.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Schoolwork e Filozofisë

Filozofi - Bukuri

Kjo është brenda që ka rëndësi?

Ju shpesh dëgjojmë se kjo është brenda që ka rëndësi. Por a është vërtetë kështu? Në shoqërinë e sotme do të gjykohet nga pamja e tyre. Nëse dikush është i pasur apo i varfër, i bukur apo i shëmtuar, i suksesshëm apo njerëzit pasuksesshme mendojnë se e dinë se si të jetë në brendësi. Nuk do të jetë gjithmonë një paragjykim, dhe ajo ndoshta nuk do të bëjë asgjë në lidhje.

Ideali i bukurisë tani dhe pastaj

Nëse e marrim për shembull pamjen, para se ata kanë filluar të flasin me dikë është e vetmja gjë që ju e dini në lidhje me personin se si duket. Por, ajo që është që përcakton ideal i sotëm i bukurisë? Sot ideale për gratë që të jenë të hollë, tits e madhe, buzët e mëdha, cheekbones të lartë të qarta, bronzed, etj Burrat duhet të jenë të trajnuar, të gjatë, flokët stil, nofull të rënda. Por kjo nuk ishte për shembull, 200 vjet më parë. Kur ishte ideale për të qenë i trashë, sepse nëse dikush ishte i ngushtë, ishte një shenjë se ata kishin asgjë për të ngrënë dhe për këtë arsye ishin të varfër. Ajo gjithashtu do të jetë shumë i zbehtë, sepse në qoftë se ajo ishte ngjyrë kafe ishte gjithashtu një shenjë se ata kishin qenë jashtë në diell dhe ka punuar. Në 1920 do të gratë nuk e shohin si gratë, por më shumë si tomboys. Ata do të jenë të ngushta, të prerë të shkurtër me zemrat e vogla. Kjo është vetëm kohët e fundit se ky ideal panatyrshme është bërë popullore. Për shkak të ajo gjithashtu ka kirurgji plastike rritur ndjeshëm. Në ditët e sotme, ajo është vetëm e zakonshme për gratë të vënë disa silikoni këtu dhe atje. Sot atje ndoshta nuk është një revistë pa ndonjë artikull në lidhje dieting, kirurgji kozmetike, këshilla kozmetike, trajnime, etj Kur ju jeni vajzë e vogël që luan shpesh me kukulla Barbie. Vetëm shikoni në ato, ata janë të bukur dhe aq të ngushta. Kjo gjithashtu vazhdon gjatë gjithë jetës, pasi Barbie, programe të ndryshme në televizion pasi ajo vazhdon vetëm. Por unë nuk them se vetëm vajzat që janë nën presion të duken të mira. Shumë njerëz në kinema dhe në televizion është jashtëzakonisht i aftë dhe duken mirë dhe janë të vështira. Por kjo nuk është vetëm media ju jeni nën presion, të dyja vajzat dhe djemtë janë nën presion nga të marrë së bashku me të. Kjo gjithashtu dërgon një pamje mashtruese se si ajo "duhet" të duken si. Ka shumë të rinj që marrin çrregullime të hahet dhe madje mund të vdesin të gjithë presionin e ata duhet të jenë "të drejtë".

Pushtet, para dhe suksesi

Tashmë kur duke filluar në shkollë të fillojnë për të matur deri me bashkëmoshatarët e tyre në aspektin e njohurive. Ju shpejt të marrë një vulë. Nëse ju jeni një nxënës i mirë ju do të shpejt të shtypur "pluggis" e atyre në klasë që nuk janë aq të talentuar. Pasi e ka marrë një pullë ndjekin atë me një të gjithë shkollën, edhe në qoftë se ata e meritojnë apo jo. Por kjo ishte klasa e dritës, ndërsa në shkollë ndoshta do të merrni një punë të mirë më vonë në jetë dhe kështu punë të mira, paguajnë të lartë dhe një shumë për të thënë. Ndërsa ata që nuk sillen si i mirë ndoshta nuk do të merrni si të mirë një punë etj Por suksesi dhe pamja është e lidhur gjithashtu. Nëse ju keni një zë të mahnitshme, por nuk duken aq të mirë, është e vështirë për të qenë të suksesshëm në industrinë p.sh. këngëtar se nëse një duket e mirë, por nuk ka një zë të tillë të veçantë.

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Etika dhe çështjet e jetës

Natasa Arrano

Kjo nuk mund të ndodhë

Më shpesh njerëzit bëjnë një sy qorr kur ata shohin një person tjetër që ka nevojë për ndihmë. Ne njerëzit nuk duan të ndërhyjnë në problemet e njerëzve të tjerë, dhe për të fituar problemet, ne mendojmë se mund të zgjidhin ata vetë. Tani këtu është një grua atje dhe kërkoni ndihmë. Çfarë të bëj? Unë mund të mbyll sytë dhe vetëm duke ecur e kaluara, ashtu sikur të isha verbër dhe të shurdhër. Cilat do të jenë pasojat në qoftë se bëj atë? Unë do të ndjeni asnjë faj? Pyes veten pse nuk kam bërë këtë? Çfarë jam unë për njerëzit të cilët janë në gjendje të ecin vetëm nga? Pse ishte ajo e trishtuar? Ku dhe pse kishte ajo lënduar? Si mund të ecin vetëm nga? Në shoqërinë e sotme, ne jemi të theksuar shumë. Unë kam kohë për të ndaluar dhe të përpiqen për të ndihmuar e saj. A ka ndonjë ndjeshmëri apo simpati në mua në njerëzit rreth meje? Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Filozofët

Robert Boyle (1627-1692)

Robert Boyle ka lindur në Irlandë dhe ishte një nga shkencëtarët e parë që nisën të diskutojnë gjithçka përbëhej prej katër elementeve të tokës, zjarrit, ujit dhe ajrit. Ai gjithashtu do të donte për të treguar se ajo që ai tha paditur duke bërë eksperimente. Boyle erdhi duke bërë eksperimente mbi gazrat janë të përbërë nga rruazat "," të vogla që kishin boshllëqet mes tyre. Boyle tha se Leucippus kishte të drejtë, kur ai foli për atomet dhe Boyle tha se "rruazat" e tij ishte pikërisht këtyre atomeve. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Disponueshmëria tani

Subject: Filozofi, Suedisht

Accessibility është një fjalë që mund të përshkruajnë shumë gjëra me një djalë / vajzë mund të jetë në dispozicion, një punë mund të jetë në dispozicion, ajo mund të jetë e arritshme pas tetë etj Ka aq shumë që mund të jenë në dispozicion, por vetëm për disa. Disa njerëz nuk mund të gjejnë punë për shkak të prejardhjes së tyre dhe emrat, ata kanë një çrregullim mendor ose fizik apo jo se ajo është seksi i punëdhënësit dëshiron që ju të jetë. Pse duhet kjo botë të jetë aq i arritshëm edhe shumë më shumë, por e fshehur i paarritshëm se sa ju mendoni dhe e dini kaq shumë njerëz të cilët çdo ditë janë duke luftuar për të marrë një punë, por nuk mund të për shkak të punëdhënësve dhe paragjykimet normë, por edhe urrejtjen e vet dhe urrejtje kundër të tjerëve që nuk janë si ata. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Ese

Subject: Filozofi, Suedisht

Si mund të jetë që disa tregime nga e kaluara ende ekzistojnë në shoqërinë e sotme, mësohet studentëve, e bëri filmin pa pushim? A ka diçka ekstra në këto tregime që kapin interesin tonë? A është kjo mënyra e modës së vjetër të tij gjithçka që e bën atë interesant?
Tristan Isolde dhe, Romeo dhe Xhulieta, Pyramus dhe Thisbe është 3 tregime nga e kaluara që ende jeton sot. Ata janë të gjithë në lidhje me një burrë dhe një grua bien në dashuri, por janë penguar nga të qenit të goditur për shkak të rrethanave të caktuara. Megjithatë, ata nuk mund të jenë veç e veç, duke sfiduar të gjithë që të jenë së bashku. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Çfarë është një qenie njerëzore me vlerë?

Tema: Filozofia

Ka shumë në këtë botë që ne dimë për, dëgjoi për, kanë mendime apo aspak intereson. Ndonjëherë ajo është e tmerrshme, gjëra të tmerrshme, ndonjëherë jo. Çfarë një njeri është me vlerë është një pyetje që është diskutuar shumë të gjatë dhe edhe sot ka ndarë mendime në botë. Por unë nuk mund të vërtetë mendoj se çështja është aq e vështirë. Si mund të mendoj se jeta, të drejtat, lirinë e dikujt tjetër dhe siguria janë aq shumë më pak të denjë se tuajën? Si mund të dini që keni bërë punë shumë më të mirë se ai që kurrë nuk mund të kishte mundësinë të provoni? Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Një individ i dhënë detyra

Është e rëndësishme që të fillojnë të mendojnë për veten mbi çështjet komplekse. Përveç kësaj, në SH rëndësishëm për klasën që ju mund të arsyetojë rrugën e tyre dhe për të diskutuar me veten dhe të tjerët. Kjo është ajo që unë dua që ju të bëni në këtë detyrë. Shkruani përgjigjet në pyetjet në një dokument teksti. Kjo nuk është e rëndësishme këtu sa ju shkruaj pa ju duke menduar për atë që ju mendoni apo në këtë mënyrë, dhe mbi të gjitha përse. Unë kam për të parë pse. Në SH dhe në jetën thonë se ju bëni diçka pa argumentuar pse nuk është e mirë. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

MOSHA E RE

Nëse keni çfarëdo perëndie ose perëndive, çfarë pastaj?

Zoti është një, forcë papërcaktuar jo-morale, krijuese në univers. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Ekzistenca e Zotit

Tema: Filozofia

Hyrje

Mbajtur fjalën Perëndinë në një fjalor filozofike, ka pesë shpjegime të ndryshme të fjalës. Përkufizimi Unë do të përfitoj nga është:. Të larta qenia që është shkaku i të gjitha gjallesave Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Mendimet filozofike

Tema: Filozofia

Gishtat janë të vendosura brenda lëkurën time, depërtojnë në.
Thonjtë Dirty infektojnë zorrët e mia, dhe unë do të kthehem zezë, e zezë pakalueshëm.
Ata lodhen në venat e mia, Ngjyrat e mia kështu që gjaku i mëparshëm gjak-kuq në tonin argjendi-gri. Lëkura ime është e vjetëruar ngjyra dhe bora ndyrë dimrit përzier me mendimet e së kaluarës. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

«Older schoolwork -