata vetë. Tani këtu është një grua atje dhe kërkoni ndihmë. Çfarë të bëj? Unë mund të mbyll sytë dhe vetëm duke ecur e kaluara, ashtu sikur të isha verbër dhe të shurdhër. Cilat do të jenë pasojat në qoftë se bëj atë? Unë do të ndjeni asnjë faj? Pyes veten pse nuk kam bërë këtë? Çfarë jam unë për njerëzit të cilët janë në gjendje të ecin vetëm nga? Pse ishte ajo e trishtuar? Ku dhe pse kishte ajo lënduar? Si mund të ecin vetëm nga? Në shoqërinë e sotme, ne jemi të theksuar shumë. Unë kam kohë për të ndaluar dhe të përpiqen për të ndihmuar e saj. A ka ndonjë ndjeshmëri apo simpati në mua në njerëzit rreth meje?

Ose unë mund të shkoj tek ajo dhe pyesin se si është ajo? Nevojë për ndihmë, unë mund të ju ndihmojë në asnjë mënyrë? Nga që unë mund të gjeni se ku qëndron problemi. Ajo mund të ketë nevojë për ndihmë duke marrë në spital apo në shtëpi ose diku tjetër. Ose vetëm flisni me të. A mund ta detyrojë atë për të kërkuar ndihmë dhe për të marrë trajtim? Jo, por unë mund të dëgjoni në përpjekje për të kuptuar këshillojë atë për të kërkuar ndihmë dhe për të marrë kujdesin që ajo meriton. Duke dëgjuar për të, unë mund të ndërtohet deri mendjen time dhe të veprojnë të bëni atë që është e drejtë që të përpiqen për të ndihmuar e saj. Për të provuar për të ndihmuar atë, unë do të ndihem mirë, sepse kam bërë një bast, mora kohë dhe të përpiqemi për të ndihmuar të gjithë ata që kishin nevojë.

Organizimi dhe qasja është shumë e rëndësishme në punën tonë, sepse ne jemi në kontakt me pacientin dhe sëmundjet e tyre gjatë gjithë kohës. Ju duhet të jetë në gjendje për të folur siç duhet, ndërsa ju duhet të dëgjoni kur të tjerët flasin për të kuptuar njëri-tjetrin. Me kontakt dhe komunikim, mund të gjejnë zgjidhje për probleme të ndryshme. Ajo që ne po bëjmë është që pacienti të ndjehen të sigurt dhe të sigurt, dhe të tregojnë respekt dhe ndjeshmëri thjesht sepse ne kujdes.

ETIKA

Etika janë idetë, rregullat dhe ligjet të cilat njeriu mund të bazojnë veprimet e tyre në.

Etika është për të drejtën për t'u respektuar për të cilët ata janë aq kohë sa ju nuk do të bëjë ndonjë dëm. E drejta për vetë dinjitetin njerëzor. Etika e kujdesit është për të qenë në gjendje të japin dhe të marrin kujdes, për t'u kujdesur për të dhe ushqehen. Bëhet fjalë për të dëgjuar edhe se ju nuk mund të dëgjoni., Për të kënaqur nevojat e të banorit. Si një caregiver, ju mund të vendosni kërkesat etike për shembull. Paga e drejtë, mjet për pesha të rënda, të thirrur kur keni nevojë për të punuar me emocionet të vështira, etj Etika në shkollë ka të bëjë me ndërtimin e besimit midis mësuesit dhe nxënësit. Në mënyrë që nxënësit të asimiluar mësuesi ka për të mësuar.

Tre parimet për vlerësimet etike në kujdesin shëndetësor

- Pritës i njeriut është në thelb të gjithë njerëzit kanë të njëjtën vlerë, kjo vlerë i jep të drejtën për kujdes shëndetësor në kushte të barabarta

- Nevojat dhe parimi i solidaritetit, i cili është sickest dhe më në nevojë jashtë kujdesit është gjithmonë i pari

- Parimi Efikasiteti Kostoja e trajtimit të barabartë është zgjedhur atë që kushton më pak dhe konsiderohet financiarisht i matur në afat të gjatë.

Moralit

Morali është ajo që ndan njerëzit nga kafshët, d vs aftësinë për të menduar në aspektin e të drejtës dhe të gabuarës, të mirë dhe të keqe, dhe të pyesni pse. Kafshët ndjekin instinktin e tyre, ata nuk kanë rregulla dhe ligje. Njerëzit mund të në çdo situatë, zgjidhni kurse të ndryshme të veprimit, kjo është ajo që është morali.

Etika dhe morali = fjalët tona tregojnë etikën tonë ndërsa veprimet tona tregojnë moralin tonë.

VLERAT

Me vlerat që do të thotë dy vetë aktit të vlerësojnë diçka, por edhe kritikat, opinionet dhe perceptimet e asaj që është e drejtë, e gabuar, e mirë apo e keqe. Kuptime kokë prapa mënyrën se si ne të veprojë dhe si sillemi. Një vlerësim nënkupton një ide e një vlere.

Determinizëm

Do të thotë se çdo gjë është e paracaktuar, se ligjet e natyrës përcakton se çfarë ndodh në çdo moment. Se të presë është një sistem mekanik ku nuk ka vullnet i lirë, ku njeriu është një makinë dhe të bëjë gjithçka automatikisht.

Indeterminism

Do të thotë se vullneti ynë është i lirë. Një vullneti i lirë mund të ketë pasojat e saj. Ne kurrë nuk do të jetë në gjendje të parashikojnë ose të llogaritur se ne ose të tjerët do të veprojmë në momentin e ardhshëm.

Fitimi ETIKA

Përfshin duke u përpjekur për të parashikuar rezultatin apo pasojën për një veprim mund të merrni. Por si mund të vlerësoni atë vetë, shtetërore ose Perëndinë, ai është epshi, lumturi apo detyrë për të kontrolluar vlerësime.

Etika situatë

Është një mënyrë për të marrë vendime. Kur unë dyqan, është e rëndësishme për të vendosur se çfarë është e drejtë dhe e gabuar. Se vetëm për shkak të tjerët janë të mashtrimit në një test kështu që nuk e bëjmë atë. Kjo qasje është quajtur zakonisht etikën situatën.

Sinn LLOJ ETIKA

Lloj Mendja e njeriut parasheh vullnetin, angazhimin emocionale, qëllimet dhe mendimet. Me një mendje të etikës goditje të thotë se një akt përcaktohet nga qëllimin apo motivin e aktit. Kjo është e gjitha që ju doni që një njeri duhet të bëjë për ju, ju do të bëni për ta. Problemi është se motivet e mira nuk janë gjithmonë veprat e mira.

STRESS

Është kur ka një çekuilibër në trup. Kur ju nuk e dini se burimet në dispozicion të kërkesave tjerët ose veten imponon në vetvete. A është kërkesa shumë të larta ose shumë të ulët, ju mund të ndjeheni stresin. Kjo shkakton trupit për të perceptojnë situatën si një kërcënim, dhe pastaj reagon me një luftë, të drejtuar apo të luajë të vdekur.

KONFLIKTI

Konflikti është

- Brenda vetes, dmth, ne të dy duan dhe nuk duan shumë gjëra.

- Midis njerëzve, për shembull. se si ne të marrë së bashku në shtëpi apo punë

- Midis grupeve, për shembull. Racizmi, greva, lufta civile.

- Mes vendeve në rastin më të keq në formën e luftës

Rezoluta e dobët e konflikteve

- Ne e bëjmë si struci, duke i varrosur kokën në rërë dhe të pretendojë asgjë: rreziku është se ne jemi ulur në një bombë dhe se ajo qorton kur ne të paktën presim atë

- Ne e bëjmë të kundërtën ne që zemërimi ynë, zemërim dhe zhgënjim fluturojnë lirisht në ajër.

- Ne jemi duke u përpjekur për të gjetur një kokë turku që është fajësuar për çdo gjë, por ne do të zgjidhë asgjë.

Zgjidhjet më të mira për konflikt

- A nuk e fshij problemin nën qilim sjellë atë direkt.

- Le përpunimi konflikti të lejohet të marrë kohë.

- Bëni një inventar i problemeve të le të gjithë flasin për pikë.

- Le të gjithë flasin për atë që ata ndihen në lidhje me konfliktin. Jini të qartë por nuk akuzojnë.

- Caktimi i jo të rënda, ajo vetëm krijon borxh

- Bëni një programe kufitare kthimit: Cilat janë objektivat tona? Si jemi duke punuar në? ETJ

Empatia

Thotë të jesh në gjendje për të theksohet se me ndjenjat dhe nevojat e një personi tjetër. Për t'u takuar një person tjetër me ndjeshmëri është për të shkuar përtej vlerave të tyre dhe të shohin situatën dhe problemin e gjendjes së pacientit. Për të vendosur vlerat e tyre mënjanë.

Simpatia

Ne mund të ndjeni simpati, keqardhje dhe mirëkuptim, por ne nuk do të shkojnë në ndjenjat e tjetrit, por mban një distancë të caktuar.

Shtrëngimi

Është se kur kujdestari është i detyruar të zgjedhin për të pranuar se pacienti nuk dëshiron dhe i lënë atij / asaj të vdesin ose të detyrojë pacientit në kujdesin që ai / ajo ka nevojë. Por shtrëngimi në kujdesin nuk është e lejuar në bazë të ligjit të kujdesit shëndetësor.

SOLIDARITETI NË SHËNDETËSI

Solidariteti publik është se ne zakonisht jemi në solidaritet kundër ligjeve, rregullave dhe rregulloreve që qeverisin punën tonë dhe shoqërinë.

Solidariteti private është diçka që vjen nga zemra dhe manifestohet në formën e kujdesit, të respektojnë për ndjenjat, për të afirmuar ndjenjat, përgjegjësi, të kuptuarit dhe të jetë mbështetës i koncepteve të rëndësishme në të gjithë punën e kujdesit.

MAN 50 vjet

Ky njeri ka rënë në një krizë për shkak se gruaja e tij ka vdekur. Ai vuan nga probleme psikologjike dhe nuk e di se si të jetojnë pa e saj, e cila është normale kur ju humbni dikë që e doni të cilët janë të afërt. Ai duhet të jetë në gjendje të kalojnë nëpër këtë proces zinë në mënyrë që të ndihet më i sigurt për të. Çfarë ai ka nevojë tani është që të përpiqet të jetë atje për të kur ai ndihet i braktisur, i vetëm, i pasigurt dhe kështu me radhë. Tregoni respekt se ai ndjehet keq dhe kanë nevojë për mbështetje dhe ndihmë. Tregoni respekt për gruan e tij që ka vdekur se ajo ishte një njeri i deshi / dashuri por se ajo nuk ekziston më, dhe është e vështirë për të që të vazhdoni të jetoni pa të. Ai ka nevojë për dikë që i dëgjon dhe inkurajon atë se jeta nuk është e gjatë mendojnë të ato momente të mëdha ka pasur me gruan e tij. Se ka një jetë tani, edhe në qoftë se ai nuk ka gruan e tij pranë tij. ishte mirëkuptimi, dhembshuria, respekti dhe të jenë të ndjeshëm. Puna jonë është ngrohtësia, afërsia dhe kujdesi një tipar themelor që ne të tregojnë çdo ditë për pacientin që të ndihen të vlefshme. Unë si një kujdestar duhet të jetë një person pozitiv i cili tregon respekt se unë kujdes dhe jam i shqetësuar rreth tij. Unë do të dëgjoj, të parë, afërsinë dhe nuk merr larg. Unë do të tregoj ndjeshmëri dhe të jetë në gjendje të jetojnë veten në ndjenjat e pacientit të përjetojnë gëzim, trishtim, frika, etj Mundohuni të kuptoni atë.

Një qëndrim i mirë mund të bëjë një njeri i lumtur.

Shëndeti fizik

Do të thotë të ketë një trup funksional, për të qenë i lirë nga lëndimi, sëmundje, etj Për të pasur një shëndet të mirë fizik duhet të ushqejë trupin tuaj duke pirë dhe të hahet të drejtë, duke ushtruar, dhe kështu me radhë.

Paaftësia fizike

Marrë nga pirja e duhanit, duke pirë birrë dhe pije alkoolike, vdes, të marrë drogë etj Duke dëmtuar trupin e tyre

Mental Health

Kur ju ndiheni të sigurt, të sigurt, të ndjehen mirë në trupin dhe shpirtin, ndjenja të lumtur, të shëndetshëm, të kenë ekuilibër të mirë në trupin dhe shpirtin.

Mendor i sëmurë

Kur ju ndiheni të frikësuar, të pasigurt, mungon në besim, i shqetësuar, i trishtuar, çekuilibër në trup dhe në shpirt, etj

SHËNDETI SOCIALE

Do të thotë që marrëdhënie të mira me fqinjët e tyre dhe për të jetuar në një mjedis të kënaqshëm. Ajo edhe jep dhe kërkon mbështetjen

SEMUNDJE SOCIALE

Si ju merrni ejections, ngacmohet, të ndjehen të vetmuar, nuk ia kursej sukses, xhelozia e një burri tjetër dhe kështu me radhë.

RESPEKTI

A është për të pranuar veten dhe të tjerët si ata janë, të respektojnë një opinion nga dikush nuk e ndryshojnë veten apo dikush tjetër për të respektuar që të gjithë është e ndryshme dhe kështu me radhë.

DASHURIA

Është të duash pa ndonjë motivet egoiste mëvonshëm. Dashuria është e durueshme. Dashuria është jo i vrazhdë, jo egoist, ajo nuk vrumbullojë shfaqen, kjo nuk do të dëmtojë. Dikush mund të të duan njerëzit në mënyra të ndryshme. Si një mik, prind, fëmijë, partner, etj

KRIZAT

Ju mund të përfundojë në një krizë dhe mendoni se ju nuk guxoj, se ju mendoni se ju do të dështojnë, se është e vështirë, kur ju keni vetëbesim të ulët. Ju mund të përfundojë në krizat financiare që paratë nuk është e mjaftueshme. Krizat mund të jetë shkaktuar nga sëmundja, vdekja, olyckhändelse, papunësia, etj

Vuajtje

Dikush mund të vuajnë psikologjikisht dhe / ose fizikisht. Të vuajnë psikologjikisht, të ndjehen ankthi, frika, frikë, terror, panik. Trupi reagon nga palpitations, djersitje, dridhje, dhimbje stomaku dhe dhimbje koke.

Vuajtja fizike është kur ju lënduar trupin e tij dhe ajo dhemb si, për shembull. thyer një këmbë apo krah, duke rënë dhe duke marrë mm lënduar.

Hidhërim PUNA

Kur humbin të afërmit ka dy faza të ndryshme fazën e shokut dhe faza e reagimit

Faza Shock kur ju të merrni lajmet e vdekjes përfundojnë kryesisht në shok që mund të zgjasë deri në një javë. Ata mohojnë se çfarë ndodhi dhe vuan shok emocional. Njëri nuk duhet të largohet nga vajtuar vetëm, por nuk e trajtojnë si një fëmijë pambrojtur.

Faza e Reagimi të ndjehen zemërimin, pikëllimin, ankthi, nervozizëm, duke u përpjekur për të gjetur një kokë turku, dhe kështu me radhë. Është e rëndësishme për lirimin e këtyre emocionet e pikëllimit. Mjedisi mund të ndihmojë në zi për të pranuar humbjen.

Cilësia e jetës

Cilësia e jetës është dëgjuar shpesh kur njerëzit diskutojnë se si ata duan të jetojnë, të jetojnë, punojnë.

Cilësia e jetës është:

- Të ketë një copë bukë, kur ju jeni të uritur

- Për të përjetojnë paqe dhe përçarjes

- Për të ditur se dikush është me ju, kur ju keni të vështirë

- Për të gjetur paqe dhe të gëzojnë e Hënës së plotë

- Të ketë një mik që guxon për të thënë për ju

- Për të zbuluar një rrugë të re që të çon për të ndryshuar

- Për të guxojnë për të luajtur dhe të nxjerr një çmenduri pak të shëndetshme

- Të ofrojnë kujdes dhe të jenë fqinj

- Të falësh dhe të qartë larg e vjetër

- Për të bërë kërkesat për veten dhe të tjerët

- Për të hedhur off maskë dhe pranoj pasigurinë

- Për të treguar se kush jeni në vend të asaj që ju keni

Kurajo

Guxojnë të flasin sinqerisht dhe hapur me dikë, që të ketë dikë të besoj në. Mundohuni të kuptoni personit tjetër dhe të vënë veten në situata të njerëzve të tjerë. Kur ankthi, nervozizmi dhe pasiguria ul. Kur ju ndjeni veten dhe të qenit të çon të ndershëm për të balancuar dhe harmonia e jetës.

Unë nuk dua ÇDO >> <<

Johnny e ka pasur një formë agresive e kancerit dhe nuk duan ndonjë terapi të hormoneve ose radioterapi. Por ai dëshiron të jetojë për aq kohë sa të jetë e mundur pa ndonjë trajtim. Ku ai ndjehet si personi është ai. Atëherë ju duhet të mendoni për këto rregulla etike. E drejta Johnny të jetë në gjendje për të vendosur se çfarë ai dëshiron të drejtat e njeriut. Ju duhet ende të shpjegojë për atë se si çdo gjë shkon për pse ata duan të japin atyre të atij këtë trajtim dhe se si ata mund të ndihmojnë atë.

Rregullat etike

- Parimi Autonomia - e drejta për vetëvendosje

- Parimi i bamirësisë - bërë mirë, për të parandaluar dhe për të zvogëluar vuajtjet

- Parimi i jo dëm - nuk e dëmtojnë ose shkaktojnë rreziqe të panevojshme

- Parimi i barazisë - e drejta e barabartë për kujdes shëndetësor

1. Ju duhet të keni shëndetin e pacientit dhe mirëqenien si objektivin e tyre kryesor.

2. Një duhet të respektojnë privatësinë e pacientit dhe të drejtën për vetëvendosje. Sekreti profesional dhe e drejta e pacientit për jetë private.

3. Ju nuk duhet të ndikohet nga përkatësia etike dhe fetare të pacientit, opinioni politik, gjinore, orientimi seksual, statusi social etj

4. Marrëdhënia me pacientin do të udhëhiqet nga me ndjeshmëri dhe përgjegjësi.

5. Informon statusin e pacientit, shpenzimet e trajtimit, dhe të konstatojë pëlqimin e pacientit për trajtim.

6. Ju duhet të konsultoheni me një ofrues të kujdesit shëndetësor kur pacienti ka nevojë për jashtë aftësive të tyre profesionale.

7. Një duhet të merret me shkencë dhe përvojë, dhe vazhdimisht zgjerojnë njohuritë e tyre dhe të ndjekin zhvillimet në kujdesin shëndetësor.

8. Një duhet të mbajnë veten të informuar në lidhje me detyrimet e ligjit të përgjithshëm apo rregulloret e veçanta dhe kërkesat e imponuara nga profesioni kryejnë ing.

9. Ju duhet të keni një marrëdhënie të mira pune me kolegët dhe të tregojnë respekt për njohuritë e tyre. Duke pasur parasysh pacientit, kolegë dhe partnerë të tjerë.

10. Një duhet të reklamuar veten, shqyrtimin e tyre profesionale në një mënyrë të besueshëm, të saktë dhe objektive.

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Pushtet

Fuqia është një gjë që ndikon të gjithë - që e ka atë, në qoftë se ju keni atë, në qoftë se ju doni atë, në qoftë se keni humbur gje, ju urrejnë atë, dhe më shumë. Fuqia nuk është gjithmonë një gjë e mirë, ajo mund t'i bëjë njerëzit të çmendur, të vriste veten, duke marrë në zënka, duke u bërë në depresion ose të ngjashme. Por shpresojmë se kjo është diçka që merr një person për të ndryshuar diçka për të mirë. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Etika dhe çështjet e jetës

Natasa Arrano

Kjo nuk mund të ndodhë

Më shpesh njerëzit bëjnë një sy qorr kur ata shohin një person tjetër që ka nevojë për ndihmë. Ne njerëzit nuk duan të ndërhyjnë në problemet e njerëzve të tjerë, dhe për të fituar problemet, ne mendojmë se mund të zgjidhin ata vetë. Tani këtu është një grua atje dhe kërkoni ndihmë. Çfarë të bëj? Unë mund të mbyll sytë dhe vetëm duke ecur e kaluara, ashtu sikur të isha verbër dhe të shurdhër. Cilat do të jenë pasojat në qoftë se bëj atë? Unë do të ndjeni asnjë faj? Pyes veten pse nuk kam bërë këtë? Çfarë jam unë për njerëzit të cilët janë në gjendje të ecin vetëm nga? Pse ishte ajo e trishtuar? Ku dhe pse kishte ajo lënduar? Si mund të ecin vetëm nga? Në shoqërinë e sotme, ne jemi të theksuar shumë. Unë kam kohë për të ndaluar dhe të përpiqen për të ndihmuar e saj. A ka ndonjë ndjeshmëri apo simpati në mua në njerëzit rreth meje? Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Abort

Qëndrimi im para se të punës.

Aborti, mendoj se një fjalë e pesë shkronja mund të thotë kaq shumë gjëra të ndryshme në njerëz të ndryshëm.
Për disa kjo është krejtësisht e papranueshme që të ketë një abort, ndërsa për të tjerët është mjaft e qartë se mund të ketë një abort. Unë do të jetë mjaft i sinqertë unë nuk e di se në cilën prej dy grupeve unë jam në. Unë jam një pak në mes. Unë mendoj se në një mënyrë që është e gabuar. Për të vrarë, pas të gjitha, një fetusi ka filluar të jetojë dhe të jetë një njeri. Ende nuk ka filluar të jetojë mjaft ende (jo, ndërsa ju ende mund të bëni një abort, unë mendoj se?) Dhe nuk kanë përfunduar e saj të zhvillimit Trego schoolwork »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Dënimi me vdekje

Fakte mbi dënimin me vdekje:

Ai vrau të paktën 1252 njerëz në 24 vende gjatë vitit 2007. Të paktën 3347 persona u dënuan me vdekje në 51 vende. Kina, Irani, Pakistani, Arabia Saudite dhe Shtetet e Bashkuara llogariten për më shumë se 80 për qind e të gjitha ekzekutimeve. 137 e vendeve të botës kanë hequr dënimin me vdekje në ligj apo duke mos zbatuar dënime me vdekje. Aty ka gjashtëdhjetë vende të cilat mbajë dënimin me vdekje, i cili ekzekutohet edhe të burgosurit gjatë dhjetë viteve të fundit. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

File Sharing

Kur ju bëni dosjet e tyre të aksesueshme në kompjuterë të tjerë dhe rrjetit kompjuterik, internet, kopjimi do të thotë ndarjen.
Për një kohë të gjatë kanë përdorur file-sharing, për shembull, zyra në mënyrë që të jenë në gjendje të ndani fotografi dhe burime në mes të kompjuterëve dhe rrjeteve të lidhur. Ju mund të ndani fotografi në lidhje me internet me distanca shumë më të mëdha, dhe çdo server Internet kryen-file sharing p.sh. Faqe HTML. Dhe për shkak se ajo është më e madhe e rrjetit file-sharing. Dhe një seri përdor protokolle të ndryshme për këtë. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Krimi dhe dënimi

Tema: Etika

* Unë besoj se shumë njerëz të bëhen kriminelë, sepse prindërit e tyre, miqtë apo të tjerë ata i shoqërojnë me po bëjnë krime të çdo lloji. Ata mund të vijnë në disa bandat janë duke bërë krime dhe pastaj ata fillojnë mirë me të, ata e bëjnë si të tjerët për të përshtaten në ekip. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Etika Task

Tema: Etika

Ajo që unë / ne mendojmë për rastin:

Një spiun duhet të jetë pliktetiker dhe të ndjekin urdhërat e tij, në qoftë se ai kishte pikëpamje të veta dhe nuk mund të vënë ato në një anë, ata do të krijojnë një konflikt në mes urdhrat e tij dhe mendimet e tij, dhe për këtë arsye ne besojmë se ai është rreth 90% pliktetiker dhe 10% konsekvensetiker. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Pse aborti duhet lejuar

Tema: Etika

Hyrje:

Cilat janë pasojat kur një fëmijë është i padëshiruar? A është aborti një krim, si ajo mund të parandalojë shumë jetë nga shkatërrimi? Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Dënimi me vdekje - drejtë ose të gabuar?

Tema: Etika

Historia:

Siç e përmenda më parë kështu që ka dënimi me vdekje ka qenë gjithmonë, prej kur ka qenë indianët dhe Cowboys deri tani. Trego schoolwork »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

«Older schoolwork -